2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OZGH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,237

OZGH

Yeni Üye
http://www.kegm.gov.tr adresinde Duyurular sekmesinde bugün itibariyle yayımlanmıştır.

Etiketler
sinav
Ynt: 2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır

Şimdiden girecek bütün arkadaşlara başarılar dilerim.

İzmirden sınava girecek arkadaşlar var mı ?

Aksilik cikmazsa ben girecegim..

ben de izmirden sınava gireceğim nerede yapıldığı hakkında bilgisi olan var mı

Sınav yerleri başvuruların tamamlanmasına müteakip ilan ediliyor.

Bu CB için ruhsat-lisans konusu üzerinde daha önce hiç durmamıştım.Son birkaç gündür birden bu konuya biraz takıldım ve bu arada lisans ve ruhsatın ayrı şeyler olduğunu da böylece burada farkettim.Ayrıca bana yıllar önce verdikleri belgenin ruhsat olduğunu ama lisans olmadığını öğrendim .İşte bu nedenle jeepin ruhsatını dün gece elime aldığımda '80 li yıllardan veya '90 ların başlarından beri orada durmakta olan belgenin yerinde olmadığını farkettim.Üzerinde düşününce bu sene Mayıs ayında TÜV muayenesi sırasında renk ve çeki kancası gibi nedenlerden dolayı muayene tekrarına bırakıp dosyasında var olan bilgileri elektronik sisteme aktartabilmek için Emniyet müdürlüğü ile muayene istasyonu arasında bu belgenin kaybolduğunu tahmin ettim.TÜV de sıram gelince görevli içindekileri boşaltıp kabuğunu bana vermişti.Daha sonra Em. Md. de dosya bilgileri sisteme girdi ve ruhsat orda kalıp beni istasyona gönderdiler.Ordan geldiğimde aynı memur atış poligonundaymış başkası benim dosya ve evrakları orada biryerlerden buldu ve yeni bir ruhsat eki düzenledi.İşte sanırım benim telsiz ruhsatı bu arada kayboldu.Bunu ancak dün gece farkettim.
Ben şimdi kaybolan bu ruhsatı Kıyı Emniyeti Gen.Müdürlüğünden tekrar talep etmelimiyim? Arşiv bilgileriyle bunu tekrar çıkarabilirlermi acaba?

Hemen yukarıdaki sorum için bağışlayın.
Yeni yönetmeliği az önce okudum ve eskiden verilmiş olan belgenin(ruhsat) yeni yönetmelik gereği zaten iptal edilmiş olduğunu ancak cihazı kullanmaya devam hakkımın saklı tutulduğunu böylece öğrenmiş oldum.

evet arkadaşlar bende bugünden itibaren e-devlet üzerinden başvurumu yapmış bulunuyorum.Hayırlısı olur inş.

Arkadaşlar bağışlayın;Bu lisansı almak için sınava girmek gerektiğini okuyorum.Belki bugüne kadar konunun dışında ve uzağında kaldım ama sonuçta bu işe kalkışacak olsam bu sınavlara hazırlanabilmek için biryerlerde birtakım text,kitap,vs olmalı,ya da buna benzer birşeyler.Bunlar biryerlerde varmı,sizler nereden temin ediyorsunuz?Ya da bu iş bir takım teknik okullarda okumayı falan mı gerektiriyor?
Açık öğretim tarzı bir uygulama varmı acaba?Belki usta-çırak ilişkisi sonucu öğrenilenlerle kendine güvenecek bilgiye ulaşan bu sınavlara girebiliyordur fakat diğerleri kendilerini bu sınavlara nasıl hazırlıyor?
Aydınlatırsanız memnum olurum.
Teşekkürler.

trac yada kegm nin sitesinde soru bankası var o sorulardan sınavda çıkıcak eğer o sitelerde yoksa soru bankasını email yolu
ile gönderebilirim

seyit' Alıntı:
Arkadaşlar bağışlayın;Bu lisansı almak için sınava girmek gerektiğini okuyorum.Belki bugüne kadar konunun dışında ve uzağında kaldım ama sonuçta bu işe kalkışacak olsam bu sınavlara hazırlanabilmek için biryerlerde birtakım text,kitap,vs olmalı,ya da buna benzer birşeyler.Bunlar biryerlerde varmı,sizler nereden temin ediyorsunuz?Ya da bu iş bir takım teknik okullarda okumayı falan mı gerektiriyor?
Açık öğretim tarzı bir uygulama varmı acaba?Belki usta-çırak ilişkisi sonucu öğrenilenlerle kendine güvenecek bilgiye ulaşan bu sınavlara girebiliyordur fakat diğerleri kendilerini bu sınavlara nasıl hazırlıyor?
Aydınlatırsanız memnum olurum.
Teşekkürler.

Hocam bu konu ile ilgili internette bir sürü kaynak var ben şahsen onlardan birini indirdim ve çıktılarını aldım 130 sayfa falan olması lazım şuanda önemli gördüğüm kısımların altını çizerek çalısmaya devam ediyorum bunun dışında birde soruları indirdim onunlada kendimi test edicem umarım bu mantıkla sınavda başarılı oluruz.

Ayrıca sınava girildiğini ilk defa duydum demişsiniz ya o konuda şöyle ki cb halk bandlı telsizlerde böyle bir zorunluluk yok ama diğer vhf uhf hf olanlarda bu lisansın alınması gerekir.

 iPhone 5s'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sayın macrem,açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.Sınav konusunu daha önce duymadığımı belirtmem benim bunca zamandır bu konunun yanından neredeyse hiç geçmemiş olmamdan kaynaklanıyor.
Olay biraz da şuna benziyor; Benim elektrik ark kaynak makinam var ve ben zaman zaman gerek oldukça bazı metal kaynak işi yapıyorum fakat profesyonel bir kaynakçı değilim.Ya da benim jeep in ön tamponunda bir tane winch var fakat ne bu araç ve ne de ben araç çekicisi değiliz.İşte bunun gibi 1980 li yıllardan beri bir tane de CB denilen şey var.Bana göre o hep bir telsizdi ve yıllardır bu şekilde kullana geldim( Çoğu zaman hiç bir işe yaramasa da).Artık biraz yaşlanmaya da başlayınca eskiden olduğu gibi sesimi duyuramadığım zaman yürüyüp bir tepeye tırmanarak 1km öteye bağırmak güçleşti . Veya aracın kapısını kilitleyip tipi/fırtına aldırış etmeden kilometrelerce yürümek fazla gelmeye başladı.İşte çoğu kez cep telefonu kullanma şansımın da olmadığı benzer durumlar için mevcut cihazın daha fonksiyonel olabilirliğini araştırmak gereği duydum ve bunların ayrıca HF/VHF/UHF vs olduğunu gördüm.Bunlar derdime çare olurmu? sorusuyla yola çıktım.İşte önüme bir de sınav/lisans konusu çıkıverdi.
Yoksa radyoculuk ne kişisel merakım ve ne de ilgi alanım içinde yer alıyor.Nasıl cebinde ehliyeti olan kimi insan onu kendi aracı için kullanırken diğer bazıları bu ehliyet sayesinde ticari bir araç kullanıyorsa benimki de onun gibi bir şey .Kendi telsizimi kullanacağım ama ehliyet almam gerekiyor durumu yani.
Tekrar teşekkür ediyorum.Bakalım sözünü ettiğiniz sınav sorularını bulabilecek miyim.
Size başarılar dilerim.

seyit' Alıntı:
Sayın macrem,açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.Sınav konusunu daha önce duymadığımı belirtmem benim bunca zamandır bu konunun yanından neredeyse hiç geçmemiş olmamdan kaynaklanıyor.
Olay biraz da şuna benziyor; Benim elektrik ark kaynak makinam var ve ben zaman zaman gerek oldukça bazı metal kaynak işi yapıyorum fakat profesyonel bir kaynakçı değilim.Ya da benim jeep in ön tamponunda bir tane winch var fakat ne bu araç ve ne de ben araç çekicisi değiliz.İşte bunun gibi 1980 li yıllardan beri bir tane de CB denilen şey var.Bana göre o hep bir telsizdi ve yıllardır bu şekilde kullana geldim( Çoğu zaman hiç bir işe yaramasa da).Artık biraz yaşlanmaya da başlayınca eskiden olduğu gibi sesimi duyuramadığım zaman yürüyüp bir tepeye tırmanarak 1km öteye bağırmak güçleşti . Veya aracın kapısını kilitleyip tipi/fırtına aldırış etmeden kilometrelerce yürümek fazla gelmeye başladı.İşte çoğu kez cep telefonu kullanma şansımın da olmadığı benzer durumlar için mevcut cihazın daha fonksiyonel olabilirliğini araştırmak gereği duydum ve bunların ayrıca HF/VHF/UHF vs olduğunu gördüm.Bunlar derdime çare olurmu? sorusuyla yola çıktım.İşte önüme bir de sınav/lisans konusu çıkıverdi.
Yoksa radyoculuk ne kişisel merakım ve ne de ilgi alanım içinde yer alıyor.Nasıl cebinde ehliyeti olan kimi insan onu kendi aracı için kullanırken diğer bazıları bu ehliyet sayesinde ticari bir araç kullanıyorsa benimki de onun gibi bir şey .Kendi telsizimi kullanacağım ama ehliyet almam gerekiyor durumu yani.
Tekrar teşekkür ediyorum.Bakalım sözünü ettiğiniz sınav sorularını bulabilecek miyim.
Size başarılar dilerim.

Teşekkürler hocam cevap ınız için doğru sizinde dediğiniz gibi genelde hep cb cihazlar kullanılıyor özelliklede offroad konusunda şöyle diyebiliriz cb telsiz grubunun içinde en basit olanı bence ama diğerleri biraz daha kapsamlı anladığım kadarıyla sizde offroad ile ugrasıyorsunuz her ne kadar bi 4x4 aracım olmasada (hala binek oto ile devam ediyorum ) bnde offroad ile fazlasıyla ilgiliyim senelerdir bu nedenle az çok bildigim için asıl sizin bu lisansı biran önce almanız lazım hocam sizin için yeri geldiğinde hayat kurtarıcı olabilir cünkü basvuruları kaçırmadan bence sizde basvuru yapın e devlet üzerinden de basvuru yapabilirsiniz ders notlarına gelince bulamazsanız eğer haber verirseniz size bunları gönderme konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalısırım hocam

Tekrar teşekkür ediyorum.
Off road konusuna gelince; son yıllarda ülkemizde ancak hobi haline gelmeye başladı.Çoğunlukta ise benim tarzımın dışında.Bu GPS denilen şeylerinde olmadığı yıllardan itibaren 1/5000 ölçekli harita ve pusula kullanarak çoğu zaman oduncu,çoban yerel köylüler vs den bilgi alarak tamamen yol dışı dağ,vadi in çık kendimize geçiş yapabileceğimiz yerler arayarak bir noktadan diğerine ulaşmak için uğraşarak geldik.Depo+yedek iki bidon benzini bitirip neyseki eskiden elektrik olmadığından gaz lambasının bol olduğu köylerden birer ikişer şişe evlerden topladığımız gazyağını jeepin deposuna doldurup dağ köylerinden aşarak jeep yolculukları yapardık.Eskisi kadar olmasa da bunları yine yaşıyoruz.
Şayet notları bulamazsam sizi rahatsız ederim.
Tekrar teşekkürler.

seyit' Alıntı:
Tekrar teşekkür ediyorum.
Off road konusuna gelince; son yıllarda ülkemizde ancak hobi haline gelmeye başladı.Çoğunlukta ise benim tarzımın dışında.Bu GPS denilen şeylerinde olmadığı yıllardan itibaren 1/5000 ölçekli harita ve pusula kullanarak çoğu zaman oduncu,çoban yerel köylüler vs den bilgi alarak tamamen yol dışı dağ,vadi in çık kendimize geçiş yapabileceğimiz yerler arayarak bir noktadan diğerine ulaşmak için uğraşarak geldik.Depo+yedek iki bidon benzini bitirip neyseki eskiden elektrik olmadığından gaz lambasının bol olduğu köylerden birer ikişer şişe evlerden topladığımız gazyağını jeepin deposuna doldurup dağ köylerinden aşarak jeep yolculukları yapardık.Eskisi kadar olmasa da bunları yine yaşıyoruz.
Şayet notları bulamazsam sizi rahatsız ederim.
Tekrar teşekkürler.

Hocam nerde ikamet ediyosunuz peki nereleri geziyosunuz

Memleket Tokat.Sadece Tokat sınırları içinde kalmayıp komşu iller Sivas,Amasya,Ordu,Yozgat il sınırları içine geçtiğimiz de oldu/oluyor.Çoğunluk avcılık ve kısmen balıkçılık kaynaklı.Fakat ölü sezonlarda öylesine biraz bazı doğal güzellikleri görmek,birazda günü geçirmek için Türkçe'de tam karşılığı şimdilerde ne oluyor tam kestiremiyorum ama işin özünde yine OffRoad olmakla birlikte daha çok " Trail Riding " ve " Back Country Driving " tarzı yolculuklar.Bazen Dirt Road Riding ya da Crosscountry Driving vs.Yanlış anlamayın,ukalalık için İngilizce terimler kullanmış değilim.Bunlara tam Türkçe karşılık bulamadım.OffRoad desem( hoş o da pek farklı değil ama) bu bizim tarzımızı yansıtmayack.
1980 li yılların sonlarına kadar pek çok dağ köyünde ne elektrik vardı ne de katır yolu dışında köy yolu.Jeep'in en tatlı yılları ozamanlardı.İnankası zor gelebilir ama gittiğimiz pek çok bu tarz köye tarih boyunca ulaşmış ilk motorlu aracın benim Willys olduğunu söylemek istiyorum.O köyden hiç ayrılmamış yaşlı kadınların ve okul çağı öncesi çocukların ilk kez gördükleri o cismi nasıl hayret ve merakla inceledikleri hafızamda yerini koruyor.
Bunun dışında o Willys Toroslar, Giden Gelmez Dağlarını da pekçok bölge halkının hiç görmediği güzergahları izleyerek geçti.Şimdilerde oldukça durulduk,ama bazı şeyler sizinle hep gidiyor.Olmadık ve umulmadık bir zamanda kendinizi umulmadık biryerde bulmanız çok çok mümkün.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,697
Kaydolan Son Üyemiz
ege87

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR