2005 Wj 2.7 Crd Yakıt Tuketımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wayne74 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,953
Ynt: 2005 Wj 2.7 Crd Yakıt Tuketımı

Arkadaşında dediği gibi Mercedes ustalarına baktırın bu aracın motorunu,onlar çok daha iyi anlıyorlar.

Merhaba bende 2004 2.7 kullanıyorum yakıt tüketimi 8 ile 14 arasında değişiyor .Ben aracı aldığımda geç alma sorunu olduğunu farkettim bazen çok marş çevirmek gerekiyordu en sonunda yolda bıraktı araba 15 gün serviste kaldı enjektörler komple bakımdan geçti ama araç yine geç alıyor ve stop ediyordu sonunda 80 tl lik parça değişimi ile iş çözüldü 3 adet o ring ve hakiki orjinal mercedes mazot filitresi şimdi her türlü hava koşullarında yarım marşta alıyor hiç stop etmiyor.Bir şey daha gözlemledim enjektör bakımından sonra tüketim 18 19 litreye kadar fırladı 700 800 km sonra yukarıda bahsettiğim değerlere geldi herkese saygılarımla.

Şuan yakıt tüketimim 19 küsür lite 100 km şehir içi . Soğuk motor kısayol yapıyorum genelde şehir içi istanbul . Önümüzdeki ay rutin bakımlarını yaptırıcam . Hava filtresi , mazot filtersi , yağ değişimi , fren balatası değişimi , polen filtresi , motor kayışı v.s... Bunlardan sonra hala bu miktarı yakıyorsa bir ustaya götürücem aracı .
Bu sıralar merak etmeye başladım acaba en fazla nekadar yakabilir 100 km de diye :smiley:

Tafsiyesi olan ? Lastikler A/T 245/65/17

başkada söyleyecek bişey bulamıyorum .

wayne74' Alıntı:
Herkese selamlar ,

jeep WJ 2.7 CRD ler için forumda nekadar yazı okuduysam neredeyse herkes şehir içi 100 km de yakıt tüketimi 10-11 lt lerden , şehir dışı 8 litrelerden bahsediyor ( daha azından bahseden de var !! ) Aracın teknik verileri zaten şehirler arası 8.5 lt ve şehir içi 12.5 lt . Kaldıki bu teknik veriler en iyi şartlara göre belilenmiş veriler . Bazılarını biraz sıkıştırsan araçlarının yakıtsız gittiğini söyleyecekler . Bende de 1 aydır 2005 wj 2.7 crd var . Şehir içi 14.5 lt şehir dışı 12 lt nin altına düşmedi .

Hadi benim aracım çok yakıyor diyelim .... Fabrika verilerinin altına nasıl iniyorsunuz bana biri anlatsın bunu lütfen . Kısacası fabrika verilerinin altında tüketimle kullandığını idda eden arkadaşlara inanmadığımı , sırf moral bozmak için alakasız tüketim miktarları yazdıklarını düşünüyorum .

2000 cc dizel 2 çekerler bile 10-11 lt yakarken ....

Lütfen dürüst olup birbirimizi yanıltmadan ve kimseyi paronoyak etmeden araçlarımızın tüketim miktarlarını yazmayı öneriyorum .

syg

SLMLAR bende 2004 var eger yol bilgisarına bakrsan uzun yolda 7 lt gördüm şehir içi 10-15 arası biraz kulanımla alakalı senin araç ist tarafigi bide biraz akrasıf kulanıyosan özelikle akrasif kulanımda çok fark ediyo ama bu arabaya binipde yakıtını düşünen zaten binmesin bence bu arabanın sıfırı 200 300 bin tl hata str si 500 bintl oyüzden isterse 20 lt yaksın çok önemli deyil yani 30 40 binliralık bi araba muamelesi yapılacak bi araç deyil
GC'YE DEGER :smiley:

Geçen hafta 2005 limited vision aldım. 245 bin de. Servis bakımlı. Aksatılmadan herşeyi tam. Kartal gişelerden çıktım adapazarına gitmek için. Crusie de aracı 105 km hıza sabitledim. Adapazarı sapağına kadar ücretli yoldan geldim. Araç da ben dahil 4 yetişkin 2 bebek 60 70 kiloluk da bagaj var. Kartal gişelerde yakıt sarfiyatını sıfırladım. Ada gişelerine geldiğime 7,2 litre yaktığımı gördüm. Şehir içi değişiyor trafik durumuna göre. 11 litreyi de gördüm. 12,7 yi dw 16 yı da

Herkese selamlar ,

jeep WJ 2.7 CRD ler için forumda nekadar yazı okuduysam neredeyse herkes şehir içi 100 km de yakıt tüketimi 10-11 lt lerden , şehir dışı 8 litrelerden bahsediyor ( daha azından bahseden de var !! ) Aracın teknik verileri zaten şehirler arası 8.5 lt ve şehir içi 12.5 lt . Kaldıki bu teknik veriler en iyi şartlara göre belilenmiş veriler . Bazılarını biraz sıkıştırsan araçlarının yakıtsız gittiğini söyleyecekler . Bende de 1 aydır 2005 wj 2.7 crd var . Şehir içi 14.5 lt şehir dışı 12 lt nin altına düşmedi .

Hadi benim aracım çok yakıyor diyelim .... Fabrika verilerinin altına nasıl iniyorsunuz bana biri anlatsın bunu lütfen . Kısacası fabrika verilerinin altında tüketimle kullandığını idda eden arkadaşlara inanmadığımı , sırf moral bozmak için alakasız tüketim miktarları yazdıklarını düşünüyorum .

2000 cc dizel 2 çekerler bile 10-11 lt yakarken ....

Lütfen dürüst olup birbirimizi yanıltmadan ve kimseyi paronoyak etmeden araçlarımızın tüketim miktarlarını yazmayı öneriyorum .

syg

Merhaba 2003 crd. Istanbul izmir arası ortalama 100-110 gibi süratte 8,5 lt yakıyor. Şehir içini ölçmek çok göreceli olur ama çok durkalk yoksa

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sandıklı - Bodrum arasını, 90/95 km hızla, ani hızlanma-yavaşlama yapmadan, rampalarda aracı sıkıştırmadan sakin kullanarak 100km/7.0 litre ortalamayla tamamladım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR