2005 suzuki grand vitara standart icin cıkma at veya mt lastik ihtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugur_lu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,467

ugur_lu

Ana Kamp
Yer
sakarya
Yeni aldıgım 2005 suzuki grand vitara manuel aracımda su an icin 235 60 16 hız lastigi var genis oldugu icin fazla yakıyor bunun yerine cıkma 205 80 16 ,215 75 16, gibi daha dar fakat yuksek at veya mt lastik arıyorum elinde olan vermek veya satmak istiyen arkadaslarla iletisim kurmayı temen mi ederim simdiden tskler.

Etiketler
Ynt: 2005 suzuki grand vitara standart icin cıkma at veya mt lastik ihtiyacı

KoNuyu yaNlıs yeremi acdım acaBa kimsede yokmu :smiley:)

Uğur bey biraz geçte olsa mesajınıza cevap vereyim
Aynı araçtan bendede var ve bizim araçların tek kötü yanı orjinal hali ile verdiğiniz ölçüdeki lastikleri kullanamıyor olmamız bizim araçlar için maksimum değer 215 / 65 / 16 dır kullanan diğer arkadaşlar 215 / 70 / 16 lastğinde sürtme yapmadan kullanılabildiğini söylüyorlar ve malesef ülkemizde bu ölçülerde mt yani dişli çamur lastiği yok bu ebatlarda bulabileceğiniz en dişli lastik bfgoodrich at desenli lastiğidir verdiğiniz diğer lastikler için minumum 2 inch yani 5 cm civarında bir yükseltmeye ve arka çamurluktaki tamponda bulunan dodiğin sokulmesi gerekmektedir eğer bu yapılmaz ise sürtme kaçınılmazdır eğer bütceniz uygunsa 3 inch 7,5 cm yükseltirseniz arazide daha taminkar hale getirebilirsiniz
Eğer aracınız otomatik ise bu ebatlarda lastik kullanırsanız rampalarda bayılma daha hissedilir oranda olacaktır umarım yanıtlarım açıklayıcı olmuştur.
Saygılarımla

yanıtınız icin tsk ederim. sorunumu halen cozemedim goodrich lastkler cok pahalı cok arazide dolasa biri olmadıgım ici o kadar yatırıma gerek varmı diye dusuuyorum at i lastik aramaya koyuldum yukseltme yapmadaN Bakalım :smiley:

Bende 4 adet cok temiz kullanilmis (10.000 km) Lassa Competus lastik var. 215/65/16. Arabayi yukseltip daha buyuk lastikler taktigimdan bunlar bosa cikti.

Istanbul'dayim. Istiyorsaniz bana ozel mesaj atabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR