Ynt: 2005 Wj 2.7 Crd Yakıt Tuketımı
sehiici 14 litre cok yuksek rakam , sonradan atilma ford dizel motorlu international travelall aracimin bos agirligi 2480 kg ve sehir icinde 12-13 lt araliginda yakiti var ve sikisik trafik. gecen hafta aracin icine 800 kg yuk koydum ve arkasinada 5 metre ahsap tekneyi romorkla bagladim Zonguldak Antalya arasinda yol geldim , yola cikarken 130 litre motorin aldim ve bu yukle daha fazla yakacagini tahmin ettigimden 70 litresini bidonlara doldurmustum ( arkadasimin petrolunden indirimli yakit aldim ) yol boyunca agirliktan dolaya surekli dolu gazda ve rampalarda 2. vitese duserek 785 km yolu 12 saatte geldim , Antalyaya vardigimda 45 lt motorin bidonlarda vardi ve depomdada yakitim mevuttu. Ne yalan soyleyeyim hayretler icinde kaldim ama durum ortadaydi , aractaki motor duz dizel 2,9 tabir edilen motor ve araca asinda kucuk geliyor ancak 1 ve 2. vites cok agir devirli oldugundan en dik rampada bile 2.viteste zorlanmadan cikabiliyorum. 2,7 dizel yeni nesil motor cherokee normal kullanimda 8 lt civarinda yakmasi lazim sizin mesaji gorunce ayni araci kullanan bir arkadasima sordum ve kendisi aracini agresif kullandigi halde uzun yolda hic 9 lt yakiti gecmemis , kaldiki ayni motora sahip sprinter arac bile uzun yolda 10 lt civarinda yakiyor buyuk ebati ve agirligina ragmen sizin aracinizin iyi bir ustanin kontrolunden gecmasi gerekiyor ve sahsen aracinizi sprinter minibuslerin bakim ve onarimlarinin yapildigi bir servise goturmenizi tavsiye ediyorum bu motorlarla en fazla onlar karsilasiyorlar , hatta bircok parcasinin yerlisini onlar biliyor , size bir ornek vereyim aracinizin intercooler inin yerlisi var ve orijinalinden daha iyi ve dayanikli hemde yari fiyatina , krankini bile Konyada yerli olarak uretiyorlar ... Eger Antalya ya yolunuz duserse aracinizin motorunu cok iyi bir ustaya baktirabilirim ve mutlaka iyi sonuc alacaginizi garanti edebilirm.
Nacizane bir konuyuda burada belirteyim ukalalik yapmak istemem ama aracinizin intercooler ini bi kontrol edin kacak var mi diye , burada bir kacak yakiti cok ciddi arttiriyor.