2006 L200 Magnum Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fantastic Light Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,998
Ynt: 2006 L200 Magnum Yakıt Tüketimi

santairas' Alıntı:
ÖNCELİKLE HERKESE SELAMLAR BENDE YENİ L 200 ARACIMLA ARANIZA KATILDIM GERÇEKTEN HARİKA BİR ARAÇ YAKIT TÜKETİMİ İSE SINIFINDA EN CİMRİSİ DİYEBİLİRİM YOL BİLGİSAYARINA FAZLA GÜVENMEYİN SONUÇTA ORTALAMALARI ALIYOR BİRAZDA OLSA HATA PAYI VAR ŞEHİR İÇİ VE KÖY YOLLARINDA KULLANIYORUM BİRAZ YUMUŞAK KULLANIRSANIZ 0.280 TL KULLANIMI BİRAZ SERTLEŞTİRİN 4X4 DE EKLEYİN BİRAZDA YÜK 500KG KADAR AYNI YOLDA 0.400TL OLUYOR
santairas isimili yeni üyemiz öz amcamın oğludur.araçlarımız ikiside 2007 onun ki manuel vites.ölçümleri beraber yapıyoruz.bu son gelen zamlarla 280 kuruş çok iyi gerçektende.ayrıca onunda çok çok iyi ve düzgün bi aracı var.forum kurallarını bilmediği için büyük harf kullanmış ben onun adına sizlerden özür diliyorum zaten telefonla konuşup kendisine kuralı söyledim.inşallah ilerleyen zamanlarda oda bizlerle l 200 hakkındaki tecrübelerini paylaşır.araçlar hakkında mekanik bilgisi oldukca iyi birisidir.tecrübelerine ihtiyaç duyacağızdır mutlaka.

Etiketler

merhabalar.uzun süredir okuyucu olarak forumu takip ediyorum. bende 2006 L200 magnum kullanıcısıyım. hafta sonu beypazarı-bolu arası gidip geldim. 4kişi 90-120 km ortalama hızda 335 kmde 120 tl yakıt yaktı.ortalama kmde 360 gibi bir rakam. biraz çok ama gülü seven dikenine katlanır:smiley:))

fatih yılmaz' Alıntı:
merhabalar.uzun süredir okuyucu olarak forumu takip ediyorum. bende 2006 L200 magnum kullanıcısıyım. hafta sonu beypazarı-bolu arası gidip geldim. 4kişi 90-120 km ortalama hızda 335 kmde 120 tl yakıt yaktı.ortalama kmde 360 gibi bir rakam. biraz çok ama gülü seven dikenine katlanır:smiley:))
Fatih Bey, sanırım aracınız eski kasalardan. Tüketiminiz bu kasa için makul. Ama yakıt fiyatları sürekli yukarı doğru değiştiği için tüketim değerinizi lt üzerinden verirseniz daha kolay anlaşılır olur. Yapılan zamlardan sonra son günlerde forumda en çok konuşulan konu tüketim, hangi konuyu açsanız tüketim var :smiley:

Merhaba. Bende 2006 L200 Magnum kullanıcısıyım. Aracı aldığım tam olarak 1 yıl 15 gün oldu. Benim aracım da şehir içi ve asvalt dışı karma kullanımda yaklaşık 11,5 lt. yakıyor. Uzun yolda henüz denemedim. Her türlü yol koşulunda, istediğim şekilde, istediğim yere gidebildikten sonra yakıta pek de takılmıyorum...

CİNCİN' Alıntı:
Fatih Bey, sanırım aracınız eski kasalardan. Tüketiminiz bu kasa için makul. Ama yakıt fiyatları sürekli yukarı doğru değiştiği için tüketim değerinizi lt üzerinden verirseniz daha kolay anlaşılır olur. Yapılan zamlardan sonra son günlerde forumda en çok konuşulan konu tüketim, hangi konuyu açsanız tüketim var :smiley:

sayın cincin ; evet arabam eski kasa L 200 . litre olarak yakıt tüketimi 10,7 lt idi.

lokosit' Alıntı:
Şöyle söyleyeyim; rampa çıkarken90 ile girdiğin rampayı gazı fazla arttırmadan 90 ile bitirebiliyorsun, son hız fazla değişmiyor ama kalkış ve ara hızlanmalar bariz artıyor.
Ralliart 2500tl civarı ve 167hp 402 tork oluyor.
Birçok arkadaş powerbox kullanıyor ve benden daha hızlılar. 250tl civarı maliyeti var. Aynı powerbox(drakebox) eşimişn yaris d4d de takılı ve araç hakikaten manyaklaştı.
Aracınızda garanti yoksa en iyisi 500tl verin chip tunning yaptırın. Sanırım bosch car servislerinde yapıyorlar.
Drakebox kullanan otm vitesli L200 ler memnun olmayan ve sorun yaşayanlar fazla.
http://www.draketuning.com/mitsubishi.html
Satış linki
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/chiptuning-tuningbox-chip-tuning-powerbox-box-DrakeBox-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3c9f7978b5QQitemZ260373575861QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4017wt_939
mete bey powerbox yaptırabileceğim biryer varmı acaba adres telefon wep

santairas' Alıntı:
mete bey powerbox yaptırabileceğim biryer varmı acaba adres telefon wep
ebay.com linki üstte var oradan getirtebilirseniz daha uygun, tr de ise aşağıdaki linktekilerle bir görüşüverin
http://www.powersystem.com.tr/

kuzende 2009 L200 var 90-100 km sürati aşmadığı taktirde yakıt 6.8 7.5 civarı.saygılar.şunu söylemeden geçemiycem kopil aracın sınırlarını zorluyor tık yok ınanılcak şeydeğil. :smiley:

mrb arkadaşlar nerdeyse l200 ile ilgili tüm yazıları okucamm bu aralar bir pick up alma cabasındayım ama 2006 ranger mı magnum mu takıldım kaldımm..ranger ın yakıtı nasıl magnuma göree..bilginiz varmı teşekkürler

Açtığınız başlığa yanıt verdim :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67066.msg802634#msg802634

Selam,

Bayram bey iki aracıda araştırın iki aracında bilhassa arazi kabiliyeti olarak birbiri ile alakasız araçlar olduğunu göreceksiniz.

vallaa sizin sayenizde bilgi edinmeye çalışıyorum ranger kullandım.. torku çok hoşuma gitti hızlanması çok iyi arkadaşımda vardı arazide iş görüyoda..ama bir yanımda magnum diyo onunda parça fiyatlarının yüksek oldugu söyleniyo (ranger ) a göre..aslında çok ofroad degilde mecbur kaldıgım da zorlayaçak oldugum bir araç almak istiyorum uzun süre kullanıcam bir araç ..ranger daha yakışıklı geliyo bana magnum da çok kaslı önceden bu kadar düşünmezdimm ama bu kezz iyiy karar verecem yardımlarınınz için teşekür ediyorumm

Yakıt tüketimini denemek için 4 gün önce İzmirden yola çıkıp Uşak,Manisa,Balıkesir,Bursa ve Adapazarına gittim geldim. Yola başladğımda aracın toplam kilometresi 1200 km civarındaydı döndüğümde 2600 civarında. İlk birkaç bin kilometreden sonra yakıt tüketimi azalır derler ya bilmiyorum ne kadar doğru birazda denemek için bu yola çıktım.

Bu arada araçta 265/70/16 ölçüsünde Lassa Competus A/T lastik takılı. Yolculukta 2 kişiydik sırt çantalarımız haricinde kasa yüksüzdü.

Yolculuğun ilk gidiş kısmında özellikle İznik civarında çok dik çıkışlar ve bozuk asfaltsız yollardan gittik. Düzgün yollarda 110-120 ortalama ile kullandım. Arada 140 civarında otobanda yol aldım. Bir ara denemek için 180 in üzerinde 40-50 kilometre kadar gittim. Gidiş yolculuğunun %90'ında klima açıktı. 60 litre Petrol Ofisi Euro Dizel mazotla 660 km yol yaptım ışık yanana kadar. Hesabıma göre 9.1 litre harcamışım.

Dönüş kısmında Adapazarından yola çıkıp mola harici durmadan Bursa üzerinden İzmire döndük. Yine Petrol ofisinden 64 litre mazot aldık, Önceki dolumdan sonra bir süre ışık yanık vaziyette yol almıştık bir sonraki Petrol ofisini bulana kadar. 100-120 ortalama ile yol almaya dikkat ettik
(orta şeritte gitmemize rağmen arkadan gelen selektör tacizcilerine sabrımızın el verdiği sürece diyelim :smiley: )
Gösterge 700 km'yi gösterdiğinde İzmire döndüm. Ertesi gün şehir içinde 30 km civarı kullandım daha ışık yanmadı ama an meselesidir çizgi ışık yanma bölgesine çok yakın.

20km kadar daha gittiğimde ışığın yandığımı varsayarsak ortalama tüketimim 8 litre olmuş.

gayet güzel veriler :smiley:
benim 2003 model l200 warrior 'um bir Sherman tankını aratmıyor saolsun. şehir dışı 100 kilometrede 10 litre mazot sarfediyor. kamyonsu sürüş konforu da cabası.
para olsa ben de üst modeline geçeceğim.

pirelli scorpion at lastiklerin de etkisi olduğunu düşünüyorum. mümkün mertebe st lastiğe yöneleceğim bu sefer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR