30 gun avrupa turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,195

ahmetvargelen

Kamp II
Yer
Prag - Cek cumhuriyeti
Arkadaslar Merhabalar,

Araniza yeni katildim... Bende gezmeyi ve yeni yerler gormeyi cok severim. 6 yildan beri yurt disinda 5 yildan beri Cek cumhuriyetinde yasamaktayim.
Bu yaz sonunda yada onumuzdeki yaz basinda Pragtan hareket ile Polonya, Litvanya, Letonya, finlandiya, Norvec, Danimarka, Belcika, Hollanda, Fransa, Ispanya,Italya,Macaristan, Slovakya ve Prag olmak uzere uzun bir geziye cikmak istemekteyiz.

30 gun kadar zamanimiz olucak bilmiyorum yetecekmi hersey icin (tabiyki yetmiyecek) fakat en hizli ve guzel bir sekilde bu geziyi bitirmek istemekteyiz.
Kalicak yer olarak, Araba yatma, Cadir kurma ve bazi yerlerde hotelde konaklama gibi dusuncemiz var. Bu konuda tek cekincem araba, Bende Megane 2 arac var ve bu kadar uzun yola dayanirmi cekincem var o yuzden simdiden gidecegimiz guzergahlarda butun renault servislerinin ve acil durumlar icin kurtarma ekiplerinin telefon numaralarini ve adreslerini toplamaktayim. Kisa bir hesapla bu yol 16000 km kadar surecek. tabiyki gidecegimiz yollara ve ugradigimiz yerlere gore degisecek yani 15000km-17000km arasi birsey olucak. Dizel arac oldugu icin yaklasik hollanda civarlarinda 10000 km olmus olacak. 10000 km oldugu anda yagi ve filtreleri degistirmeyi dusunmekteyim. Kendim bu islerde gayet bilgiliyim. O yuzden lastik patlamalari, elektrik sorunlari gibi konularda kendim mudahale edebilecek kapasitedeyim.

Bu uzun yolda genel ihtiyac gerecleri, bahtaniye, uyku tulumu, cadir, mat, yemek gerecleri, su isiticisi, gps, harita, mekanik tamir gerecleri(tamir takimi) gibi gibi esyalarin haricinde sizlerin yanimiza almamizi tavsiye edeceginiz urunler nelerdir ? herturlu rota tavsiyelerine acigim. 3 kisi gitmeyi dusunuyoruz bu geziye.

Tesekkurler
Saygilar

Ahmet

Etiketler
Ynt: 30 gun avrupa turu

evet bu sorunun cevabını bende merak ediyorum haziranın 2 sinde bende 7000-8000 km lik bir balkanlar ve orta avrupa turuna başlayacağım bendede grand scenic var bakalım araçla nasıl olacak

anstel' Alıntı:
evet bu sorunun cevabını bende merak ediyorum haziranın 2 sinde bende 7000-8000 km lik bir balkanlar ve orta avrupa turuna başlayacağım bendede grand scenic var bakalım araçla nasıl olacak

Araciniz dizelmi ?

Acikcasi ben pek guvenmiyorum renaulta ama yapacak birsey yok suanda. Belittigim gibi herturlu malzemeyi ve servislerin telefonlarini aliyorum her sehirde ve her ulkedeki bir sorun cikarsa mudahale edilsin diye. Arac kiralama dusundum fakat buda fiyati cok fazla arttiracagi icin kendi aracim ile gitmek cok mantikli olacaktir.

evet aracım dizel 1.5 105 beygir 2010 model grand scenic bakım aralığı uzun 20.000 km de, daha son bakımını yeni yaptırdım, şu ana kadar arabaya güvenemeyeceğim bir durum olmadı, bir sorunla karşılaşırsamda ne yapacağımıda pek bilemiyorum benim rotam sırasıyla; yunanistan makedonya kosova arnavutluk karadağ hırvatistan bosna hersek macaristan avusturya çek cumhuriyeti almanya hollanda belçika fransa isviçre avusturya slovenya hırvatistan sırbıstan makedonya yunanistan türkiye şeklinde olacak görünüşe göre 8.000 km civarında bir yolum olacak aracım şu an 38.000 km de ve bildiğim kadarı ilede bir sorunu yok ama kısmetse bu salı servise götürüp uzun yola çıkacağımı belirtip sağına soluna bir baktırmak istiyorum.
siz çek cumhuriyetinde yaşıyorsunuz olası bir araç arızasında avrupada yabancı biri olarak ne yapılması gerektiğini yazarsanız çok faydalı olur. aracımı yurt dışı full kasko yaptırıcam bu hafta benimde gezi sürem 25-28 gün arası maksimum

Anladim. Guzel bir gezi olucak sizinkisi :smiley:
Acil durumlarda, Kaza tarzi 911 numarasi tum ulkelerde uluslar arasi olarak kullanimdadir. Yani hangi ulkede olursaniz ve nerede olursaniz olun 911 heryerde acil durumlar icin calisir.
Diger mekanik konularda almanya ve avusturyada bildigim kadari ile adac servisleri bulunmaktadir. Nerede olusaniz olun her turlu sorununuzda size tam destek vermekteler. Ve suanda sitelerine biraz baktim adac.de bircok ulkede yardimlari bulunmakta. Belirli bir ucret karsiliginda sizi bulundugunuz yerden alip servise birakip masraflari karsilayip (servis tipine gore) sorunlarinizi cozmekteler. Bu tam garanti is. Biraz daha degisik bir yontem olan benim bahsetmis oldugumuz olayi yapabilirsiniz. Yani butun ulke ve gectiginiz guzergahlardaki servis numaralarini alabilirsiniz. Ben size dilerseniz Cek cumhuriyetindeki servis telefonlarini sagliyabilirim. Servislerin ingilizce hatti bulunmakta. Olmasa dahi bir sekilde anlasma saglanabilir diye dusunuyorum.
Mesaj hakkim yok yeni uye oldugum icin, otoban biletleri ulkeye giristeki ilk benzin istasyonundan alinabilir sorun olmaz. Bazi ulkelerde otobanlar farklilik kazanir buna dikkat edin. Siz benzin istasyonunda guzergahi anlatirsaniz onlar size uygun olanin vericektir. Biletler gunluk, Haftalik, 15 gunluk, aylik, yillik olarak degisir.

Ucgen reflektor aracinizda mutlaka bulundurun. Olurda arac ariza yapar ise normal yolda aracin arkasina 50 metre otobanda 100 metre arkasina koymalisiniz. Bunun sakasi yok sorgusuz sualsiz ceza yersiniz. Emniyet kemerini cikartmak gibi bir hata sakin yapmayin. Direk ceza yersiniz. hatta polisin nerden geldigini dahi anlayamazsiniz. Hiz sinirlarina dikkat edin yine polis bir anda karsiniza cikar. Ozellikle siyah luks araclara dikkat edin (vw,bwm,mercedes) bunlar muhakkak polistir. Otoban polisleri. Yabanci avindalar herzaman.

anstel' Alıntı:
evet aracım dizel 1.5 105 beygir 2010 model grand scenic bakım aralığı uzun 20.000 km de, daha son bakımını yeni yaptırdım, şu ana kadar arabaya güvenemeyeceğim bir durum olmadı, bir sorunla karşılaşırsamda ne yapacağımıda pek bilemiyorum benim rotam sırasıyla; yunanistan makedonya kosova arnavutluk karadağ hırvatistan bosna hersek macaristan avusturya çek cumhuriyeti almanya hollanda belçika fransa isviçre avusturya slovenya hırvatistan sırbıstan makedonya yunanistan türkiye şeklinde olacak görünüşe göre 8.000 km civarında bir yolum olacak aracım şu an 38.000 km de ve bildiğim kadarı ilede bir sorunu yok ama kısmetse bu salı servise götürüp uzun yola çıkacağımı belirtip sağına soluna bir baktırmak istiyorum.
siz çek cumhuriyetinde yaşıyorsunuz olası bir araç arızasında avrupada yabancı biri olarak ne yapılması gerektiğini yazarsanız çok faydalı olur. aracımı yurt dışı full kasko yaptırıcam bu hafta benimde gezi sürem 25-28 gün arası maksimum

Bilgi olarak. Dizel araclarin bakimlari 1 yil yada 10.000 km dir. Bu butun dizeller icin gecerlidir.

sağolun cevaplarınız için birde prag'da merkezde araç park ücretleri nasıldır vede almanya (köln) yolu üzerinde mutlaka görülmeli diyebileceğiniz yerler nerelerdir. eğer biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim..
2010 model ve üstü grand scenic ler türkiyede 20.000 km de bir bakıma giriyor (servis ve aracı aldığım bayi böyle söyledi) şu an benim aracım hala garantide ve 2 keredir bu şekilde bakıma girdim belkide ülkelere göre farklılıklar vardır

anstel' Alıntı:
sağolun cevaplarınız için birde prag'da merkezde araç park ücretleri nasıldır vede almanya (köln) yolu üzerinde mutlaka görülmeli diyebileceğiniz yerler nerelerdir. eğer biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim..
2010 model ve üstü grand scenic ler türkiyede 20.000 km de bir bakıma giriyor (servis ve aracı aldığım bayi böyle söyledi) şu an benim aracım hala garantide ve 2 keredir bu şekilde bakıma girdim belkide ülkelere göre farklılıklar vardır

Servislerin garantiden dolayi uygulamis oldugu birseydir bu kesin. Fakat bundan eminim dizel araclar 1 yil yada 10.000 km de bir servise girmelidir. Prag merkezde park ucretleri kapali otoparklarda 100 kc gunluk (10 tl kadar) acik parklarda (yani yollarda) gunluk 80kc kadardir (8 tl kadar) fakat merkezin cok az disina ciktiginizda park yerleri ucretsizdir yani merkezden 500 mt uzaklik yeterli olucaktir. Yollar gayet guvenli araca birsey olmaz istediginiz yere park edebilirsiniz. Fakat park ettiginiz yolda park makinasi varmi ona dikkat edin. Kucuk kutu gibi birsey. Yani o kutu var ise park ucretlidir.
Almanya tarafi uzerinde cek cumhuriyeri sinirina dogru Karlovy vary diye bir yer var. http://www.karlovyvary.cz/en/
Guzel ve alimli bir sehir gorulmesi gerekir goz atmanizi tavsiye ederim :smiley: Ceke gelmisken http://www.ckrumlov.info/docs/en/kaktualita.xml, cesky krumlov a ugramanizida tavsiye ederim. Avusturya sinirina yakin sirin ve gorulmesi gereken biryer :smiley:

tekrar sağolun evet viyana üzerinden geleceğimiz için dediğiniz yere uğranılabilir. çok soru soruyorsunuz demeyecekseniz eğer :smiley: 3 yetişkin 1 çocuk olacağız pragda ekonomik hostel tarzı yerlerde konaklama ücretlerinden haberiniz varmı veya akşam üzeri anca praga ulaşabileceğimizi düşündüğümden praga gelmeden yoö üzerinde daha uygun yerler varmıdır, karlovy vary yol üzerindemi yani benim açımdan, bir haritaya bakmam lazım

anstel' Alıntı:
tekrar sağolun evet viyana üzerinden geleceğimiz için dediğiniz yere uğranılabilir. çok soru soruyorsunuz demeyecekseniz eğer :smiley: 3 yetişkin 1 çocuk olacağız pragda ekonomik hostel tarzı yerlerde konaklama ücretlerinden haberiniz varmı veya akşam üzeri anca praga ulaşabileceğimizi düşündüğümden praga gelmeden yoö üzerinde daha uygun yerler varmıdır, karlovy vary yol üzerindemi yani benim açımdan, bir haritaya bakmam lazım

Estafurullah ne demek rica ederim :smiley:

Mantik olarak pragta konaklamak her acidan daha iyi. Buyuk sehir oldugu icin pahali oldugu sanilabilir fakat bir cok kalicak yer oldugu icin ucuz yerler bulunabilir. Ben her gittigim yerde booking.com adresini kullaniyorum. Buna bir goz atin istersiniz. Her turlu hostel,hotel,pansiyon bu sitede bulunmaktadir. Ucreti hotele vardiginizda odeyebilirsiniz. Odeme zorunlulugu rezervasyonda yok. Butun hoteller bulunmakta butceye gore.
Prag disinda kalmanizi pek tavsiye etmem cunku genelde dil konusunda sorun olabilir.
Aklima gelen birseyde, Shell ve Agip haricindeki benzin istasyonlarinda mazot-benzin almayin. Sorun yasayabilirsiniz. Bu iki sirket haricindeki yerlerde mazot kalitesi cok dusuktur.
Yollardaki cukurlara dikkat edin, Otobanin ortasinda buyuk bir cukura girmeniz bazen kacinilmazdir :D

Eger navigasyon kullanicaksaniz.
Navigasyon sizi otoban uzerinden getirecektir. (istege gore tabiyki) buda viyana, brno ve prag olucaktir. Yani dedigim yere (cesky krumlova) gitmek istediginizde otobandan ulasim yok. karlovy vary, cek`in batisinda kaliyor. Pragtan yaklasik olarak 80-90 km uzaklikta. Yari otoban yari normal yol uzerinde.

evet haritaya baktım maps.adac.de prag-karlovy vary yoluyla gitmek pragdan direk gitmemle aynı kilometreye tekabul ediyor sadece birbuçuk saat farkı var oda galiba biri direk otoban diğerinde bir süre ara yollar kullanılacak olmasından gerçi dresden-berlin olarakta gönül istiyor :smiley: (bu yoldan gidersem karlovy vary işin içinde olursa 300 km fazla yol oluyor) gönül çok şey istiyorda zaman ve para hep engel oluyor :smiley:
hele bir yola çıkalımda inşallah ya kısmet

navigasyonum var tom tom avrupa yüklü, zaten onsuz yol bayağı bir zor olurdu herhalde

anstel' Alıntı:
evet haritaya baktım maps.adac.de prag-karlovy vary yoluyla gitmek pragdan direk gitmemle aynı kilometreye tekabul ediyor sadece birbuçuk saat farkı var oda galiba biri direk otoban diğerinde bir süre ara yollar kullanılacak olmasından gerçi dresden-berlin olarakta gönül istiyor :smiley: (bu yoldan gidersem karlovy vary işin içinde olursa 300 km fazla yol oluyor) gönül çok şey istiyorda zaman ve para hep engel oluyor :smiley:
hele bir yola çıkalımda inşallah ya kısmet
:smiley:
Gezi notlarinizi merakla bekliyorum :smiley: simdiden hayirli yolculuk...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR