Ynt: 2014 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsiz Sınavı (19 Ocak 2014)
yol' Alıntı:
Sms ile tüm bilgiler gelecek hocam Başarılar dilerim. Bu arada o tarihlerde benim Kars'ta olmam gerekiyor, sonradan aklıma geldi. Artık bir sonrakine diyelim
Şubeden nereye yatırılacağını bilemiyorlar genelde. Sen Kıyı Emniyetini arayıp hesap kodunu iste Başarılar dilerim şimdiden...
Bu sabah Kıyı Emniyetini aradım, esnafvari bir abi ile muhabbet etmeye çalıştım. Perşembeden beri, yaptığım online ön başvurunun onaylanmasını beklediğimi söyledim. Abi de parayı yatırmadan hiçbir şey ifade etmediğini söyledi . Benim gibi sınav ilanı açıklamasında yazdığı gibi ön başvuru onayı bekleyen varsa, bence en yakın Vakıfbank`a gitsin. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü borçlandırma ekranından yatırılacakmış. Bu arada abi hesap numarası yada herhangi bir bilgi vermedi. Bankada takılırsanız oradan arayın biz anlatırız dedi.
Asıl öğrenme safhası sınavdan sonra başlayacak sanırım, öyle değil mi Ergün Bey?
Piyasada aramama rağmen amatör telsizcilik için bir rehber kitap bulamadım.
Derneklerde de bu tür yayınlar yok mudur?
Başında her ne kadar "amatör" kelimesi olsa da, ciddi yapılması gereken bir faaliyet. Dolayısı ile kurallarını ve çalışma mantığını iyi öğrenmek gerekiyor. Teknik konularda bulunan bazı sorular belki liseden kalma bilgilerle de çözülebilir fakat sorun şu ki liseyi bitireli 20 yıl oldu Sınavı verebilirsem, en kısa sürede TRAC ile irtibata geçeceğim. Alakanız için teşekkürler.
sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar bende başvurdum işten fırsat buldukça hazırlanmaya çalışıyorum
teknik zorlıyacak gibi görünüyor
diğerleri %95 ama teknik bakalım ne yapacaz sınavda görüşmek üzere
teknik konuda yardımı ve önerisi olacak arkadaşların fikir ve deneyimlerini bekliyorum tşk
yucel3334' Alıntı:
sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar bende başvurdum işten fırsat buldukça hazırlanmaya çalışıyorum
teknik zorlıyacak gibi görünüyor
diğerleri %95 ama teknik bakalım ne yapacaz sınavda görüşmek üzere
teknik konuda yardımı ve önerisi olacak arkadaşların fikir ve deneyimlerini bekliyorum tşk
TRAC Eskişehir derneğinin bir el kitabını buldum, ancak buradan paylaşmam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Malum Amatör Telsizciliğin adabına daha vakıf değilim, kimseyi kırmış olmayayım.