2006 model Renault Traffic Aracım Motokaravana Dönüştürülebilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan secrettramp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,989

secrettramp

Yeni Üye
Yer
istanbul
Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Bugün bu siteyi dolasmak için fazlaca vaktim oldu. Sizin gibi tecrübeli arkadaşlardan yardım isteyeyim dedim. Karavan olayı yıllardır aklımda. Ama hem vakit hemde ekonomik durumum pek mümkün olmadığı için hep erteledim. Renault traffic 2006 model uzun şasi aracım var. Bu aracın karavan için uygun bir araç olup olmadığını bilemiyorum. 4 kişinin yaşayabileceği bir karavan haline dönüşebilirmi. Ve eğer olursa ortlama olarak nasıl bir maliyete halledilebilir. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız cok memnun kalırım. Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: 2006 model Renault Traffic Aracım Motokaravana Dönüştürülebilir mi?

Hoşgeldiniz sayın secrettramp.

Bölümü iyice bir kurcalarsanız pek çok sorunuza yanıt bulabileceksiniz ama yol gösterici olmak adına gözüme çarpan iki sorunuza yanıt vermek isterim:

1. 2006 model aracınızı 5 yıldan küçük olması nedeniyle projeli, ruhsat onaylı motokaravan olarak düzenleyemezsiniz ya da %84 ÖTV ödemek zorunda kalırsınız.
2. Bu büyüklükte bir araç için 4 kişilik yaşam alanı yaratmak pek mümkün değil gibi... Ama bu büyük ölçüde sizin beklentilerinize de bağlı. Yalnızca içinde yatacağız diyorsanız neden olmasın? Pek konforlu olmasa da diğer yaşamsal ihtiyaç malzemelerini minimuma indirerek yapılabilir.

Sayın secrettramp öncelikle aramıza hoş geldiniz aracınız ile alakalı çok bilgim yok ama bildiğim kadar o aracın tavanı çok alçak içinde rahat hareket edemezsiniz yok ben sadece yatak ve ufak tefek işlerimi görebileceğim bir şey olsun ayakta durmasamda olur diyorsanız olur tabi camper değilde camperimsi olur :D Cem kardeşimiz 2066 ile alakalı yanıtı vermiş ama şu olabilir aracı dışarıdan bozmazsanız yazları portatif olarak yapacağınız yatak,ocak ve lavabo düzeneğini muayenelerde sökerek bu şekildede kullanabilirsiniz,ben tam donanımlı bir karavan yapmak istiyorum derseniz ya 2011 yılını beklemeniz gerekecek yada bu halde 1 yıl muayeneye girmeyeceksiniz,maliyet meselesine gelince içine yapacağınız donanıma göre değişir 3 bin lirayada yaparsınız 10 bin lirayada bu sizin ihtiyacınıza cevap verecek ürünlerle alakalı,siz en iyisi forum içerisinde karavan örnek model ve resimleri başlığını bir tarayın size hitab eden bir proje görürseniz burada bizimle paylaşın o zaman size olur olmaz yada fiyat konusunda elimizden geldiğince yardımcı oluruz kalın sağlıcakla.

hoşbulduk,

yanıtlarınız için çok tesekkür ederim, bu sitenin cok yararı oldu bana. aynı araçtan 2004 modeli de mevcut. bu aracı istememin en büyük sebebi motorunun 1.9 olması. kasa olarak diğer panelvanlara göre alçak ve küçük. ben kasasınıda değiştirmeyi istiyorum, camper değil de alkoven olarak tasarlanması münkün olabilir mi? hem bu düzeyde daha geniş hacim elde edilmiş olur diye düşünüyorum. iç dizayn olarak öyle pek uçuk kaçık şeylere gerek duymuyorum. iki kişilik yatak, küçük bi mutfak - oturma grubu ve lavabo. bildiğim kadarıyla oturma gurubu yatağa dönüşebiliyor. yani temel ihtiyaclar sadece. zaten küçük bi aileyiz bu yüzden byük bir araç almayı pek mantıklı göremiyorum. sizce böyle bir uygulama yapilabilirmi bu araca.

İsminizi yazarsanız avatarınızın altına hatta kendinizi tanışma bölümünde tanıtabilirseniz size hitabımız kolaylaşır,araç seçimi tamamıyle sizin tercihiniz tabiki ama şunuda bildireyim artık bir karavan yapım firmasına yaptırmaz iseniz panelvanları kesip biçemeyeceksiniz yani kendiniz yapamayacaksınız ancak panelvanın içini yolcu koltuk sayısı panelvanda ne ise onu bozmadan karavan yapabilirsiniz,mesela benim araç 2+1 12m3 ducato bu şekilde dönüşüm yapabildik koltuk artırımı yapamadık şunuda söyleyeyim araç içini küçümsemeyin 12m3 bana dar geliyor şimdi ;) yani ufak tefek birşey yapar binerim gibi düşünmeyin sizin kendi ihtiyaçlarınız şekil veriyor aracın içine bir bakmışsınız sığmıyorsunuz.

işte bu gözümü korkuttu biraz :smiley: daha büyük bir arac secimine girmeliyim belki. fakat reno trafiği kafamda kurdugumda güzel şeyler canlanıyor. zaten mutlaka bi karavan yapım firmasına yaptırmayı düşünüyorum. çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR