2014 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsiz Sınavı (19 Ocak 2014)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,775
Ynt: 2014 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsiz Sınavı (19 Ocak 2014)

yol' Alıntı:
Sms ile tüm bilgiler gelecek hocam :smiley: Başarılar dilerim. Bu arada o tarihlerde benim Kars'ta olmam gerekiyor, sonradan aklıma geldi. Artık bir sonrakine diyelim :smiley:

Şubeden nereye yatırılacağını bilemiyorlar genelde. Sen Kıyı Emniyetini arayıp hesap kodunu iste ;) Başarılar dilerim şimdiden...

Eyvallah Sedat, yolun açık olsun :smiley:

Bu sabah Kıyı Emniyetini aradım, esnafvari bir abi ile muhabbet etmeye çalıştım. Perşembeden beri, yaptığım online ön başvurunun onaylanmasını beklediğimi söyledim. Abi de parayı yatırmadan hiçbir şey ifade etmediğini söyledi :smiley:. Benim gibi sınav ilanı açıklamasında yazdığı gibi ön başvuru onayı bekleyen varsa, bence en yakın Vakıfbank`a gitsin. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü borçlandırma ekranından yatırılacakmış. Bu arada abi hesap numarası yada herhangi bir bilgi vermedi. Bankada takılırsanız oradan arayın biz anlatırız dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
0212 334 45 00

Herhangi bir hesap numarası yok. ben vakıf banka gittim telsiz sınavı için kıyı emniyet hesabına harç parası yatırıcam dedim parayı aldılar.

dekontta da herhangi bir hesap numarası yazmıyor. alıcı kurum : kıyı emniyeti demiş açıklama kısmına kimlik bilgilerimi yazmış.

altta ruhsat tipi: 4- amatör telsiz harcı kıyı emniyeti tahsilatı yazıyor.

Rica ederim. arkadaşlarında soyledigi gibi sorular soru bankasından çıkıyor ve sadece cevap sıklarının yerı degısıyor. anlıyacak sekılde okunup kafanızda dogru cevaplar yer ettıgınde basarılı olacagınıza ınanıyorum. herkese 73...

Asıl öğrenme safhası sınavdan sonra başlayacak sanırım, öyle değil mi Ergün Bey? :smiley:
Piyasada aramama rağmen amatör telsizcilik için bir rehber kitap bulamadım.
Derneklerde de bu tür yayınlar yok mudur?

Olmazmı tabiki vardır. bulundugunuz ildekı Turkıye Radyo Amatorleri Cemıyeti ile (TRAC) irtibata gecersenız bu dokumanları edinebilirsiniz. Bende arşivime bıraz bakınayım muhakkak oarada da işinize yarıyacak dokumanlar vardır...

Başında her ne kadar "amatör" kelimesi olsa da, ciddi yapılması gereken bir faaliyet. Dolayısı ile kurallarını ve çalışma mantığını iyi öğrenmek gerekiyor. Teknik konularda bulunan bazı sorular belki liseden kalma bilgilerle de çözülebilir fakat sorun şu ki liseyi bitireli 20 yıl oldu :smiley: Sınavı verebilirsem, en kısa sürede TRAC ile irtibata geçeceğim. Alakanız için teşekkürler.

sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar bende başvurdum işten fırsat buldukça hazırlanmaya çalışıyorum
teknik zorlıyacak gibi görünüyor
diğerleri %95 ama teknik bakalım ne yapacaz sınavda görüşmek üzere
teknik konuda yardımı ve önerisi olacak arkadaşların fikir ve deneyimlerini bekliyorum tşk

yucel3334' Alıntı:
sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar bende başvurdum işten fırsat buldukça hazırlanmaya çalışıyorum
teknik zorlıyacak gibi görünüyor
diğerleri %95 ama teknik bakalım ne yapacaz sınavda görüşmek üzere
teknik konuda yardımı ve önerisi olacak arkadaşların fikir ve deneyimlerini bekliyorum tşk

TRAC Eskişehir derneğinin bir el kitabını buldum, ancak buradan paylaşmam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Malum Amatör Telsizciliğin adabına daha vakıf değilim, kimseyi kırmış olmayayım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR