actionman: kütahya - trabzon arası 75tl, otobüslerin şimdiden yarısı dolmuş benim anladığım, yarın ben gidiş biletini alırken dönüşüde almayı düşünüyorum, yoksa dönüşte sıkıntı yaşayabiliriz. Eğer netleştirmediyseniz daha acele etmenizi öneririm, yolculuğun ilk şartı bilet almak
ahmet hocam: son uyarı gibi olmuş mesaj ama haklısınız. Her ne kadar kaçkarlar, subtropikal ormanlar, alpin buzulları ve deniz gölleri arasında zaman geçiresek te
Olay ciddi bir aktivite. Ben geçen aralık ayında nepalde annapurna ana kampına kadar (4130m) 10 günlük bir aktivite yaptım. Ana çantamı taşıyan biri olduğu halde, ilk 3 gün inanın çok zor geçti arkadaşlar. Kondisyonlu olmak önemli, yoksa gerekli kondüsyonu yakalamak için günler geçebiliyor, tabi varsa
Ve bu genelde 2-3 gün oluyor, bu süreci kolaylaştıran ana ekipmanlar hakikaten önemli;
- botunuz sağlam olsun,
- bir baton edinmeye gayret edin, 8-9 saatlik bir yürüyüşte sizi 3-5ton yükten kurtardığını söylüyorlar, şahsen benim hayatımı bile kurtardığı olmuştur
- benim gibi terleyen biriyseniz, terinizi dışarı veren bir termal içlik alırsanız onlarca tişörtten kurtulursunuz, yoksa yüksekte ıslak bir tişörtle dolaşmanın nasıl olduğunu anlarsınız
- "ocağınız sağlam olsun, yoksa dağda ocağınız söner." derler. Bu konuda sizlere güveniyorum
bu arada ben nepalden beri hiç spor yapmadım desem yeri
ilk günler bende bunları yaşayacağım, ama elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz
(özelden mesajlara cevap yazamıyorum arkadaşlar)