<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık</b><br />
<br />
Regülatörleri alırken satıcı bana iki markanın aynı fabrikada üretildiğini, markaları dışında hiçbir fark olmadığını hatta bir seferinde fangpusun regülatörün içinden Steca'nın kullanma kılavuzunun çıktığına şahit olduğunu söylemişti. Her iki ürünü de satıyordu ve karşıma ikisini de koyup <br />
<br />
'Bak hataları bile aynı ' diyerek ikisine de elektrik verdi . Daha sonra voltaj değerlerini hızlı bir şekilde değiştirdi. Her iki cihazda da voltaj göstergesi değişikliğe anında tepki verdi ve doğru şekilde gösterdiler. Fakat bu voltaj değişikliğine göre akü doluluk yüzdesinin de değişmesi gerekiyordu ancak hemen değişiklik olmadı. Adam kendince bu olayı söylediğini doğrulamak için gösterdi.<br />
<br />
' bak görüyormusun ikisinin de voltaj değeri değişiyor ama akü doluluk yüzdesi değişmiyor 'dedi.<br />
<br />
Bende ikna oldum ve bu cihazları aldım, daha sonra kullanma kılavuzunu okuduğumda 'soc modu' yüzünden anında akü doluluk değerinin değişmediğini , değişikliklerin ortalamasını aldığı için anında değişiklik göstermediğini anladım.<br />
<br />
Neyse, Almanca bilmiyorum ancak google çevirisi ile fangpusun'un steca'nın Çin taklidi olduğunu anladım. Onun dışında yazılanları anlayamadım. Şu ana kadar hiçbir sorun yok , her şeyi olması gerektiği yapıyor, hatta babamın eski hymer'ında orjinal steca ve orjinal japon malı kyoto panellerle karşılaştırma şansımızda oluyor, çin ürünlerinin hiç onlardan aşağı kalır yanı yok şimdilik. Bir problem çıkarsa değiştiririz çok önemli değil.<br />
<br />
Bugün Hüseyin Bey'in yazdıklarından sonra gidip gereken ölçümleri regülatör üzerinde yaptım, aynı Hüseyin Bey'in bahsettiği şartlarda buzdolabı çalıştığında fark 0.1 volt oldu. Belki Çinliler hatayı biraz olsun düzeltmişlerdir. ;D<br />
<br />
<br />
Şaka bir yana, bu konuyu bir de bilir kişiden öğreneyim diyerek yukarıdaki mesajlarımda bahsettiğim arkadaşım Kağan'ı aradım ve durumu anlattım, bahsi geçen ürün ve markayı tanımadığını ancak asıl önemli olanın aküleri şarj ederken ki voltaj değerinin düşük olmaması gerektiğini aksi takdirde akü tembelliği tabir edilen olayın gerçekleştiğini söyledi.<br />
<br />
Yük çıkışında 0.3 voltluk bir düşüşün çok önemsenmemesi gerektiğini, zaten her ek, kablo vs. de kayıplar olduğunu, ancak hassas voltaj aralıklarında çalışan hassas cihazlar varsa bunlarda dalgalanma olabileceğini (navigasyon cihazları, sonar, radar vs.) söyledi. Bizim de hassas cihazlarımız olmadığından bir sorun oluşması söz konusu değil. Regülatörün bağlanması gerektiği gibi bağlanmasını, bu küçük kayba göre diğer avantajların oldukça faydalı olduğunu söyledi, ben de aynı fikirdeyim. Ben ölçümü yapmadan önce telefonla konuşmuştum , ölçtüğüm voltaj farkı 0.1 volt olunca bu konu benim için tamamen sonlanmış oldu.</div>