Geçen süre içinde fırsatım oldukça internetten kar lastik ebatlarına baktım.
Maalesef yeni kasa 5K SUZUKI Grand Vitara orjinal lastik ebatı olan 225/65R 17 101S H/T ölçülerinde KAR LASTİĞİ olan 2 veya 3 marka var.
Yaşadığım yerde kışın hava sıcaklığı +5 derecenin altına çok nadiren düşer, kar hemen hiç yağmaz, yağsa da tutmaz, tutsa da en geç 3 günde eriyip gider.
Yani yaşadığım şehrin dışına çıkmadıkça kar lastiğine neredeyse hiç ihtiyacım yok.
Kışın Ocak veya Şubat aylarında 10-15 gün şehir dışına çıkıp, karlı buzlu olaBİLEN yollarda veya kayak merkezlerine yapmayı planladığım seyahetlerde kullanmak üzere kar lastiği almayı düşünüyorum. 1 yılda 10-15 gün, en fazla 1 ay kullanacağım için de; karda buzda yol tutuş ve güvenlikten fazla ödün vermeden, en ucuzuna kaçmadan mümkün olabildiğince yol tutuş/fiyat oranı yüksek bir ürün almak istiyorum.
Araştırırken LASSA'nın SNOWAYS Era kar lastikleri dikkatimi çekti. Fiyatını sormadım henüz, AMA 225/65R 17 101S ebatında yok.
En yakın 225/55R 17 101V XL ebatında var. SİZCE nasıl olur? 65 yerine 55 olmasının, araca, yol tutuşa, sürüş güvenliğine, vs herhangi bir zararı var mıdır?