225/70/16R Yerine 245/70/16R

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,326

duman

Kamp III
Yer
gölcük
bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.gc v8 5,2 aracıma 245/70/16r bf goodrich at lastik taktım.lastikler bir yere sürtmüyor ama benim bu aşamada yapmam gereken başka işlemler var mı.rot falan gibi.birde araç lastik değişiminde bayaa yüklüydü aynı yükle ertesi gün kısa bir mesafede yol alırken alttan tıkır tıkır ses duydum ama yükü boşaltınca yapmadı aynı sesi.benzin daha fazla yakacağını biliyorum başka ne gibi problem olabilir.şimdiden herkese teşekkürler

Etiketler
245 70 16 çok büyük bi ebat değil, 2.8 cm kadar büyütmüş oldunuz lastiği, asıl yolda değil arazide hendeğe girdiğinizde çamurluğu parçalama riski var, onun için de çamurluk kesme işlemi yapılıyor, offroad u bilen bi Jeep servisine gidin gerekeni söylerler ama yükseltme gerekeceğini sanmam

Yakıt sarfiyatının yanında yol tutuşu veya fren mesafesi gibi değerlerin de etkileneceğini biliyorsunuz değil mi?

siteye giren herkesin bu tür konulardan faydalanabilmesi için yol tutuş ve fren mesafesi konusunda bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim

Genel olarak bahsedersek olursak lastiğin tabanının büyümesinin en büyük dezavantjlarından biri büyüyen çaptan dolayı ön takım ve şanzımana binen yükün artmasıdır. Lastik tabanı veya çapı taban büyüdükçe, motor orjinale kıyasla daha fazla zorlanır. Bu da yakıt tüketimini artırır. Bunun dışında taban genişliğinin artması aracın yere basma kabiliyetini direkt etkiler, kuru havada iyi performans vermesine rağmen yağışlı havada tutuş azalabilir. Tabi fren mesafeleri de buna göre değişecektir. Keza tabanın daha ince olması demek yağışlı ve kaygan zeminde avantajdır. Ben de sizin gibi lastik tabanını büyütmeyi düşünüyordum, şu an kullandığım 255/65/16 Continental CrossContactLX lastiklerin tabanını 265'e getirmeyi düşündüm. Dodiksiz olarak boşluk yeterli seviyedeydi ama bahsettiğim durumlar yüzünden vazgeçtim. Tabi lastiği hangi koşullar için kullandığınız da önemli. Benim için öncelikli olan uzun yol sürüşleri, yani asfalt. Dolayısıyla bu tip bir değişiklik lastiği kullanacağınız amaca göre de değişir.

Bu arada alttan geliyor dediğiniz tıkır tıkır sesi sanki bir metalin metale çarpıp tınlaması gibi bir ses miydi?

merhabalar yeni lastikleriniz hayırlı olsun aslında tabandan genişletmek yerine yanakları 80 veya 85 yapabilirdiniz böylece aracınınızın alt yüksekliğindende kazanmış olurdunuz ama yinede taban genişlemesiyle yanaklarda bir miktar artış olmuştur bu tür uygulamalarda en çok çekiş problemi olur ancak v8 5.2 aracınız bunuda rahatlıkla çevirebilir birde siz örneğin 100 km hızla giderken aslında hızınız 110 km civarında olacaktır yani km saatinizde bir miktar değişim söz konusu.

murat bey bu ses daha çok köşeli bir bilyanın takla sesi gibiydi.önden mi arkadan mı hatta aracın içinden mi tam anlayamadım.yakında çıkacaktır.yükü boşaltınca duymadım ama o günden beride araçı kullanmadım.hafta sonu test ederim.sportage'in dediğini tam anlayamadım km saati 100 gerçek hız 110 mu oluyor yoksa tersi mi.radar açısından önemli bir ayrıntı gibi geldi

km saatiniz 100 km hız gösterdiğinde gerçek hızınız 103.9 km saat olacak ben biraz fazla uçmuşum lastik24.com sitesinden sizde hesaplıyabilirsiniz tabi bu durumdada radara daha dikkat.

valla banada çok karşı çıkan oldu yok otomatik şanzımanı kırarsın dediler vs......

255/60/17 yerine 37/12.5/17 taktım

37 kaça denk geliyor 375 / 385 civarı bişey heralde

yakıt ve frenaj dışında bi problem yok şimdilik ebatta dolayı olan sürtme problemlerini hallettik...

ya çok fena oldu fakat iki haftadır bende aracımı göremiyorum araç atilla abideki işlemleri bitmesine rağmen halen benim elime geçemedi yan komşunun salak temizlikçisi arabanın üstüne mangalı düşürdü ve araba şuan kaporta boyaya girdi heralde bu hafta sonu alırım ...

söz resimlerini eklerim fakat nasıl resim ekleniyor onuda bilmiyorum hani

olmadı size mail atarım siz ekliye bilirseniz sevinirim...

sportage' Alıntı:
km saatiniz 100 km hız gösterdiğinde gerçek hızınız 103.9 km saat olacak ben biraz fazla uçmuşum lastik24.com sitesinden sizde hesaplıyabilirsiniz tabi bu durumdada radara daha dikkat.

ben GPS ile ölçtüm, standart lastiği olan 235 70 16 ile 100 gösterir ama 95 falan yapardı, şimdi 245 75 16 ile tam değer veriyor

Ynt: 225/70/16R Yerine 245/70/16R

valla güçlendirilmiş aks bi yana spacer kullanmak zorunda kalıyoruz şaseye sürtme yaptı hatta hiç istemesekte flanş gereke bilir orjinal aksları sağlam arabanın ama nekadar dayanır bilemiyorum

bana kalsa unimog yol aksamı şanzımanı vs. direk kesip biçip takacamda atilla abi küfür ediyor !!!

neyazıkki uygulanması imkansız :(

6 ay a yol aksamı ve aktarma parçaları üretilecekmiş mailleşiyorum bir firmayla 6 ay dayansa yeter :smiley:

Gültekin bey bu bölümü yeni okudum ve görünüşünü gerçekten bende merak ettim.
İmkan varsa bir resmini ekleseniz.
Selamlar.

Deep' Alıntı:
standart lastiği olan 235 70 16 ile 100 gösterir ama 95 falan yapardı, şimdi 245 75 16 ile tam değer veriyor

Araç Discovery sanıyorum? 245/75/16 takmadan önce, yükseltme ve/veya çamurlukta kesme biçme v.s. yapıldımı? Sürtme oluyormu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR