BRAVEHEART
Kamp III
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel</b><br />
<br />
En son mesajdan bu yana 3 ayı aşkın bir zaman geçmiş. Bu arada benim aracımda 45.000km'i doldurdu.<br />
Kullanım klavuzuna baktım da, iyi şartlarda ve ON-Road kullanımda 45.000. km'de<br />
1- Hava filtresi,<br />
2- Klima filtresi,<br />
3- Engine coolent (motor soğutma suyu) veee<br />
4- Manual transmission oil (manuel transmisyon yağı)'nın değişmesi gerekiyorMUŞ.<br />
<br />
Hava ve klima filtresi zor olmaz AMA;<br />
<span style="font-size: 16px"><span style="color: orange"><b>1- Engine coolent'ın değiştirilmesi mutlaka gerekli mi?</b></span></span> <br />
Bugüne kadar kullandığım OTOMOBİLLERDE, değiştirme değil, ANCAK eksilme olduğunda antifiriz ile ekleme yapıldı.<br />
AYRICA engine coolent için herhangi bir özellik, standart, numara vb belirtilmediğinden SANIRIM, tamamen boşaltılıp klasik saf su + anti-freeze karşımı ile yeniden doldurulur.<br />
ÖYLE DEĞİL Mİ?<br />
<br />
<span style="font-size: 16px"><span style="color: orange"><b>2- Manuel transmission oil olarak önereceğiniz bir yağ marka/modeli var mı?</b></span></span> <br />
Zira benim 2007 1.9 DDiS'nin vites geçişleri, Sayın ksd'nin 2008 model 1.9 DDiS'İne göre daha sert ve kemikli.<br />
Kaliteli yağ ile belki vites geçişleri biraz yumuşar düşüncesindeyim.<br />
Kullanım klavuzunda (öncesinde yer alan harfleri unuttuğum) <span style="color: orange"><b>75W-90</b></span> transmission oil önerilmiş.<br />
CASTROL'un 75W-90 tam ve yarı sentetik transmission yağları var ANCAK bunların tam sentetik olanlarında kilitSİZ differansiyeller için olduğu belirtilmiş.<br />
Bir de <span style="color: orange"><b>CASTROL SAF XJ 75W-140</b></span> diye bir modeli var. Ürün sayfasında: <br />
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=73020036&contentId=6009028<br />
"<i>JAPON üreticilerin araçlarındaki KİLİTLİ diferansiyeller için talep edilen SAE 75W-140, Aşırı Basınç Dişli Yağı spesifikasyonlarını da karşılar.<br />
Castrol SAF-XJ 75W-140, araçların kilitli diferansiyellerindeki gürültü problemini önlemek için özel olarak geliştirilmiştir. <br />
Castrol SAF-XJ 75W-140, BMW Z3 kilitli diferansiyel de dahil olmak üzere, TÜM KİLİTLİ DİFFERANSİYELLERDE kullanımı BMW tarafından onaylanmıştır</i>."<br />
diye yazıyor.<br />
SUZUKI Grand Vitara 5K 1.9 DDiS de hem Japon üreticiden hem de kilitLİ diferansiyeli olduğundan, <br />
uygun gibi dursa da kullanım klavuzunda önerilen 75W-90 DEĞİL, 75W-140 özelliğinde. <br />
Bu nedenle kararsız kaldım.</div>