2007 İnstyle Lüks 17" için maximum Lastik boyutu...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kerimakkis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,553

kerimakkis

Kamp II
Yer
ADANA
Merhabalar

Bu hafta ailemize katılan aracımız için (2007 İnstyle Lüks) lastik bakıyorum ancak kitsiz max yuksletme yaptıktan sonra takılabilinecek lastik boyutu nedir? yani kısacası 285/70R17" ebat uyabiliyormu? Ne gibi Problemelr olabiliyor? Şimdiden Teşekkurler bilgileriniz için....

Etiketler
Ynt: 2007 İnstyle Lüks 17" için maximum Lastik boyutu...

Selamlar

1- 17" inc jant için extreme M/T lastik zor
2-yükseltme ve bu yükseltmenin sağlıyacağı avantaj yada boşluk için oturduğumuz yerden yazamayız
3-maximum lastik takınca akslar heavy duty olanlarla değişmeli ve ayna mahruti oranlarına göre ayna mahruti değişimi yapmak gerekiyor
4- lastiğin tipide önemli M/T yada A/T yada yol tipi H/T
5- oturduğum yerden önerebileceğim ebat 245. 65 yada 70. 17
bunları yazma nedenim bu soruyu soruyorsanız cevabı ve kararı kendiniz verecek kadar araştırma yapmanız gerektiği, çünki ya aks kesersiniz ya lastikler iş görmez başka istersiniz her türlü hasar ve masraf çıkabilir, yükseltme yaptıktan sonra mantıklı olan M/T lastiktir onun için 15" - 16 " jant daha uygun daha çok çeşit var vs, iyice araştırın, yükseltmeyi lift kit le yaptırmanızı tavsiye ederim

saygılar.

Tesekkurler gorusleriniz icin 5 yildir offroad yapiyorum ogrendigim en onemli sey kullanip yapanlarin tecrubeleri en onemlisi sanirim durum netlesti 265/70R17 MT lerle bitiricez lastik konusunu

kerimakkis' Alıntı:
Tesekkurler gorusleriniz icin 5 yildir offroad yapiyorum ogrendigim en onemli sey kullanip yapanlarin tecrubeleri en onemlisi sanirim durum netlesti 265/70R17 MT lerle bitiricez lastik konusunu

265 i tekrar düşünün derim
görüntü güzel olur lastik genişleyince, ama akslardan itibaren motora kadar bindireceği yük iyice değerlendirilmeli bence,

Ahmet bey gorusleriniz için tteşekkur ederim dun itibari ile lastikte Kumho KL71 leri 265/70/17 olarak taktık yukseltmemizide 3,5cm takozla yaptık (Adanada offroad araçları hazırlama konusunda uzman olan Mahmut usta tarafından yapıldı) toplamda 7 cm yukselme oldu (onlerde) ancak 1,5 gunde bunları yapıp ustune bir de fiber kabin işini hallettim pert oldum resimleri en erken hafta sonu çekip ekleyeceğim...Saygılar...

kerimakkis' Alıntı:
Ahmet bey gorusleriniz için tteşekkur ederim dun itibari ile lastikte Kumho KL71 leri 265/70/17 olarak taktık yukseltmemizide 3,5cm takozla yaptık (Adanada offroad araçları hazırlama konusunda uzman olan Mahmut usta tarafından yapıldı) toplamda 7 cm yukselme oldu (onlerde) ancak 1,5 gunde bunları yapıp ustune bir de fiber kabin işini hallettim pert oldum resimleri en erken hafta sonu çekip ekleyeceğim...Saygılar...

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin,

Selam.Bende l200 kullanıyorum.Kit ile yaklaşık 6cm yükseltmenin ardından 265/70/17 AT sınıfı bir lastik taktım. Şu an ki tek sıkıntım ilk hızlanma anında biraz yavaş tepki vermesi. Size iki konu soracaktım:1-Hızlanma ile ilgili sıkıntıyı aşmak için herhangi bir modifikasyon düşünüyormusunuz2
2-Anladığım kadarı ile yaklaşık 10 cm yükseltme uygulamış oldunuz. Acaba spacer yada offsetli jant kullanıyor musunuz?

Merhaba devirlenme problemi için chiplenmesi gerek (sadece rallyart tevsiye) diğer konudada kullanım sırasında aldığım risk boyutuna bağlı olarak offset dusuneceğim simdilik 3-5 derece dusmus yanal açı benim offroad ihtiyacımı karşıyacaktır diye dusunuyorum. kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler