3" Skyjacker Kararı Aldım. Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirnayır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,258

bekirnayır

Kamp II
tüm dostlara selamlar. aracımda şu an için 2"get yükseltme mevcut. bu getleri sizinle paylaşmıştım. ancak bazı üstadlar ve arkadaşlar yapılan bu get uygulamasını beğenmediğini gördüm AMA ve AYRICA araçta tampon ve vinç olduğu için ön tarafın bu ağırlığı kaldırmayacağı bana sizler tarafından anlatıldı. Tüm bu gelişmeler üzerine malum yerden 3”skyjacker kit almaya karar verdim. Bu kiti araca direkt uygulanabiliyor mu? Kitin içinde olmayan başka parçaları da değiştirmem gerekiyor mu.? Yani kitten sonra zorunlu başka masraflarım olacak mı? Tüm dostlara cevapları için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 3" Skyjacker Kararı Aldım. Tavsiyeleriniz?

şimdi olay şu...yaptırdığınız tamponlarda kullandığınız çelik saç malzemeler ağır malzemeler, bunları yaptırırken hardox denen metalalden yaptırmış olsaydınız nerdeyse yarı yarıya daha hafif tampona sahip olabilirdiniz, ama tabi böyle bir metalin varlığını bilmeniz çoğu insan için zor...demircilerin bile çoğu bilmez....

3'' orjinal kiti aldığınızda sadece bizim araçların en zayıf mekanik yeri olan ön şaftın ön tarafındaki cj jaoin denilen mafsalın dağılması olabilir, böyle bir durumda hemen hemen her sanayi sitesinde olan şaftçıya gidiyorsunuz size kaydırma mekanizmalı (artikülasyonlarda şaftın ileri geri hareket edebilmesine olanak tanımak için) ve mafsallı şaftı aracınıza 200 tl civarı bir paraya takıyor sorununuz kalmıyor...

extra ne lazım olayının sonu yok...kim der şunu da bunu da tak diye...
bu olaylar ve modifikasyonun devamı cebinizdeki akadaşların sayısıyla alakalıdır...
off-road para işidir...
ne kadar çok para o kadar zevk...daha yüksek araba...daha iyi yaklaşma açısı...daha derin su geçişi...daha büyük lastik...daha fazla engel aşma kapasitesi vs vs vs vs...

3'' ben yükseltiyor olsaydım, çok param da yoksa 400tl civarında yapılan çarpışantürk offsetli yantlarından 1 takım ofsetli jant yaptırırdım ...

bir tavsiyede ihtiyacınız harici pek fazla şeye girmeyin çok para harcamış olduğunuzu biraz geç olunca fark edersiniz...

bu arada yükseltme kitinde en iyi ve en çok tercih edilen rubicon experss lift kit dir...zaten fiyatından da anlaşlır...

levent bey ilginiz için saolun. ancak türkiyede tek markanın varlığı sebebi ile bu kiti seçmek zorunda kalıyorum. keşke alternatifleri olsa da değerlendirsek. ayrıca rubicon experss lift kitlerin 3" lerinin omadığını duymuştum. 3.5" leri var dye biliyorum. 3" üztünde ise araçta bir çok parçanı yeniden elden geçmesi geretğini forumdan ve bazı arkdaşlardan öğrendim. bu sebeple bu kite yönlendim. umarım doğru yapıyorumdur.

bekirnayır' Alıntı:
levent bey ilginiz için saolun. ancak türkiyede tek markanın varlığı sebebi ile bu kiti seçmek zorunda kalıyorum. keşke alternatifleri olsa da değerlendirsek. ayrıca rubicon experss lift kitlerin 3" lerinin omadığını duymuştum. 3.5" leri var dye biliyorum. 3" üztünde ise araçta bir çok parçanı yeniden elden geçmesi geretğini forumdan ve bazı arkdaşlardan öğrendim. bu sebeple bu kite yönlendim. umarım doğru yapıyorumdur.

şimdi anladığım kadarıyla bu işe epey soyunacaksınız, bu işe de heveslisiniz...
size tavsiyem;
2'' le bu seneyi atlatın, tecrübe edinin, aracınızla arazide tamamen bi bütünleşin, bu süreç zarfında amerikadan bir vatandaş bulmaya çalışın, 1000 dolara 4,5'' civarı bir kiti alın bu amerikalı vatandaşın sadece tr ye gelirken size bu paketi getirmesini sağlayın, hem boşuna sanayilerde uğraşmamış olursunuz, hem maddi hem de manevi olarak daha az yıpranmış ve bilinçli bir şekilde yolunuza devam etmiş olursunuz...
zaten rubiconu biraz daha pahalı yapan kısmı tüm extra ayar gerektiren açıkları tespit edip bunlar la ilgili parçalarında kitin içinde olmasıdır...

rubicon değil ama fiyatı güzel...bu arada yılbaşı olduğu için gift falan kutuya yazdırabilirseniz gümrüğe takılmayabilir...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-98-Jeep-ZJ-Grand-Cherokee-4-Rough-Country-Lift-Kits-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5d256fd8c9QQitemZ400060045513QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4462wt_1165

valla iyice kafam karıştı. sende haklısın, diğerleride, herkes haklı gibime geliyor...

ayrıca linkteki set harika. hemen amerikalı birini bulmam lazım.....

levent bey biliyorum çok rahatsız ettim sizi bu aralar fakat çarğışantürk jantın telefonu mevcutmu acaba sizde?

djizzet' Alıntı:
levent bey biliyorum çok rahatsız ettim sizi bu aralar fakat çarğışantürk jantın telefonu mevcutmu acaba sizde?

http://bijonjant.com/iletisim.htm

Merhabalar ....Levent bey 2.7 crdi için orjinalyükseltme kiti önerirseniz sevinirim...Ayrıca başlangıç için bu yükseltme yeterlimi?Extra fren borusu vs. uzatmaya ihtiyaç olurmu?Selamlar...

dr.hunter' Alıntı:
Merhabalar ....Levent bey 2.7 crdi için orjinalyükseltme kiti önerirseniz sevinirim...Ayrıca başlangıç için bu yükseltme yeterlimi?Extra fren borusu vs. uzatmaya ihtiyaç olurmu?Selamlar...

biz 2-3 wj için 2'' yükselttik kullanıcıları için yeterli geldi...
bunun için karta (tofaş) arka helezon takozu satılıyor, 2 tane öne biri alta biri üste olarak koyuyuroz, arkaya tornacıda polyemit malzemeden get yaptırıyoruz, arka yayları söktürüp tornacıyı aracın yanına getirin derdinizi anlatın zaten arka helezonun girdiği üstteki tabak gibi teri görünce o anlar ne yapılacağını, sadece yayın çıkmamamsı için yay bu gete oturacak şekilde yuva olacak demelisiniz...
aracınız 5,5 cm yükselicek, 245-75-16 mt lastik takarsınız size yeterli olur...bu şekilde bu sezonu bitirin bu olay hoşunuza giderse 3-4,5 arası bi modifikasyona girişirsiniz ...
bu işlem için yazdıklarım harici bişeye ihtiyacınız yok...

bekirnayır' Alıntı:
ayrıca linkteki set harika. hemen amerikalı birini bulmam lazım.....
Amerikalı birini bulmanıza gerek yok gelecek ay bu kit elimde olacak irtibata geçelim size uygun bir fiyata verebilirim bu kiti.

997799' Alıntı:
şimdi anladığım kadarıyla bu işe epey soyunacaksınız, bu işe de heveslisiniz...
size tavsiyem;
2'' le bu seneyi atlatın, tecrübe edinin, aracınızla arazide tamamen bi bütünleşin, bu süreç zarfında amerikadan bir vatandaş bulmaya çalışın, 1000 dolara 4,5'' civarı bir kiti alın bu amerikalı vatandaşın sadece tr ye gelirken size bu paketi getirmesini sağlayın, hem boşuna sanayilerde uğraşmamış olursunuz, hem maddi hem de manevi olarak daha az yıpranmış ve bilinçli bir şekilde yolunuza devam etmiş olursunuz...
zaten rubiconu biraz daha pahalı yapan kısmı tüm extra ayar gerektiren açıkları tespit edip bunlar la ilgili parçalarında kitin içinde olmasıdır...

rubicon değil ama fiyatı güzel...bu arada yılbaşı olduğu için gift falan kutuya yazdırabilirseniz gümrüğe takılmayabilir...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-98-Jeep-ZJ-Grand-Cherokee-4-Rough-Country-Lift-Kits-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5d256fd8c9QQitemZ400060045513QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4462wt_1165

levent bey merhaba nasılsınız.Bu yükseltme işini bende düşünüyorum.Önümüzdeki ay siparişini amerikadan bir abimize getittireceğim ama ben 3" dünüyorum 4,5" de bahsediyorsunuz.Bu yükseltme araçlarda ne kadar yükseklik sağlıyor birde rubicon dediğiniz marka iyinin iyisi midir?

white lion' Alıntı:
levent bey merhaba nasılsınız.Bu yükseltme işini bende düşünüyorum.Önümüzdeki ay siparişini amerikadan bir abimize getittireceğim ama ben 3" dünüyorum 4,5" de bahsediyorsunuz.Bu yükseltme araçlarda ne kadar yükseklik sağlıyor birde rubicon dediğiniz marka iyinin iyisi midir?

Bence arabada Bentley neyse kit de de Rubicon oyle bir sey.

Simdi arac neden yukseltirlir ona bakalim.

Sebep basit engelleri daha rahat acabilmek. Ama bizim araclardaki aktarma sistemi bagimsiz degil yani ortada kocaman bir defransiyel var. Bu parca da bizim araclarin yumusak karni.Araci ne kadar yukseltirsek yukseltelim eninde sonunda kovan camura oturuyor.Bunu engellemek icin kovani yukseltmek lazim. Eeeee bu is nasil olacak daha buyuk lastikler ile. Bu sefer de lastikler camurluk icine sigmayacak. O vakit lastikler sigsin diye kupa ile defransiyel arasinda ki mesafeyi arttirmamiz gerekecek.

Iste bu esnada yukseltme kiti devreye giriyor.

Kupa ile difransiyel arasinda ki mesafe acilinca daha buyuk lastik takilabiliniyor.Boylece kovan da yerden daha yukari cikiyor.

Arac yukseltmede ki genel amac bu.Haaa tabi kupanin yukselmesi bazi artilar daga getiriyor. Ne gibi aracin alti ozellikle kanal gecisi gibi yerlerde aracin altini yukarida tuttugu icin alt surtmesi sorunu olmuyor.

Simdi sira olculerde

3"=7.5 cm.
4.5 =11.5 cm.

Tabi bu aracin difransiyeller ile kupa arasinda ki mesafede ki artis.Dogal olarak marsbiyel (hala adini tam yazamiyorum) yerden bu kadar yukseliyor.Buna bir de buyuk lastik takildiginda yeme de yaninda yat.

Arazide iken artilari cok olan ama sehir trafiginde ciddi sorun. Aracin butun dinamikleri degisiyor. Viraj kabiliyeti diye bir sey kalmiyor.

BIrde uygulama problemleri var.Her kit yle cart diye takilmiyor. Mesela bizim araclarda 2" tabir edilen ama aslinda 1 3/4" olan get ile yukseltme yapildiginda rot ve kol ayari ile arac kendini toparlayabiliyor. Ama bu degerin uzerine cikildigi zaman kolla ile de oynamak gerekiyor. Ki bazi kitlerde kollar da pakety icinden cikmakta. Ozellikle 96 dan sonra uretilern araclarda saftlarda istavroz yok onun jerine CV Joint denilen bilyali sistem var ayni on akslarda ki aks laleleri gibi. Arac yukselince saft acisida degisiyor. Eger kollar degistirilmez ise bu bize kirilmis CV olarak donuyor.Yukseltme yapildiginda bu CV ler standart istavrozlar ile degistirilmeli (ozellikle meli seklinde yaziyorum tecrube=kiaziklarin bileskesi benim basima gelmedi ama bir kac arkadasim degistirmek zorunda kaldi)

Simdi bir de lastik kismina gelelim sabah sabah matematik yapicak halim yok :D hala afyonum patlamadi o yuzden direk NAGCA dan odunc aldigim tabloyu atiyorum. Ne kadar yukseltmede hangi lastik.Son kolan da trimming yazar onun anlamida eger bu yukseltmeyi yapip bu astigi takarsaniz camurluk vb. yerlerde biraz degisiklige ihtiyaciniz var demektir.

tire size.jpg

Neyse cayimi ictim biraz kendime geldim hemen bir ekleme daha yapayim

Asagida ki resmi jeepforum.com dan odunc aldim

TvLchart.gif

Kac inch yukseltme ile hangi lastik kullanilir ve toplam yukselme ne olur. "Minumun Lift Height" ile "Ground Clearance Increase" arasinda ki matematiksel fark bize difransiyelin ne kadar daha yukseldigini verir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR