Ynt: 3.2 Did Dakar Versiyonu Nedir ? Ne Degildir.?
>> (Okunma sayısı 669 defa) ???
hiç pejero'cu yokmu..? burda..? pejero'culardan tık yok çok zor yerdenmi sordum..?
gogıla sormayla olmuyor her ülkeye başka türlü arac satılıyor teknik farkları oluyor tutmuyor.. :
katoloğlardan parcalarını inceledim bildiklerimi paylaşayım bari
meraklısı çok benim gibi..
bari onlara faydası olur :
kullananın bilenin edecegi bi çift dogru laf hepsinden kıymetlidir bence..
suzuki xl-7 kasada 10 aractan 1 tanesi 7 koltuklu cıkar cogu 5 koltukludur..
yaklaşık
3,2 did pajero 'lar doguştan 7 koltuklu gibime geldi bana..bu koltuklar yatıp ufalıyormu..?sökülüp cıkarılabilen tipdenmi..?
bagajı yok kadar aza indirir..7 koltuklu ise tüv muayenede kemerine kadar bakarlar 6. ve 7. koltugun.. :
bi oto galeride bi hırlaşmaya şahit olmuştum..biri transporter minibüs almış..normali 4-6 koltuklu olursa abinin aldıgı 10-15 koltuklusuymuş..cok fahiş trafik sgorta parası varmış satarken niye söylemediniz diyem galeriçiyi gırtlaklıyodu adam.. ???
bazı yerde AWD diyem geciyor..? cekiş sistemi..? gogıl benden şaşkın..
)
vakumla devreye giren arka dif kilidi var .. hangi yıllarda hangi versiyon larda var yok..? bilenden yardım..
düz şanzımanlı modeli var.. bizim memleketdekiler alayı otomatik galiba..
otomatiginde benzinlisi dizeli farklı imiş..
otomati'gi sitesinden bakınca başka anlatıyor başka anladım ben..mesela..?
colt larda kullanılan triptonik diye adlandılan halk arasında ki..şanzımandan sandım..colt daki ismi AMT şanzıman bunda debriyaj baskı balata bilya var + düz şanzıman var..olmayan sadece debriyaj pedalı bi aparat sizin yerinize debriyaja basma işini üstleniyor..
bunda yaglı hidrolik sistem eski neslin son şekli bi şanzıman var buda bildiğim kırmızı yag la degil sarı özel ve pahalı bi yagla yürüyor..? revizyonuda 3-5 olmaz sanki.. bi 10 luk dan fazla gider yan sanayii parcalarla..orjinalini temsadan para ile almaya ne akıl nede para yeter..sankii ? gibim geldi bana..
motorunda fazladan 2 eksantirik mili daha var..>>
balans mili deniliyor kıpraşımsız bi çalışma saglıyor..kalite bi motor anlamına geliyor..
yabancı forumlarda hantal ve yetersiz görmüşler motorunu..? kimisi canter kamyonet motoru diyor ama 3.2 hacimli kamyonet motoru görünmüyor..3.0 'var.
belkide o motorun alt kısmını kullanıyor kapagı farklı falan filan olabilir anlıyamadım..?
trigerli degil zincirli kac km de degişimi gerekiyor..suzukide 100-150 bin gibi degişim aralıgı..? bunda ne dir..?
turbosu>>
şase si>>
merdiven tipi degil monokok tipi
DAKAR neymiş bulamadım.. ??? ???
bi bilen cıkar elbet..
L200 'çü lerin sayfasına girdim başım döndü.. :
hepsi işi bilip uzman ötesi olmuşlar birbiriyle yardımlaşıyorlar..
pajero alıp binen yok galiba her kes fena ürkmüş..
https://www.google.com.tr/search?q=1515a123+turbo&biw=1680&bih=949&source=lnms&sa=X&ei=6GTGVLrtG-X4ywOr24CADA&ved=0CAcQ_AUoAA&dpr=1
turbosu da arayınca pek hoş cıkmıyor..
3 bine burda zor sanki..?