seyit' Alıntı:Arkadaşlar bağışlayın;Bu lisansı almak için sınava girmek gerektiğini okuyorum.Belki bugüne kadar konunun dışında ve uzağında kaldım ama sonuçta bu işe kalkışacak olsam bu sınavlara hazırlanabilmek için biryerlerde birtakım text,kitap,vs olmalı,ya da buna benzer birşeyler.Bunlar biryerlerde varmı,sizler nereden temin ediyorsunuz?Ya da bu iş bir takım teknik okullarda okumayı falan mı gerektiriyor?
Açık öğretim tarzı bir uygulama varmı acaba?Belki usta-çırak ilişkisi sonucu öğrenilenlerle kendine güvenecek bilgiye ulaşan bu sınavlara girebiliyordur fakat diğerleri kendilerini bu sınavlara nasıl hazırlıyor?
Aydınlatırsanız memnum olurum.
Teşekkürler.
seyit' Alıntı:Sayın macrem,açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.Sınav konusunu daha önce duymadığımı belirtmem benim bunca zamandır bu konunun yanından neredeyse hiç geçmemiş olmamdan kaynaklanıyor.
Olay biraz da şuna benziyor; Benim elektrik ark kaynak makinam var ve ben zaman zaman gerek oldukça bazı metal kaynak işi yapıyorum fakat profesyonel bir kaynakçı değilim.Ya da benim jeep in ön tamponunda bir tane winch var fakat ne bu araç ve ne de ben araç çekicisi değiliz.İşte bunun gibi 1980 li yıllardan beri bir tane de CB denilen şey var.Bana göre o hep bir telsizdi ve yıllardır bu şekilde kullana geldim( Çoğu zaman hiç bir işe yaramasa da).Artık biraz yaşlanmaya da başlayınca eskiden olduğu gibi sesimi duyuramadığım zaman yürüyüp bir tepeye tırmanarak 1km öteye bağırmak güçleşti . Veya aracın kapısını kilitleyip tipi/fırtına aldırış etmeden kilometrelerce yürümek fazla gelmeye başladı.İşte çoğu kez cep telefonu kullanma şansımın da olmadığı benzer durumlar için mevcut cihazın daha fonksiyonel olabilirliğini araştırmak gereği duydum ve bunların ayrıca HF/VHF/UHF vs olduğunu gördüm.Bunlar derdime çare olurmu? sorusuyla yola çıktım.İşte önüme bir de sınav/lisans konusu çıkıverdi.
Yoksa radyoculuk ne kişisel merakım ve ne de ilgi alanım içinde yer alıyor.Nasıl cebinde ehliyeti olan kimi insan onu kendi aracı için kullanırken diğer bazıları bu ehliyet sayesinde ticari bir araç kullanıyorsa benimki de onun gibi bir şey .Kendi telsizimi kullanacağım ama ehliyet almam gerekiyor durumu yani.
Tekrar teşekkür ediyorum.Bakalım sözünü ettiğiniz sınav sorularını bulabilecek miyim.
Size başarılar dilerim.
seyit' Alıntı:Tekrar teşekkür ediyorum.
Off road konusuna gelince; son yıllarda ülkemizde ancak hobi haline gelmeye başladı.Çoğunlukta ise benim tarzımın dışında.Bu GPS denilen şeylerinde olmadığı yıllardan itibaren 1/5000 ölçekli harita ve pusula kullanarak çoğu zaman oduncu,çoban yerel köylüler vs den bilgi alarak tamamen yol dışı dağ,vadi in çık kendimize geçiş yapabileceğimiz yerler arayarak bir noktadan diğerine ulaşmak için uğraşarak geldik.Depo+yedek iki bidon benzini bitirip neyseki eskiden elektrik olmadığından gaz lambasının bol olduğu köylerden birer ikişer şişe evlerden topladığımız gazyağını jeepin deposuna doldurup dağ köylerinden aşarak jeep yolculukları yapardık.Eskisi kadar olmasa da bunları yine yaşıyoruz.
Şayet notları bulamazsam sizi rahatsız ederim.
Tekrar teşekkürler.