3 cm Yükseltilmiş Jimnyde Kullanılabilecek En Büyük Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msenol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,751

msenol

Kamp II
Yer
Ankara / İstanbul
Selamlar,
Önümüzdeki günlerde 3cm yükseltme operasyonu yapılacak. Lastikler bitik olduğu için de lastikleri de bu arada değiştirelim diyoruz.
Bu nedenle Jimny ve lastik ile ilgili konuların neredeyse tamamını okudum. Yükseltilmiş jimny kullanıcılarında kullanıp da ölçü/marka tavsiye eden tam anlamıyla yok.
Tolganın insa turboyu biliyorum. Bunun dışında 30 9,5 15'e kadar lastik takanları da gördüm.
Ayna mahruti ile oynamadan, yokuşlarda ayılıp bayılmadan hatta mümkünse orjinal jantlara, en büyük hangi ölçü ve marka lastik kullanabiliriz?
Tercihen MT. Çünkü araç offroad dışı kullanılmayacak.
Tşk.

Etiketler

Ynt: 3 cm Yükseltilmiş Jimnyde Kullanılabilecek En Büyük Lastik

lastik yüksekliğinden ziyade genişliğine dikkat edin derim. mümkünse şu an üzerinde takılı tekerin genişliğinde ama yükseklik olarak da size sıkıntı vermeyecek bir lastiği deneyerek bulabilirsiniz.

yasarergun' Alıntı:
lastik yüksekliğinden ziyade genişliğine dikkat edin derim. mümkünse şu an üzerinde takılı tekerin genişliğinde ama yükseklik olarak da size sıkıntı vermeyecek bir lastiği deneyerek bulabilirsiniz.

Yaşar Bey,
Lastikçiler de ellerinde olmadığı için "net ölçüye karar ver onu getirelim" gibi bir tavır içindeler. Bu nedenle tecrübe etmiş arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

msenol' Alıntı:
Maxxis 753 desende 215/75R15 var. Ne dersiniz?
Bu lastiği eski vitaramda kullandım
Araç offroad dışı kullanılmayacaksa daha agresif desenli (çamuru boşaltabilecek kadar boşluklu) ve sırt kısımları daha takviyeli bir lastik almanızı öneririm.
753 her ne kadar MT sınıfında olsa da hem asfalt hem de offroad koşullarında kullanabileceğiniz, yumuşak hamurlu, MT ye göre sessiz ve AT sınıfına yakın bir lastiktir.

Bende de jimny var.

Bende araştırmalarımda 30x9.5x15 lastiğinin sınır olduğu bunun üstüne çıkınca aynamahruti ya da şanzıman dişlisi değişimi gerekltiğini öğrendim ve 30x9.5x15 federal aldım.

Ama biz aracı fazla yükseltince lastikler küçük kaldı. Şimdi daha yüksek lastik araştırıyorum.

İlgilenirsen : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49282.0

msenol' Alıntı:
Selamlar,
Önümüzdeki günlerde 3cm yükseltme operasyonu yapılacak. Lastikler bitik olduğu için de lastikleri de bu arada değiştirelim diyoruz.
Bu nedenle Jimny ve lastik ile ilgili konuların neredeyse tamamını okudum. Yükseltilmiş jimny kullanıcılarında kullanıp da ölçü/marka tavsiye eden tam anlamıyla yok.
Tolganın insa turboyu biliyorum. Bunun dışında 30 9,5 15'e kadar lastik takanları da gördüm.
Ayna mahruti ile oynamadan, yokuşlarda ayılıp bayılmadan hatta mümkünse orjinal jantlara, en büyük hangi ölçü ve marka lastik kullanabiliriz?
Tercihen MT. Çünkü araç offroad dışı kullanılmayacak.
Tşk.

muratcım aracın hayırlı olsun bol çamurlu günlerde kullanmak dileğiyle

Yükseltme yapmadan 215/75/15 yokohoma taktım memnunum ama eğer yükseltme yapmıcaksanız 215/70/15 bf takın derim çünkü sert geçişlerde çamurluklara nadiren sürtme yapıyo ve 80km hızda lakaya denk gelince hafif bir titreme oluyo direksiyonda ,onun harici normalde sürtme falan yok,

Yükseltme miktarını arttırarak 2" ye çıktık.
30 9.5 R15 ölçü 240 taban genişliğine tekabül ediyor. O kadar büyütüp aracı zorlamak istiyoruz.
215 75 R15, bulamazsak son çare 235 75 R15 MT düşünüyoruz.
Jimny de 235 75 R15 MT kullanan var mı aramızda?

msenol' Alıntı:
Yükseltme miktarını arttırarak 2" ye çıktık.
30 9.5 R15 ölçü 240 taban genişliğine tekabül ediyor. O kadar büyütüp aracı zorlamak istiyoruz.
215 75 R15, bulamazsak son çare 235 75 R15 MT düşünüyoruz.
Jimny de 235 75 R15 MT kullanan var mı aramızda?

ben kullanıyorum çamurlul ağızlarını traşlamak gerekiyor ayrıca tamponuda kırpmak lazım biraz.

Mehmet_Can' Alıntı:
ben kullanıyorum çamurlul ağızlarını traşlamak gerekiyor ayrıca tamponuda kırpmak lazım biraz.

Bu pek işime gelmedi açıkcası. Yabancı bir sitede aşağıdaki gibi uygulama yapılmış. Sanırım sizinkinin işçilik daha iyidir :smiley:

Bu durumda 215 75 15 MT bulamazsam BF AT alacağım.

modified1.jpg

modified2.jpg

Piyasada Maxxıs Bravo 753 MT var 215 75 R15 ebadında
[attachment=1]
İnsa Turbo Sahara ve dakar modelleri var 195 80 R15 ve 205 70R15 olarak bunlardan birisini kullanabilirsiniz.[attachment=1]

l.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR