<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 2006 Grand Vitara XL-7 '2.0 TD Enjektör Kaynatma Sorunu + Çözümü..!</b><br />
<br />
Merhaba, xl-7 dizel aracı 2 yıl, 70.000 kilometre kullandım, araç kasa olarak çok yeterli ve konforlu bir araçtı bence, o yönünü hala arıyorum, fakat üzerindeki motor o kasaya asla yetebilen bir motor degil, en az 140 bg'lik bir motoru hakediyor bu araç, kalın kar yada çamurda debriyaj kokusunu mutlaka duyarsınız, çok dik bir tırmanışta gücün tükendiğini hissedebilirsiniz, yetmiyor motor aracı iteklemeye, fakat zamanla alıştım bu duruma aracın performansına göre koşullarda kullanmaya çalıştım aracı, en sonda Dikiliden gelen bir arkadaşa 31.000 liraya sattım.<br />
45 yaşındayım, kendimi bildim bileli arazi aracı kullanırım(Babamın Willys Dedemin Tuzla jeepi vardı)Her aracın kendine özgü bir yapısı her kullanıcınında kendine göre yorumu var, size kötü gelen araç bana iyi gelebiliyor, fakat arazide araç kullanmak mutlaka tecrübe istediği gibi aracında o şartlara uyumlu olması gerekir.Mesela, yine yaklaşık 2 yıl Kia sportage (2001Model 2.0TD) arazide bana göre XL-7 den daha iyiydi, sebebi motor gücü daha düşük olmasına ragmen daha hafif oluşuydu, ama konfor ve rahatlık olarak XL-7 ile kıyaslanamazdı.<br />
Arazi performansı konusunda çok önceleri kullandığım suzuki samurai ile hiçbir aracı kıyaslıyamam arazide, samurai takla atar düzeltirsin tekrar devam eder gidersin, göbegine kadar çamura oturur sürüne sürüne gider, asla gitmem demez, apayrı bir arazi zevki vardı o araçta, bir o kadarda basittir. Tabi akdeniz bölgesinde rent a car'da turşusu çıkmışlardan bahsetmiyorum, nerden nereye geçtim, pardon.<br />
XL-7 mi ilk aldığım zaman (Bursadan Almıştım) 3000 devire kadar araç normal ivmesinde giderken 3000 deviri aşmak üzereyken ilahi bir kuvvet aracı otomatik olarak 2800 devre çekiyor gibiydi ve süratiniz asla 120 kilometreyi geçmez hale geliyordu.Bu konuda epeyi araştırma yaptım, Balıkesirde oturuyor olmam ve buradaki imkanların yetersizliği beni istanbulda araştırma yapmaya itmişti, orada şanstan olacak Yalçın bey(Çıkmacı) ve hasan beyle (Parçacı) tanıştım, öncelikle bana aracı en yakın yer olan İzmir'de Kubilay beye götürmemi söylediler.Atladım gittim, Kubilay suzuki yetkili servisinin müdürü, sağolsun karşıladı, ilğilendi, aracı beraber test ettik, aydın otobanına çıktık oda gördü problemi, kalsın araç ben sizi arıyayım dedi, tamam dedim ve otobüsle döndüm balıkesir'e, ertesi gün aradı ve aracınız hazır dedi, aynı gün gidemedim 1 gün sonra gittiğimde araç hazırdı, bindik beraber teste çıktık tekrar, evet araç gerçekten hazırdı, o hantallık gitmişti, artık kimse aracı tahditlemiyordu, istediğim gibi olmuştu, egr valf ve turboyla senkronize açılıp kapanan kapagın arkasındaki bir kelebek valf değiştirilmişti, ama sorunum ortadan kalkmıştı.<br />
Daha sonra almış olduğum 1.9 DDIS aracımda da sorun yaşadım ve tekrar bu arkadaşa gittim aynı şekilde çok kısa bir sürede olayı teşhis etti ve çözdü, bana göre Türkiye'de suzuki konusunda araca vakıf olmuş ve işini bilen sayılı insanlardan, halen İzmir'de servis müdürlüğne devam ediyor.<br />
Şuanda Ssangyong Action jeep kullanıyorum, 4 çeker, düz vites,2.0 turbo dizel motor var üzerinde 142 beygir.Benim bu aracımdada çekişle ilğili problemim var defalarca servise gitmeme ragmen arızayı çözemiyorlar hatta onlara göre arızada yok, bir türlü anlatamıyorum, belki başına gelen vardır diye yazıyorum aracımda şöyle bir problem var, özellikle 2. ve 3. viteste daha çok hissediliyor, 2500-2600 devire kadar aracı sanki birisi tutuyor o deviri atlamasıyle arkadan toplu bir duman bırakıyor ve fırlıyor, bu arada ben içeriden tam vitesin altından gelir gibi bir nefes bırakma sesi duyuyorum ama ne arızayı çözebildim nede anlatabildim.<br />
Sizin problemle ilğili ,İstanbul'da yukarıda bahsettiğim 2 kişiden suzukiyle ilğili bana ne lazımsa servisin çok çok altında fiyatlarla her türlü parçayı temin etti, ihtiyaç duyarsanız telefonlarını verebilirim, kolay gelsin.</div>