2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,294

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Mesajlar
4,624
Tepkime Puanı
170
Yer
Adabazar
Çok farklı yerlere gitmediğim için fazla yazılacak bir gezi olmadığını düşünüyorum.Arife günü başladı 3 eylül de bitti bana çok kısa geldi,az yaptığım planın bile yarısına gelemedim,bu da bir tecrübe az plan yapmayacaksın ,ya tam plan günü gününe yada sıfır plan.Navigasyon a pek güvenemedim önde giden İlhan navigasyon daha doğru götürüyor.

Değişik olan bir iki kamping alanı vardı bunun notlarını İlhan hocam aldı.Bu kampingler Yenifoça ile Foça arasında.Günübirlikçilerin çoğunlukta olduğu kamping alanları yalnızca Sazlı bahçe de karavancılara ayrılmış bir yer vardı .

Sürpriz Yalova ya geldiğimde İlhan hocamın neredesin diye arması ile başladı,onlara gittik Firdevs ablayı da aldık hep beraber yollara koyulduk.İlk kamp yerimiz Erdek ocaklar,biz Ocakları çok beğendik tam emekli yeri çok güzel di.Kamp alanımızda çok sade dinlendirici.Selçuk kamping in sahipleri İlhan hocamdan ve Erden hocamdan dolayı Gezenbilir i de biliyorlar.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Ocaklar 1


Ocaklar 2


Ocaklar 3
 

Etiketler
Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça


Erdek te çok güzel bitkilerde vardı efes çiçeği ayrıca endemik bir bir tür olduğunu öğrendiğim bilardo ağacı.


[attachment=1][attachment=2]


Cunda adasına Ada kamping e hava karardıktan sonra varabildik,biz İnsel in yancısıyız dedik zar zor yer buldular,İnsel bey ileride ki kamp yerinde dediler ama o bölgeye yalnızca kıdemliler geliyormuş,kamping 60 tl.Konumu çok güzel ama kalabalıktı.

[attachment=3]

Ertesi gün Foça ya doğru yola çıktık işte bu arada 3 kamping gördük.Kriterleri yüksek olmayan herkes kalabilir,yani aracına güvenen herkes.Akşam hava karardıktan sonra günübirlikçiler gittikleri için ortalık sakinleşiyor biz eğer Foçada istediğimiz gibi yer bulamazsak geri dönmek üzere yola çıktık.En yakın olan People kamping Foça ya 6-7 km kadar.


[attachment=4]

Ocaklar 4 efes iei


Ocaklar 5  4 ayak bilardo aac


Cunda dan ayvalk


Yenifoa foa aras
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Foça ya girdik(tatilimizin burada biteceğini bilmeden) ilk bulduğumuz yere izinle park ettik,belediye parkını bulma amacımızı kaybetmeden çarşıda baya bir gezdik,yemeğimizi yedikten beynimize giden tandır dan dolayı daha bir güzel gelmeye başladı Foça,Haldun un da sakızlı Girit dondurmasını mutlaka deneyin telkinleriyle sıraya girdik uzun bir bekleyişten sonra dondurmamıza kavuştuk.Sonra şu belediye parkını değilde Foçanın içinden kıyıyı kaybetmeden araçlarla yol almaya başladık,izinle park ettiğimiz yerin sorumlusu bulamazsak gelip kalabileceğimizide söyledikten sonra daha bir rahat gezdik(Foça çok ama çok kalabalıktı,yer bulmak çok güçtü araçlar için)Yol kenarında aha şurada kalabiliriz dediğimiz yer zaten belediye parkının önü olunca araçlarımızı hemen kaldırım kenarına çektik .Denize sıfır,hemen çay suyunu koydu Firdevs abla biz tam önümüze gelen bank ı battaniyemizi sererek sedir e çevirdik ve arkamıza asacak,geyikli bir halı ararken karavanlarımızın aynı işlevi gördüğünü fark ettik çünkü bir çok insan arkamızdakilere bakarak gidiyordu.

[attachment=1][attachment=3][attachment=2]

Foa 1


Foa 2


Foa 3
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Gezimiz niye Foça da bitti derseniz amacımız kesinlikle bir gün kalıp gitmekti ama biz Foça yı çok sevdik İlhan hocam ilk geldiğinde kalabalığı görünce buralar bana göre değil dedi ama gezimizin sonunda ben buraya en az 10 günlüğüne geleceğim oldu.Ayrıca orada karşılaştığımız İlhan hocamın Bursa dan arkadaşı Ümit lerle tanıştık,kendi kamp alanlarına çağırarak orada çakılı olmamıza da sebep oldular.


[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=5]

Foa tersane koyu 1


Foa tersane koyu 2


Foa tersane koyu 3


Tersane koyu
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Paylaşım için teşekkürler.Ayrıca , esprili anlatımınız için de tebrik ederim ;D
 



Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Çok güzel bir gezi olmuş. Darısı benim gibi karavansız karavan hastalarının başına...
 


Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Bu kampta (Ocaklar-Selçuk Kamp) huzur buluyorum, İzlenimlerim.
Sakin, yeşil, para canlısı olmayan patronlar,
50 yıllık çevreci işletmeci ve veliahtı,
İşletmenin imkanlarından rahatca faydalana biliyorum.

DSCF3968
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Bülent ve eşinin sayesin de (imdatıma yetiş di) Firdevs hanımı bu geziye katılmaya (rahatsızlığını dert edinmeden sıcak bölge kampı iyi gelir diye) oldu bittiye getirdim. İyiki de gitmişiz hem güzel günler geçirdik, hem de bayramı yollara baka baka evde geçirmemiş oldum.

İlk günümüz Ocaklardı ekip akşam unutamayacağı bir tat yaşadı, İşyeri sahibinin tavsiyesiyle '' Bıldırcının kömürde pişeni kuru olur ben size 20 dakikada Mangalda yaparım.'' diye her ne kadar tavsiyeyi dinlediysek de ustaya 16 dişimin eksik olduğunu söylemeyi unutmuşum, hoş gerçi olanlar da pes etti. (O güzelim servis tabağı görüntüleri Bülent te kaldı.)

İkinci gün Cunda adası Ada kampinge ulaştık, ulaştık ulaşmasına da karanlıkta kampa girince boğazımın sıkıldığını hissettim darlandım, keşke evim de oturupta baklamı yeseydim dedim. Karavan kampı böylemi olur (Sanırım bir daha kampa girmeye tövbe edeceğim.) Bizim sitenin bahçesinde bile daha fazla özgür alan bula bilirdim. Ancak ertesi gün at bin pardon teker dönecek komutuyla ferahlaya bildim. Yanlış anlaşılmasın kampın parası, konumu hakkında fikir yürütmüyorum, kalabalık yerleşimi görünce kampcıların komşuculuk oynamaya geldiğini sandım.

DSCF4018
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Güzelmiş. Foça ve civarı benim de gezmek istediğim yer. Artık bidahaki bahara bu yıl ki kotamı doldurdum. Cunda'da ki Ada Camping bana da bir tuhaf gelmişti. Otoparkta kalıyormuşsun havası var. Bungalov evleri güzel ama fiyatı uçuk. Bir de müşterisi bol olduğundan patronlarında (artık bilemiyorum, personel de olabilir) ister kalırsın ister kalmazsın havası var. Bana uymadı. Ancak karavanla Cunda adasına gittiğimde dinlenmek için bir gece kalabilirim, fazlasını düşünmem.
 




Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Bülent, belki bir şeyler daha eklersin diye bekledim ısrarla ama bitmiş gibi görünüyor sanki.. İlk uzun gezinizin sorunsuz geçmesine -özellikle de Derya adına- çok sevindik...

Sizden bir gece sonra da biz Selçuk Kamping'de idik.. "gezenbilir.com'u bildiklerine göre bizimkiler epey bilgi vermiştir, belki biz kurtuluruz" dedik ama yine de meraklılardan kaçamadık. Kampingi de sevemedik açıkçası..
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Bülent sonunda zincirleri kırıp gurbet ellere gitmişsiniz :D :D :D
Foça'yı ben de çok beğenmiştim ama farklı görüşte olan bir kaç arkadaşımız var, bu nedenle "acaba ben mi çok abartmışım?" diye düşünürken senin gezi yazını okudum.
Paylaşım için teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Fotoğrafların tümü bu mu Bülent? Cem'in dediği gibi, bekledik ama...

Cavid Sezen
 

Ynt: 2011 Ramazan bayramı Erdek,Cunda,Foça

Bu arada Erdek şehir merkezi girişinde trafik kontrolü vardı, güvenlik için geçeli bir durum, anlayamadığım arife günü havanın da sıcak oluşu, çok araç çevirip ruhsat kaydını soruşturma yerine başka çözüm buluna bilirdi. Uzunca bir süre sıcakta bekleme işi sıkıcı oldu.

DSCF3960
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,655
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

SON KONULAR



Geri
Üst