Merhaba,
Tentemiz 24 saatte elimize ulaştı. Anlatılanın dışında birşeyle karşılaşmadım.
Gayet iyi bir paketleme olmasına rağmen tabi ki kargocu abilerimizin kendilerine has ezik ve boya çiziği imzaları ile teslim aldık ürünü. Neyse küçük rötüşlerle düzelecek şeyler olduğundan takılmadık.
Ürün ile ilgili internette çok az bilgi var, bu nedenle bilgi vereyim hemen
(yerine takmadan denedik) Paketten aşağıdakiler çıktı.
1- 3,5m x 2,4m 1 adet tente (kasa alüminyum ve elektrostatik toz boyalı. Boya kalitesi fena değil)
2- Kasa üzerine takılı şekilde 3 adet duvara montaj brakleti. (tavana montaj için özel bir aksesuarı yok. Araç yan duvarına montajı çok kolay olabilir. Ancak biz karoseri delme taraftarı değiliz)
3- 2 adet teleskobik destek ayağı.(Duvara montaja uygun. Yere gergi yapmak isteyenler için ayrıca bir ekipman gerekir.)
4- Teleskobik ayak duvar montaj kiti (2 adet u şeklinde çelik destek)
5- 2 adet ayakları tentenin ön çıtasına bağlamak için cıvata (elle çevirmeye uygun)
6- 1 adet 4 kanallı uzaktan kumanda (motor ve kumanda novo marka)
Ürün ile gelen kumanda tente ile eşleştirilmemişti. İnternetten feyz alarak motor ve kumanda üzerindeki eşleştirme tuşlarını kullanarak işlemi tamamladım.
Tek tuş ile tam açılma ve tam kapanma özelliklerine sahip. Açılma ya da kapanma sırasında istediğiniz noktada durdurabiliyorsunuz.
8-10 sn gibi çok kısa sürede açılıp kapanabiliyor. Motoru gayet sessiz.
220V ile çalışıyor. Bu hem avantaj hem de dezavantaj. Güç açısından fayda sağlarken, tenteyi sürekli elektrikte bağlı tutmamızı engelleyecek.
Motor üzerindeki anten bir kablodan ibaret ve tente dışında duruyor. (İleride zarar görecek bir yapısı var. Korumaya alınması gerekir)
Tentenin kumaşı güneş ışığını %100 kesen tipte değil. Ancak gölgelemede yeterli olur. Su geçirmeme özelliği 1.önemde bizim için.
Kaset (kasa) mukavemeti yüksek. Ağırlığı (tam ölçmedim) yaklaşık 13-15 kg mertebesinde. Araca çok fazla ek yük getirmeyecek.
Kaset kenarlarındaki kapaklardan su alma (karlı zamanlarda) ihtimali var. Bu nedenle her ihtimale karşı montaj sonrasında kapakların kapanması öncesinde sıvı conta uygulayacağım.
Uygulama resimlerini de ayrıca paylaşacağım.
selamlar.