2007 L200 160.00 km de performans arttırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre südaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,729

emre südaş

Ana Kamp
Yer
ADANA
Web
www.deepro.com
Merhaba arkadaşlar.

İlk 4x4 aracım 2007 L200 intense lüx ümü yaklaşık 10 000 km dir kullanıyorum. Aracı aldığımda 156.000 km deydi. Aracımın debriyaj baskı balata setini ve lastiklerini değiştirdikten sonra sıra geldi diğerlerine. Gelecek hafta egr sisteminde kurum temizliği yaptıracağım ve aracımı periyodik bakıma sokacağım. Merak ettiğim konu aracın katalitik converterinin ne durumda olduğu?. Muhtemelen bayağı tıkalı durumda . aldığımdan beri tıkalı olduğundan ve daha önce yeni bir L200 kullanmadığımdan aracımın performansını kıyaslayamıyorum. Serviste yeni kat için verdikleri fiyat 1800 tl. ve yenisini almaya şimdilik niyetim yok.Yanlış anlaşılma olmasın çevreye çok duyarlı bir insanım ve ilerde imkanım olunca yenisini almayı düşünüyorum. Daha önce bu araçlarda kat iptali yapan arkadaşlar varsa özellikle sensör ve arıza ışığı hakkında bana ipucu verirlerse çok faydalı olacak. Niyetim katalitik converterin içini boşaltıp araca tekrar takmak. Bu aracı kullanma amacım romorkla botumu Türkiye nin heryerine çekip götürüp kamp ve dalış yapmak. Kumsal sahillerden ve hafif offroad koşullardan deniz kenarına sorunsuz ulaşabilmek.Hiç bir zaman hız meraklısı olmadım ve yakıt sarfiyatı benim için çok önemli. Bu km. de bir aracın katalitik converter iptali bana ne avantaj ve dezavantaj sağlar. Daha sonrasında racechip takmak istiyorum ve bir problem yaşama ihtimalim var mı?. Gaza hiçbir zaman fazla yüklenmiyorum ama gerektiğinde de ayağımın altında fazla beygir bulunmasını isterim. AYrıca racechipi arabayı kuvvetlendirmekten ziyade ekonomi için takmak niyetindeyim. Bunun için gerekli olan jumper kombinasyonu ile ilgili daha sonra bilgi edinmek isterim. Okuyan arkadaşlara şimdidien teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: 2007 L200 160.00 km de performans arttırma

emre bey merhabalar.
2003 model l200 ümün katalizörünü söktürüp yerine boru taktırdım. çekiş arttı, yakıt sarfiyatı düştü. herhangi bir arıza ışığı falan da yanmadı.

2003 ve 2007 kasaları ve motorlar farklı. Cevabınız için teşekkür ediyorum ama benim yeni kasalar ile nasıl sonuç vereceğini öğrnenmem gerekiyor.

katalitikkonvektörün içini sakın boşaltmayın !!!! çünkii....

daha önce aldığım transporter minübüsümde bu işlemi önceki sahibi yaptırmıştı ve sonuç ben aracı aldığımda 60 bindeki arabanın çekişi tamamen bitikkti arabayı babamlar aldığı için farketmemiş ve almışradı servise gittim arabanın üstkapak kısmı söküldü kurum vs sibop bütün işlemler akla ne gelirse yapıldı kapak kapatılıp toplandı marşa bastık araba saat gibi yola deneme sürüşüne çıktık ve durum eskisi gibi busefer elektronik aksamlar gözden geçti hemen hemen hepsi yenisiyle test edildi ve durum düzelmedi araç egzozcuya götürüldü egzozcu katalitik konvektöre dışardan eliyle ikikere vurdu dedi abi bunu boşaltmışlar sorun yok neyse arabayı aldık gaza tam basınca aba pusuyordu enson servisteki arkadaşlara dedimki motorda herşey normalmi ? evet ozaman egzozu çıkartalım deneyelim adamlar dediler yok ne alaka dedim arabada sanki motor fireni varmış gibi (kamyon kullandığım için biliyorum) gerek yok dediler dedim yok sökün deneyelim .... ve egzoz söküldükten sonra araba uçak oldu o pusan araba gitti kükreyen şahlanan bir makina geldi tekrar egzozcuya gittik egzozcu dediki abi baktım bişe yok dedim nere baktın kes şunu ve arkadaşlar dama katalitiği önden ve arkadan kesti evet içi boştu ama boşalan bütün parçalar egzozborusuna dolmuş ve tıkanmıştı dedim bu ne abiş be dışardan baktım bilemedim d edi bunu şişlemiş öyle boşaltmışlar dedi neyse komple egzozu borularıyla değiştik araba yer uçağı oldu ama 4 gün sanayide anamdan emdiğim süt burnumdan geldi bi okadar masrafda cabası... eğer katalitik iptal edilecekse işibilen bir ustaya egzoza bağlı olan yerlerinden kestirip yerine boru kaynatılmalı ve eğer gerekirde muayeneden geçmesse boru sökülüp konvektör takılmalı muayeneden geçilmeli ve tekrar borulu sisteme dönmeli bu işe dikkat etmeli saygılarr... ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR