2007 G.Vitara 1.9 DDiS V-Kayışı ve Gergisi Bu Kadar mı Pahalı Olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,422
Ynt: 2007 G.Vitara 1.9 DDiS V-Kayışı ve Gergisi Bu Kadar mı Pahalı Olur?

Dediğiniz gibiyse, rahatladım. Bu " kayışın gergisi" konusu en çok beni GERMİŞTİ.
Gönül rahtlığıyla SADECE V-kayışını değiştirebilirim ARTIK, sanırım.

Etiketler

EVEEET, sipariş verilen vantilatör kayışı 2 hafta önce İYİEL OTOMOTİV BOSCH Car&Diesel Servisine'e ulaşmıştı. Nihayet ortak müsait bir zaman ayarlayabildik ve dün akşam saatlerinde yeni, CONTiNENTAL marka Vantilatör kayışı 15-20 dakikla içinde yerine takıldı. Çıkarılan orjinal kayışı inceleyince, kayış üzerinde, iç yüzündeki 4-5 oluktan birisine, en fazla 1mm çapında minicik bir taş girip, kayışı mm'lik delmiş ve sıkışıp kalmış. Kayışı döndüren aksamdan geçerken BAZEN ses yapıyordu. Henüz 2 senelik iken aracımdaki kayışın zaman zaman ses yapması bu nedenleyMİŞ.

1,6 jlx ten vazgeçmemek lazım

Aklıma takılan birşey var,bu araçlarda garanti 3 sene,Suzuki Yetkili Servisi bu olayı kullanım hatası ,v.s sebeplerden garanti kapsamı dışına mı çıkardı? Konu Garanti Kapsamı Şartlarına göre neden değerlendirilmedi?

İşte Suzuki Resmi sitesindeki Koşullar;

İş bu belge SUZUKI dört tekerlekli motorlu araçlarını garanti kapsamına alır. Bu belge yeni SUZUKI araç alan her müşteriye verilir. Belge iki bölümden ibarettir. SUZUKI araçlar aşağıdaki esaslar dâhilinde garanti edilir.
KOŞULLAR
1. Resmi garanti süresi, 01 Ocak 2009 tarihinden itibaren satılan tüm araçlarımız için 2yıl veya 60.000 km’ dir (Hangisi önce dolarsa), bununla birlikte sadece onarım ve yedek parça değişim işlemlerini kapsayan 1yıl / 40.000 km (Hangisi önce dolarsa) ilave servis garantisi Suzuki A.Ş teminatı altındadır.
Özetle tüm araçlarımıza toplam 3 yıl / 100.000 km süre ile onarım garantisi uygulanacaktır. (Ömürlü parçalar hariç)
2.Garanti, aracın kendi spesifikasyonu çerçevesinde değerlendirilir. Periyodik bakımların zamanında yapılması halinde geçerlidir. Araç kullanım şartlarında periyodik bakımlar, kullanım kılavuzundaki ilgili bölüme uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Yetkili Servise sorduğumda garanti süresinin 2 yıl olduğunu, onun da Ocak-2009'da dolduğunu söylemişlerdi. Ben de garanti kitapçığına bir bakayım.

Sayın Braveheart,
Ben de bu şikayetten müzdarip(gaza dokununca çok ince bir vınlama tarzı)servise gösterdim,bana o kayışın bağlı olduğu rulmanın (sanırım şarj dinamosuna da bağlı bir sistemin içinde)gitmeye-özelliğini yitirmeye başladığını söylediler,değiştirmezsem ne olur dedim,-ses artar ve ilerde rulman parçalanınca kayış da atarak zarar verir dendi,hemen değiştirttim .
Bu arada bu parçayı rutin olarak 40.000km de zaten değiştirileceğini belirttiler,gerçekten basit,küçük ama önemli bir parça..motorla fan arasında üstten bakınca da gözüküyor...
Bilgi dahilinde olsun..
Bu arada sen sadece kayışın değiştiğini belirtiyorsun,bu rulman değişti mi?(V kayışı gergisi dediğin çünkü bakarsan V-kayışı birçok alet ve gergiye bağlı)bilgin var mı? Kayış ucuz olabilir ama bu rulman 190.-civarı benimkini 2007 old halde müşt memnuniyeti kapsamında son anda bedavaya çevirdiler

Benimkkinde sadece kayış değişti. Kayıştaki 5-6 oluktan birine minicik bir taş girmiş ve dönen kayışa saplanmıştı. Haliyle rulmanlardan geçerken ses çıkarıyordu.
Sadece kayışı değiştirmiştim, neredeyse 1 yıl oldu.

bugün suzukimin 30000 km yıllık bakımını yaptırdım, izmir suzuki servisinde,,,
237 tl tuttu.
benzinli model olması nedeniyle 100000 km ye kadar bakımlar aşağı yukarı bu seviyelerde olacakmış
bilmem ne kadar doğru? fiyatlar normal mi?
sadece yağ ve filtreler değişti, birkaç adet lastik tapa, ve 60 tl işçilik...

Aynı serviste ben de geçen yıl hemen hemen aynı fiyata yaptırmıştım,benimki de DDIS ,işçilik 55.- civarıydı,zaten yapılanlar ,extra bir şikayet yoksa , fix şeyler,polen filtresi değiştirilmezse +/- 20,25.-tl farkediyor,yalnız Kubilay Bey in bana söylediği 40.000 km civarında gergi rulmanlarından biri değiştiriliyormuş,bunun da fiyatı nerdeyse bir bakım kadar tutuyor(ufacık,5-6cm çapında basit bir rulman) yukarıda zaten konuya değinmiştim..

darkmajesty' Alıntı:
bugün suzukimin 30000 km yıllık bakımını yaptırdım, izmir suzuki servisinde,,,
237 tl tuttu.
benzinli model olması nedeniyle 100000 km ye kadar bakımlar aşağı yukarı bu seviyelerde olacakmış
bilmem ne kadar doğru? fiyatlar normal mi?
sadece yağ ve filtreler değişti, birkaç adet lastik tapa, ve 60 tl işçilik...
Ben yaklaşık 2 ay kadar önce; GV 1.9 DDiS 45.000km'deyken, buradaki BOSCH Car & Diesel Servisinde; Hava ve Polen filtrelerine 50TL ödedim.
Aynı bakımda, aracın bakım klavuzunda önerilen şanzıman ve ön+arka diferansiyel yağlarını CASTROL marka olarak kendim arayıp bulup alıp değiştirilmesi için BOSCH servise geitrmiştim. Hava filtresi değişimi + polen filtresi değişimi + şanzıman yağı değişimi + ön-arka diferansiyel yağlarının değişimi + BOSCH'un elektro-mekanik paltformunda ön-arka tekerlerin süspansiyon-amortisör kontrolu + ön-arka tekerlerin fren disk ovalitelerinin kontrolü ve fren güçlerinin ölçümü İŞÇİLİĞİ olarak da 50TL ödedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler