2014 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsiz Sınavı (19 Ocak 2014)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,690
Ynt: 2014 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsiz Sınavı (19 Ocak 2014)

Ben de elden aldım, macera bitti sonunda :smiley: Belgesini alan herkesin gözü aydın olsun.

ben kargo ile gönderilmesini talep etmiştim, özellikle talep etmediyseniz normal posta ile 1 hafta içinde ulaşır sanıyorum.

cihaz ne alacağız, var mı bildiğiniz, tanıdığınız, hesaplı, güvenilir yerler, birlikte hareket etsek avantajlı olabiliriz belki??

Erhan Bey şimdi bir kaç firma ile yazıştım. Midland CT790 istedim ellerinde olmadığından Wouxun KG-UV6D önerdiler fiyatı 386 TL., faturayı şirkete kesebiliyorlar ancak fiyat bana yüksek geldi. TYT TH –UVF1 Dual band el telsizi sordum peşin 145$+KDV diyorlar, fakat faturayı şirkete kesemiyorlar KDV cebimden çıkmış olacak. Sanırım 409shop.com`dan TYT alacağım, kargo dahil 105$ diyorlar. Eğer fatura tutarını 80$ ve açıklamasını "TOY" yani oyuncak yazdırabilirsem bir sıkıntı yaşamam sanırım. Önerilere de açığım tabi.

Zamanında yarışlarda kullanmak için 2'li paketlerden toplam 6 adet Baofeng uv-3r bir de uv-5r almıştım. Hiçbirinde gümrükte herhangi bir sorun yaşanmadı, tek problem yeni mevzuatta alışverişlerin zaman aralığına bakılıyor sanırım. Yani takvim içinde bir kota var. Herkes de bir defa bir adet alacağı için gönül rahatlığı ile ebay'den, benim de tavsiye edebileceğim 409shop'tan, alışverişini yapabilir.

Tabi bilmeyenler için ekleyeyim, kargo hariç ürün bedellerinde 75€/$100 şeklinde bir üst sınır var. Ürün bedeli bu rakamı geçtiğinde %20 vergiye tabi tutuluyor. Ayrıca yine tercübesi olmayanlar için, mümkün mertebe alışverişlerinizi devlet postası üzerinden yapın. Yani örneğin Amerika için USPS, Almanya için Deutsche Post, Çin'de HK Post gibi. Zira özel kargo firmalarına kaldığında hem madden hem manen çok külfetli işlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

409shop.com`dan mail aldım, fatura rakamını 80$ olarak ve açıklamasını da oyuncak olarak yazabileceklerini söylediler. Bu arada Derya Bey gps özelliği olan ürünler hakkında önerebileceğiniz bir marka yada model var mı?

gatesalan' Alıntı:
409shop.com`dan mail aldım, fatura rakamını 80$ olarak ve açıklamasını da oyuncak olarak yazabileceklerini söylediler. Bu arada Derya Bey gps özelliği olan ürünler hakkında önerebileceğiniz bir marka yada model var mı?
Kenwood marka telsizlerde görmüştüm ama tam model bilemiyorum bende araştırmadayım şuan. özellikleri sayesinde gps üzerinden konum tespiti ve data göndermesi yapılabiliyor. Hatta usb ile pc ye bağlayıp harita konumu görülebiliyor çıktı alınabiliyor vs. fiyatları biraz tuzlu 800$ gibi başlangıç fiyatları var. gezilerde kullanmak için fazla lüks ama özellikle afet/ arama kurtarma gibi kritik konularda hayat kurtaracağı kesin.

dturan' Alıntı:
Kenwood marka telsizlerde görmüştüm ama tam model bilemiyorum bende araştırmadayım şuan. özellikleri sayesinde gps üzerinden konum tespiti ve data göndermesi yapılabiliyor. Hatta usb ile pc ye bağlayıp harita konumu görülebiliyor çıktı alınabiliyor vs. fiyatları biraz tuzlu 800$ gibi başlangıç fiyatları var. gezilerde kullanmak için fazla lüks ama özellikle afet/ arama kurtarma gibi kritik konularda hayat kurtaracağı kesin.

Sanırım Yeasu`nun bazı modellerinde de gps özellikleri var, ancak değindiğiniz gibi bayağa tuzlu bir fiyata Derya Bey.

belgesini alan arkadaşlara hayırlı olsun 2014 yılı ikinci sınavın ne zaman yapılacağı ile ilgili bir bilgi var mı

selamlar

Belge az önce elime ulaştı, darısı telsizin başına. :smiley:

Bu arada bir videoya denk gelmiştim, android işletim sistemli bir telefonu usb ile telsize bağlayarak aprs kuruyordu vatandaş.

http://aprsdroid.org/

Bu sitede de ilgili uygulama mevcut.

Bir ben kaldım herhalde belgesi gelmeyen :(

Belgesi posta ile gelen varmı? posta ile uzun sürüyor demişlerdi?

Bu dönemki çağrı işaretlerinde moda india ile başlamak olmuş. İnsan şöyle bir delta zulu echo falan yapar. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR