2005 model grand vitara çekiş sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avci364 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,285

avci364

Ana Kamp
ARrkadaşlar herkese merhabalar.Öncelikle aranıza yeni katılan birisi olarak bir kaç sorum olacak.2005 suzuki grand vitara düz vites 120000 km'de bir aracım var.Aracımın zincir ve gergilerini takım olarak degiştirdikten sonra aracımda hissedilir düzyde çekiş düşüklüğü oldu.Sonraki aşmada avans ayarı yapıldı.Biraz düzelme olsada tam bir verim alamadım.Bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 2005 model grand vitara çekiş sorunu

Arkadaşlar herkese tekrar selamlar. Sorunu hallettim.Nasıl mı? Ustanın iyisiyle. Tabi arabayla daha 6 ay kadar kullanmışlığım vardı. Biz de bu gergilerin ne işe yaradıgını bilmedigimiz için serviste bir bakalım dedik.Bizim bu araçlarda 3 gergi 2 zincir 1 tanede zincirlerin üzerinde plastik aksamlı bir küçük bir parça var.Normalde arızalı olan plastik aksamlı bir parçaymış.Bu da zincir döndükçe plastik aksamın erimesinden dolayı metale sürttükçe ses yapıyor. Ankarada ki yetkili servis kanalıyla orjinal parçaları jopanyadan getirtik.Fakat gelen parçlar eksik çıktı.Küçük zincir ve plastik parça.Gerisi orjinal.Toplamda da 600.00 tl bir tutar tuttu. Servisteki usta başladı sökmeye. 2.30 saat gibi sürenin ardıdan 3 saatdede toplandı. Arabaya binim turladıgımda çekişin şiddetli bir şekilde düştüğünü gördüm.Servisteki ustamız benim işçiliğimde bir şey yok.Gayet güzel oldu deyip anans ayarındandır dedi.Avans ayarını yaptılar.Avans ayarından sonra bir nemze düzelsede içime sinmedi.Tekrar servise giderek sorunun neden olacanı sordum. Tabi bu arada akşam oldu ve bana hafta içi gelmemi söylediler. Ondan sonra dedim ki bundan sonra servis asla... Şaşmazda suzukiden çok iyi anlayan Ömer usta ile irtibatlaşarak sorunu telefonda söylediğimde sentenin kaçık olrak takılı olabileceğini söyledi.Ertesi gün arabayı alıp Ömer ustanın yanına gittim.1 saat gibi zamanda söküp sentenin 3 diş kaçık olarak takıldıgını banada gösterip yerine taktı. Sonrasında avans ayarı.Şu an arabam saat gibi.Dicem arkadaşlar Hastanın doktoru gibi arabanın ustası.Bir de şunu söylemek isterim. Servisler gerçekten çok para alıyorlar. Ustasını bulun suzukilerimiz yolda bırakmıyor.Bilgilerinize Ömer Usta 0536 253 56 16

3 diş sente kaçık olması ilginç sizin araba sübabları eğilmiş olması gerekir 1 diş tamam olabilir 3 diş çok fazla.

Gecmis olsun.. Hangi yetkili servisti islemi yapan? Mahsuru yoksa paylasir misiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR