2012 Yıllık İzinimi de böyle bitirdim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,728

aslanahmet

Zirve
Yer
İstanbul
2012 yılını ait 14 günlük yıllık izinimin 10 gününü 18-28 Haziran arasında kullanmak üzere almıştım. Aşırı sıcaklar bende alerjik etki yaptığından nispeten daha az sıcak olan Saroz Körfezi'nde yıllık izinimi geçirmeyi tercih ettim. Ailecek Kum Kamping'de bir hafta konklamayı planlamıştık. Ama son anda hanım ve kız yan çizince ve yıllık izinim de çıktığından dolayı yalnız izine çıkma durumunda kaldım. Ben de plan değiştirdim. Annem ve babamla tatil yapmaya karar verdim. Annem Tekirdağ'da ki akrablarını babam da daha önce hiç örmediği Çanakkale Şehitliği'ni uzun zamandır görmek istiyordu. Bu isteklerini karavanla yerine getirme fırsatı buldum. Karavan işinden de oldukça memnun kaldılar. Babamla da 2 gece karavanda konaklamış oldum.

Mutlulukları yüzünden okunuyordu.

Pazar sabahı erkenden Pendik'ten evden çıktım. Beylikdüzü'nden annem ve babamı aldım. Annem kahvaltılık bişeyler almış yanına. Silivri'yi geçince yol kenarında yeşil bir alan durunca soframızı hazırladık. Annem babama piknik gibi geldi, çok mutlu oldular.

PIC_0008.JPG

PIC_0006.JPG

PIC_0003.JPG

Etiketler
Ynt: 2012 Yıllık İzinimi de böyle bitirdim.

Öğle vakti Tekirdağ merkezdeydik. Buradaki bir akrabamızı evinde ziyaret ettik. Diğerlerini ziyaret etme fırsatı bulamadım. Saat 15:00 gibi Tekirdağ merkeze bağlı Akçahalil köyüne doğru hareket ettik. Burda annemin pek çok akrabası var. 2 gece burada konakladım. Çok ısrar etmeme rağmen beni karavanda yatırmadılar. Komşulara karşı ayıp olurmuş :smiley: Çok güzel 2 gün geçirdim. İyi ağırlandık. Tarlaları, civar ormanları ve göletini gezdik.

Kuzenimin oğlu karavanın üst katını merak edince, onu yukarda yatırıp merağını giderdik.

PIC_0016.JPG

PIC_0020.JPG

PIC_0022.JPG

Salı sabahı annemi köyde bırakıp, babamla beraber yola çıktık. Ana yollara girmeyip, doğa harikası dağ ve köy yollarından geçip Evreşe'ye kadar çıktık. Evreşe'den Gelibolu'ya gidip Gelibolu içindeki türbeleri, açık Namazgah'ı gezdik. Namazgah Trakyanın ilk açık hava camiisiymiş.

PIC_0023.JPG

PIC_0026.JPG

PIC_0028.JPG

PIC_0030.JPG

Gelibolu'dan Eceabat'a doğru yola koyulduk. Yol üzerinde gördüğümüz ilk şehitlik Akbaş Şehitliğinde durduk. Ardından da Kilitbahir kalesinde durduk. Restorasyon sebebiyle içini gezemedik. Ardından top bataryalarını cephanelikleri müzeleri ve diğer şehitlikleri gezdik. 80 yaşındaki babama bir canlılık gelmişti. Delikanlı gibi oradan oraya koşuyordu. Bir şehitlikte öğlen yemeği için mola verdik. Menü konserve barbunya, ton balığı, domates ve salatalıktan oluşuyordu :smiley:

PIC_0034.JPG

PIC_0038.JPG

PIC_0041.JPG

PIC_0054.JPG

PIC_0057.JPG

Geze gezeye Abide'ye ulaştık. Ardından da Seddülbahir'i gezdik. Burada Sargı yeri şehitliğinin yanındaki gölgelik alanı mola yeri olarak beğendik ve akşam yemeğini burada yedik. Menü, mantar soslu, ton balıklı makarna ve salatadan oluşuyordu. babam yaptığım makarnaya bayıldı.

PIC_0063.JPG

PIC_0075.JPG

PIC_0078.JPG

PIC_0079.JPG

Tebrikler Hakan,

Anne ve Babanın hayır dualarını duyar gibiyim. Aile büyükleri, memleket hasreti çok duygu yüklü bir tatil yaşamışsın.
Selamlar.

Güzel bi başlangıc olmuş dileriz devamıda güzel olur bu arada ( delikanlı dede,yede ) sonsuz saygılarımızla

güngör' Alıntı:
Tebrikler Hakan,

Anne ve Babanın hayır dualarını duyar gibiyim. Aile büyükleri, memleket hasreti çok duygu yüklü bir tatil yaşamışsın.
Selamlar.

Haklısın Levent Abi. Böylesi daha hayırlı oldu.

TUGAY58' Alıntı:
Güzel bi başlangıc olmuş dileriz devamıda güzel olur bu arada ( delikanlı dede,yede ) sonsuz saygılarımızla
Teşekkürler.

Gece konaklaması için Seddülbahir Köyü camiinin yanını seçtik. Hem su ve tuvaletinden faydalanma hem camide rahatça yatsı ve sabah namazlarını kılabilme açısından hem de hemen karşısındaki köy kahvesinde çay içebilme açısından tercih sebebimiz oldu. Kahvehanedekiler çok misfirperver idi. Hemen çay ikramına davet edip sohbete koyuldular. Çoğu da Bulagaristan'dan babamın hemşehrisi çıktı. Uzun uzun sohbet ettiler. Sabah kahvaltısı için köy dışındaki bir ağaçlık alana gittik.

PIC_0081.JPG

PIC_0080.JPG

Gelibolu'da 2. günümüzde kara savaşlarının olduğu bölgeyi gezme ile devam edildi. Anazak Koyu, 57. Alay şehitliği, Conk Bayırı, Anafartalar, Büyük kurtarıcımız Atatürk'ü mermiden kurtaran saat saayesinde büyük tehlikeyi atlattığı nokta, Anafartalar cephesini kontrol ettiği seyir noktası gezdiğimiz yerledi.

Dönüşte Bigalı Köyü'ne uğradık. Burada Atatürk'ün karargah olarak kullandığı evi var. Köyde Filim çekim ekibi vardı. O yüzden rahatça gezemedik.

Dönüş yolunda Bolayır'a da uğradık. Burada Süleyman Paşa'nın türbesini ve Namık Kemal'in mezarını ziyaret ettik.

PIC_0091.JPG

PIC_0098.JPG

PIC_0102.JPG

Hakan bey merhaba,

o güzelim..tarihin sayfalarından kahramanlık destanlarıyla fışkıran topraklarımzıda yaptıgınız geziyi ilgiyle takip ediyoruz.

bir daha bir daha yaşıyoruz...

teşekkürler....

Çok güzel yapmışsın Hakan. Birkaç yıl önce birlikte gezmiştik oraları. :smiley:
Şimdi de hem annenin hem de babanın isteğini yerine getirmiş oldun.
Babana ibiş keyfi bile yaptırmışsın. :smiley:

Gelibolu'dan mevlevi tatlısı almadınız mı?

mdr' Alıntı:
Hakan bey merhaba,

o güzelim..tarihin sayfalarından kahramanlık destanlarıyla fışkıran topraklarımzıda yaptıgınız geziyi ilgiyle takip ediyoruz.

bir daha bir daha yaşıyoruz...

teşekkürler....

Ben teşekkür ederim İsmail Bey.

fsirin' Alıntı:
Çok güzel yapmışsın Hakan. Birkaç yıl önce birlikte gezmiştik oraları. :smiley:
Şimdi de hem annenin hem de babanın isteğini yerine getirmiş oldun.
Babana ibiş keyfi bile yaptırmışsın. :smiley:

Gelibolu'dan mevlevi tatlısı almadınız mı?
Evet, senin le yaptığımız geziden sonra her yeri öğrenmişim :smiley: Bu sefer iyi rehberlik yaptım. Babam İbiş Keyfine bayıldı.

Mevlevi tatlısı tabiiki aldık. O kadar beğendik ki yolculuk boyunca kutuyu bitirmişiz.

Üzüldüğüm nokta pazar vardı babama Gelibolu Mevlevihanesini gezdiremedim.

Bolayır'dan dönüş için Keşan Yoluna koyulduk. Sağda Şarköy sapağını görünce babama gidelim mi diye sordum. Ondan hemen olur diye cevap geldi. Rotaımızı Şarköy'e çevirdik. Deniz kenarına parkettik. Babam ibiş keyfi yaparken ben denize girdim. Akşam canlı Şarköy sahil yoluna attık kendimizi. Bir Tekirdağ Köftecisi görünce hemen daldık. Ben Tekirdağ köftesi yedim. Babam işkembe çorbası ve kokoreç tercih etti. Ardından bir çay bahçesinde oturup çaylarımızı içip babamla sohbet ettik. Gece konaklaması için yine bir cami kenarını tercih ettik. Sabah bir bakkaldan kahvaltılık alıp deniz kenarında kahvaltı yaptık. Yine babam ibiş keyfi yaparken ben deniz girdim. Öğleden sonra annemi de almak için köye doğru yollandık. Yine dağlık, manazarası çok güzel köy yolarından geçtik.

PIC_0105.JPG

PIC_0109.JPG

PIC_0112.JPG

Hakan abi ana-baba-oğul ne güzel gezmişsiniz.ALLAH mutluluğunuz daima korusun.

Teşekkürler Coşkun Bey.

Köye döndüğümüzde ikindi vakti olmuştu. Akrabalarımız bizi bırakmadı. Bir gece daha köyde konakladık. Doğal köy yiyeceklerinden ziyafet çektik. Yola çıkarken torba torba doğal ürünlerden yanımıza verdiler. Saat 11 gibi yola koyulduk. Dönüşte babamın büyüdüğü Silivri'nin Kavaklı köyüne uğradık. Cuma namazını burada kıldık. Burada halam ve pek çok akrabamız var. Onları da ziyarte edip gecenin geç vakti annemlerin evine vardık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR