300 GD Mercedesin Yakit Tüketimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zinciros Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,300

zinciros

benim 4X4 tercihim
Yer
ankara
selam herkese!! burdaki degerli tecrubeli arkadaslara bir kac sorum olucak;1986 model 300gd diesel mercedesin yakit tuketimi nasildir ve bu araclar 4 ilerimidir 5 mi ?orjinal olarak?ozellikle hus 55 ten ve cemco dan haber bekliyorum:smiley:

Etiketler
Ynt: 300 GD Mercedesin Yakit Tüketimi?

Merhaba,
Şu anda bizde bu araçtan bir adet var. Yeni yapılan botaş ihalesinden aldık.1986 model g lerde 300 motorlulara genelde herşeyi ekliyorlar. Yani kliması vs. birçok donanımı var.

Şanzıman 4 ileri, tahmini beygiride 90 beygir civarı benim bildiğim. Yakıt tüketimide Ankara'dan mehmet abimiz daha iyi verir o bizden daha eskidir gd300 kullanıyor.

Ben 605 yeni tip 2500 td motor ve 5 ileri şanzımanla 11 litre civarı yakıt yakıyorum100 km de. Ben aracmın yakıtından memnunum sonuçta 4 çeker bir araca biniyoruz elbette binek araç kadaz az yakmayacak.

Saygılarımla

Cem Çoban

selam! cem bey , ilginiz konusunda cok teskkur ederim,, zaten ortaya cikardiginiz sahaseri hayranlikla takip ettim,, ve 11 lt yakit 2 tonluk bir arac icin super bence,, 605 yeni motorla!!merak ettigim diger konuda sizin bu yeni tip motor ve sanziman disli sayisi arka ve on differensiyellerle uyumu nasil oldu yoksa degistirdinizmi on ve arka diffensiyeleri?ve egerki boyle bir ise girisirsek ; siz motoru 6000 tl aldiginizi yazmissiniz yanlis hatirlamiyorsam, iscilikle bu proje kaca patlar ?butun her seyiyle motor degisimi?? zahmet olmazsa:smiley:ozelden de mail gonderebilirsiniz, ilginiz icin simdiden tessekkurler ..saygilarimla..

Ayağımın tozuyla seyahatten dönüyorum. 740 kilometre yaptım ve tamı tamına 310 tl dizel hacadım. Konunun gündemde olmasından dolayı hassas bir sarfiyat hesabı yaptığımdan gerçek rakam ortaya çıktı. Yani 100 kilometrede 16 litre civarı yakıyormuş. Araç üstü çadırımla yolculuk yaptığımdan belki 100 km de yarım litre dezavantaj olması muhtemeldir.
GD 300 ler 5 silindir, 4 ileri vitestir. Motor orjinaldir.
Selamlar

Tekrar merhaba,

şu anda dişli sayısında herhangi bir değişiklik yapmadım açıkcası değişiklik yapmadan önce test etmeyi istedim ve şu anda 5000 km civarı bir yol yaptım.
aracın ilk kalkışında çok ufak bir gecikme var ama son sürati gayet iyi. Ayar konusunda bir ayar yapar isem bilgisini burada aktaracağım.

bu arada ben motor + şanzımanı 7500 tl ye aldım. Motoru aracın üzerinden söktürdüm belki bu yüzden biraz pahalı olabilir ama en azından yerde duran motor değildi.
işçilik ve işletme falan dahil bana 10.000 tl ye geldi ama buna şaftların ve egzostun ayarlanması herşey dahildir.

saygılarımla,
Cem Çoban

dediginiz fark yanlıs hesapdan ortaya cıkmıs
940km/310.00tl=32.978krs
32.978*100= 32.9 lira buda 100 kmdeki motorinin tl cindiden karsılııgı
32.9/2.56tl=12.85 Litre eder 16 degil
aradaki fark bu yüzden

dikkatli biri ile karsilasmak cok guzel:smiley: ve bence 86 model bir arac icin o yakit cok normal saygilar

selam! crona!!ben bu araclara hasta olmama ragmen beni en cokk caydiran yonu arazi araclarini yakit sarfiyatidir o yuzden hemen gozume takildi cunku; her km de 45, 50krs yaktirmak benim icicn suan cok buyuk bir lux, benim cj5 var ama araci trafikten cektirdim ,unku arac pilkali iken kendime hakim olamiyordum :smiley:mtv vergiside beni cok uzdu:(simdilik dursun,daha ekonomik ve ilerde motor degisikligi icicn paraya ve zahmete degecek bir arac arayisi icindeyimm mercedes g300 gibi:smiley:):ins. saygilar

cartop' Alıntı:
Ayağımın tozuyla seyahatten dönüyorum. 940 kilometre yaptım ve tamı tamına 310 tl dizel hacadım. Konunun gündemde olmasından dolayı hassas bir sarfiyat hesabı yaptığımdan gerçek rakam ortaya çıktı. Yani 100 kilometrede 16 litre civarı yakıyormuş. Araç üstü çadırımla yolculuk yaptığımdan belki 100 km de yarım litre dezavantaj olması muhtemeldir.
GD 300 ler 5 silindir, 4 ileri vitestir. Motor orjinaldir.
Selamlar

Pardon arkadaşlar, 740 km yerine 940 geçmişim farkında olmadan. Diğer hesaplar doğru, yani km başına 330 tl gibi yakıyor. Yanlış rakamın farkına vardığınız için teşekkürler.

;D ;D ;Dyanlis hesap bagdattan doner derler ya! kaazasiz belasiz gunler diliyorum, bu arada siz ankaradami ikamet ediyosunuz? acacinizi yakindan gormek isterdim saygilar,

Neticede 16/100 litre rakamını vermiştim. Hesabım doğru, yaptığım km yi yanliş yazmıştım.
Ankarada yaşıyorum, özel mesajdan haberleşiriz.
Selamlar

selam zinciros. ben 7-8 sene 300GD kullandim. ilk G serim 82 model'di. 4 ileri vites.di. cok hantaldi ama asaletien diyecek yoktu o yillarda. yakit tuketimi 18-20 mpg arasiydi. 5 vitesli modeli 20-22[mpg] mil galonu yapiyordu. kisacasi bu araclardan cok buyuk ekonomi beklenilmez. tamamiyle zevk araclaridirlar. G serisi 'tuglaya benzer' nasil ekonomik olsun ki :D birde oldukca kalin kemikli [benim gibi]

modern teknoloji G'lere ikinci baharini yasatiyor. td ve cdi motorlar cok basarili ve ekonomikdir eski 460'lara gore. benim simdi kullandigim G'nin motor 606 tipi dir. gecen gun normal lastikleri ile [31x10.50x15] 25.5 mpg yapti. bu ortalamaydi tabii. hem duz yol hem trafik hemde ayagim dayali girne dagini cikarken.

bizde mazot 1750'dir lt'si. 50,000 tl'ye 29.4 lt aliyorum ve bu mazot'la 255 km yaptim.

bu sizin heapi gore ne yapiyor ,merak ettim.

slmr hus55.

selam huseyin bey.. ilginize tesekkruler,,sizin yakit tuketimide hic fena degil. yaklasik 30ltx2.56 krs diesel=76.80krs/255km=30.11 krs yani bu hesaplarla super ins bende alicam , ama simdi degil.. saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
gezensinem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR