2006 Model GrandVitara 5K Yol bilgisayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,623

usas

Kamp I
Merhaba Arkadaslar
2006 model 5 K duz vites Grand Vitara Kullanıcı var mı acaba? yol bilgisiayarında ortalama yakıt tuketimi gozukmuyor, bu gun serviste de bulamadılarda en iyisi iyi kullananıcısından bilgi almak.

Etiketler
Ynt: 2006 Model GrandVitara 5K Yol bilgisayarı

Yetkili servis de ortalama yakıt tüketimi göstergesini görünür hale getiremediyse, BENCE; artık konuyu İzmit Genel Müdürlüğüne, Grand Vitaranızın şasi ve motor numaralarıyla danışmanız gerek ( btavelli@suzuki.com.tr , otossh@suzuki.com.tr , mahmut@suzuki.com.tr adreslerine bir email atın isterseniz) Size cevap vereceklerdir.

evet bende son çare onu yapacagım, once manuel talep etmistim manuel geldi, bire bir uyguluyorm olmuyor, ceviride hata olabilir dedim. servise gittim, 1 . usta geldi soyle olacaktı dedi olmadı, akuyu cıkardı simdi resetler duzelir dedi. teyp resetledi yine olmadı. 2. usta geldi, soyle olacaktı dedi yine olmadı. bu arada servis kalabalık arada is bolunuyor falan. en son dediler ki, bi ara yol bilgisayarını cıkarıp baska bir arac ta deneyelim, genis zamanda gelin. yani 2006 duz viteslerde ortalama yakıt goserme ozelligi yok diye dusunmeye basladım. klavuzda avg olarak gozuken bir avarage sekmesi var o bende cıkmıyor mesela. ama ustalarda 2006 larda yok demiyor. bakalım...

Benimki de göstermiyor ortalama tüketimi, sadece anlık tüketimi gösteriyor. Çok da dert etmedim :smiley:

Suzukiden cevap geldi. Yokmus Ortalama gosterim.

usas' Alıntı:
Suzukiden cevap geldi. Yokmus Ortalama gosterim.

Aslında ort tüketim hesabı için gerekli verileri ölçen sensörler mevcut. Nedense basit bir matematik işlemi yaptırmamışlar yol bilgisayarının yazılımına. Kullanıcıyı ürkütmemek içindir. Yoksa acı gerçeklerle yüzleşerek yaşamak zor olurdu :smiley:

2006 model bir aracta olmamasi bana komik geliyor. Kalan yakitla gidilebilecek yol, avaraj hiz gibibir kac sey daha gozukmeliydi. Inanilnaz uyduruk yapmislar.

usas' Alıntı:
2006 model bir aracta olmamasi bana komik geliyor. Kalan yakitla gidilebilecek yol, avaraj hiz gibibir kac sey daha gozukmeliydi. Inanilnaz uyduruk yapmislar.

;D Eh, her güzelin bir kusuru olur.

Çözüm: Depoyu doldurun, sayacı sıfırlayın. Sayaç 500 olmadan benzinciye gitmeyi unutmayın ;D

usas' Alıntı:
2006 model bir aracta olmamasi bana komik geliyor. Kalan yakitla gidilebilecek yol, avaraj hiz gib ibir kac sey daha gozukmeliydi. Inanilnaz uyduruk yapmislar.
Bunlar 2007 ve 2008 modellerde de YOK. 2009 modellerden itibaren dijital bilgi ekranı ana gösterge tablosuna yerleştirilmiş. Belki bu özellikleri de eklemişlerdir.

Dogru yaptim onu
165 tl lik aldı ısık yandıktan sonra, sehir icinde 470 km gitti. Ama oldukca sakin bir kulanimda bu degerleri elde ettim. sanırm daha agresif bir kullanımda 400 km anca gider.

Sizde durum nasil yakıtta . Katalizor sorunlu gibi bende. Baktiracagim.

usas' Alıntı:
Dogru yaptim onu
165 tl lik aldı ısık yandıktan sonra, sehir icinde 470 km gitti. Ama oldukca sakin bir kulanimda bu degerleri elde ettim. sanırm daha agresif bir kullanımda 400 km anca gider.

Sizde durum nasil yakıtta . Katalizor sorunlu gibi bende. Baktiracagim.

Aracı eşim kullanıyor. A/T olmasına rağmen bir depo ile 500 km gidiyor. Yaz aylarında klima ile birlikte sadece şehir içi ve biraz da agresif kullandığında 400+ hepsi o. Ancak kışın klimasız ve daha yumusak ve biraz da karma kullanımda 500'ü geçiyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir kere 600 km'lik bir rekor yapmıştı ama uzun yolda ve sakiin sakiiin.

ben aracı bir adamdan aldım...

dun servise gittigimde, abi bu aracı biliyorum bir bayan biniyordu diyip hikayesini anlattı, ben bir beyden aldıgım icin biraz yuzumu eksittim degil gibisinden. uzun saclı bir esi vardı dedi tarif etti aynı adam. iste o adam degil esi kullanıyordu dedi. torpidodan cıkan sliplerde de bayan adı vardı zaten hep.

bu gun sanayide conta alırken, ha grand vitaramı kac model o mu bu mu derken satıcı bunu bayandan mı aldın dedi, aha dedim nerden anladı acaba? niye ki dedim ? bunlara hep bayan biniyor dedi.

simdi de siz, gerekli acıklamayı yaptınız. esiniz kullanıyor. kendimi yanlız hissettim valla. aracı esime veriyor, onu jazz ını satıp dandik bir eski golf alıp biniyorum, geiziye gidecegimizde de 4x4 elimizde olur, bende gonul rahatlı ile 1.4 motorla gezerim sehirde.

usas' Alıntı:
.......... niye ki dedim ? bunlara hep bayan biniyor dedi.
simdi de siz, gerekli acıklamayı yaptınız. esiniz kullanıyor. kendimi yanlız hissettim valla. aracı esime veriyor, onu jazz ını satıp dandik bir eski golf alıp biniyorum, geiziye gidecegimizde de 4x4 elimizde olur, bende gonul rahatlı ile 1.4 motorla gezerim sehirde.

Benmaalesef şirket aracı kullanıyorum, yoksa bırakır mıyım? Hafta sonu bazen onun arabası (GV) ile biryere gidecek olursak da kesinlikle ben kullanırım, keyifle kullandığım bir araç. Hatta bazen biraz daha eskisin, DEfender'dan da ağır off-road zevkimi aldıktan sonra hafif modifikasyon ile GV'yi araziye hazırlayıp, DEfender'ı satıp eşime bir binek araç almayı bile düşünüyorum desem :smiley:

valla defender dan sonra, vitara ne kadar keser offroad da, bence siz en kotu bir discovery td5 alır, vitarayı satarsınız :smiley:)
şaka bir yana arazide denemedim ama toprak bir alanla aramda 15 lik bir kaldırım vardı cıkarmı terettut ettim gecen gun :smiley:

usas' Alıntı:
valla defender dan sonra, vitara ne kadar keser offroad da, bence siz en kotu bir discovery td5 alır, vitarayı satarsınız :smiley:)
şaka bir yana arazide denemedim ama toprak bir alanla aramda 15 lik bir kaldırım vardı cıkarmı terettut ettim gecen gun :smiley:

Tereddüt mü ettiniz? Çok şakacısınız valla ;D

Ağır olmayan off-road geziler ve kamplar için GV harika olur. Kışın kampa giderken otobanda ısıtmalı deri koltukların rahatıyla yazın tozlu yollarda camı kapatıp klimanın serinliği ile keyif ve konfor dolu bir yolculuk ve çamurda bir keçi gibi ilerleme. biraz yükseltme, vinç, şnorkel ve MTR lastik ile tamamdır. Bir de arka diff kilit. Daha da olsun dersen ayna mahruti oranı ile oynayıp, demir tamponlar da yaparsan tamamdır :smiley:
Vakti var, model biraz daha eskisin. Bu paraya satacağıma araziye sokarım daha iyi diyeceğim noktaya gelsin de...

dogru, sizdeki model gercekten onemli denebilecek ayrıntılar iceriyor. ev ler aynı binada aynı kattadır ama biri arka cephe biri on cephedir.
arka cephe kucuk bir bahceden sonra karsı apartmana bakar he iki yanda yan apartmanlara, elini uzatsan karsı komsuya deyecek gibi binalar arasında sıkısır, balkona cıkıp kafanı goge cevirmeden hava açıkmı anlamayassın. kapı komsun ise 20 lira fazla vermis on cephe almıstır, evin salon ve yatak odası genis bir kaldırım, kaldırmda sıra sıra agaclar genis bir yol arkasında tekrar kaldrım ve cadde karsısındaki evin bahcesinden sonra karsı apartmanı gorur, ki bu buyuk konfordur, evde perdeler acıkta gezebilmek... digerinde ise bir bunalmıslık hissi vardır, heleki buyuk sehirde yasıyorsan evin gorus açısı açıklıga bakması daha da onemlidir.

sizinki deri doseme, otomatik vites sanırm sunroof u da olan modelki, bendeki kumas koltuk, duz viites ve sunroof suz modele gore konforu iyi... aslında tam aynı aractan bahsetmiyoruz..

ev ornegi gibi, buyuk sehirde otomatik vites daha da onemli, deri koltuk vs de sehir binicisi icin guzel konforlar. detay ama sevip sevmemeyi belirleyebilecek detaylar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR