2500 düz dizel motor a turbo uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takoser Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,701

takoser

Takoser Otomotiv TİC. LTD. ŞTİ.
Yer
Nevşehir ortahisar kamyon garajı
Web
www.takoser.com.tr
Selamlar.
2500 düz dizel motor a turbo uygulamamız bitmiştir, performans süper, ekstra olarak transferdeki 1,67 tahvil oranı 1,21 e çevrilmiştir ve araç 135 km ye rahatlıkla ulaşabiliyor.
Transfer tadilatıda 1500 tl yi bulmaktadır.

Motorda değişen parçalar şunlardır.
ETC8670S PİSTON SEGMAN STANDART İNGİLİZ 4
RTC2993 0 KOL YATAK TKM STD A.E. 1
247583L PİSTON KOL BURCU BM 4
STC1562TD TAKIM CONTA TURBO DİZEL PAYEN 1
ERR1223L ÖN YANMA ODASI T.M 4
PA105101L YANMA ODASI PİMİ T.M 4
ETC7136 ENJEKTÖR POMPASI O.E.M. 1
ERR3340-M YAĞ FİLTRESİ MAHLE 1
90517711L MAZOT FİLTRESİ ASAŞ 1
ETC8751 TURBO KOMPLE GARRET 1
ERR3495L TURBO YAĞ BORUSU EMİŞ İNGİLİZ 1
ERR3494L TURBU YAĞ BOR. BOŞALTMA İNGİLİZ 1
ERR1260 TURBO POMPA ARASI BORU BRİTÜRK 1
ETC8820 BORU TURBO ŞARJ ADAPTÖRÜ BRİTÜRK 1
ERR678 EGSOZT MANİFOLDU BRİTÜRK 1
ETC6492 EMME MANİFOLDU BRİTÜRK 1
ETC7058 TURBO ÇIKIŞ DİRSEĞİ BRİTÜRK 1
NTC4426 EGSOZT BORUSU ÇIKIŞ ÇESAN 1
NTC3608 EGSOZT BOĞAZ KELEPÇESİ ROVER 1
ERR4926-L HORTUM HAVA TEMİZLEYİCİ T.M. 1
ERR2891L KÜLBİTÖR HAVA HORTUMU T.M. 1
ERR1351L HAVA SÜZGEÇ HORTUMU T.M. 1
ERR1471L HAVALANDIRMA SİKLONU O.E.M. 1
ERS3683LD RADYATOR KOMPLE(İNTKL 300TDİ) PANOTO 1
ESR335 RADYATÖR DAVLUMBAZI ROVER 1
NRC8962/TD HAVA FİLTRE HORTUMU TURBO BRİTÜRK 1
ESR2728 TD BORU KOMPLE İNT EMİŞ ROVER 1
ERS2309 TD BORU KOMPLE İNT ÜST O.E.M. 1

TOPLAM 5546.00
KDV%18 998.28
GEN.TOPLM 6544.28

Rektefiyeci ve işçilik hariç tir.
Fabrika 2500 turbo motor a 107 hp vermiş interkol hariç, interkol takıldıktan sonra 115 hp ye ulaşmaktadır.

SDC11115.jpg

SDC11116.jpg

SDC11117.jpg

Etiketler

Ynt: 2500 düz dizel motor a turbo uygulaması

Turbo dönüşümü yapılan araç ayda ortalama kaç km yapıyor?
Toplam maliyet 6544+1500 yaklaşık 8 bin TL midir? Eğer öyleyse ben de maliyetin yüksek olduğunu düşünenlere katılıyorum. 300 Tdi için verdiğiniz fiyatı bir kenara koyarsak, Puma motoru bir ustamız geçen yıl herşey dahil 8 bin TL'ye takıyordu Defender'a.
İki uygulamayı mukayese ettiğimde maddi tutar çok yakın iken motorlar arasında tartışılmayacak kadar performans ve dayanıklılık farkı görünüyor. Maliyet etkinlik olarak benim tercihim Puma motor taktırmak olurdu.

nkurtkaya' Alıntı:
Turbo dönüşümü yapılan araç ayda ortalama kaç km yapıyor?
Toplam maliyet 6544+1500 yaklaşık 8 bin TL midir? Eğer öyleyse ben de maliyetin yüksek olduğunu düşünenlere katılıyorum. 300 Tdi için verdiğiniz fiyatı bir kenara koyarsak, Puma motoru bir ustamız geçen yıl herşey dahil 8 bin TL'ye takıyordu Defender'a.
İki uygulamayı mukayese ettiğimde maddi tutar çok yakın iken motorlar arasında tartışılmayacak kadar performans ve dayanıklılık farkı görünüyor. Maliyet etkinlik olarak benim tercihim Puma motor taktırmak olurdu.
selamlar evet rakamlar doğrudur bu rakamın üzerine birde işçilik ekleyebilirsiniz bu rakamlara buma motorunu bulabilirsiniz ama biyasada buma motoru diye 100 hp lik motorları takıyorlar çıplak 130 hp motor 4500 tl + kdv 100hp motor çıplak 3500 tl +kdv her iki tip motorunda pompa enjektör manifoldlar şarj marş v.s bir çok eksiği var yenileri çok para çıkmaları hurdacıların insafına kalmış motorların çıkmaları 6000 tl çivarında içinide bilmiyorsunuz yani süpriz oynuyorsunuz ayrıca atılan motorlar dikkat ettiyseniz hep geridedir bütün bunlar hep sıkıntıdır ve ayrıça birde emniyetteki işlemler herkese saygılar

Uygulama yaptığınız araç(lar) 30-40 bin km yapsın, motor kapağının durumunu da paylaşırsanız seviniriz.

Turbo uygulamalarında bazı riskler vardır, özellikle turbo motorlarda jet yağlama, çelik piston, silindir kapağı tasarımı daha farklı olabiliyor. Turbosuz üretilen araçlara sonradan turbo uygulandığında belirttiğim parçalarda da modifikasyon yapılmaz ise motor ömründen çalacağı aşikar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR