4.0 xj almayı düşünüyorum.yardımcı olurmusunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fth39 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,467

Etiketler
Ynt: 4.0 xj almayı düşünüyorum.yardımcı olurmusunuz ?

190 km ıle sınırlı elektrık kesıyor
eger yükseltmezsen bu hızlara cıkar . yükseltirsen bu hızda sakat olur

aracı normal binek olarak ve hafif arazide (nadiren)kullanıcam 97 model ve üstü almayı düşünüyorum,şanzıman olarak 4 ileri diye duydum dogrumu ?

fth39' Alıntı:
aracı normal binek olarak ve hafif arazide (nadiren)kullanıcam 97 model ve üstü almayı düşünüyorum,şanzıman olarak 4 ileri diye duydum dogrumu ?

arazide hafif kullanıcam yani %80 yol gibi diyorsanız 5,2 zj almanız tavsiyemdir...nedenlerini site için de pek çok yere yazdık...siz de biraz emek harcayın :smiley:

işte xj den başka modeller gözüme pek hoş gelmiyo.ama o aracıda araştırıcam teşekkür ederim.xj nin arazide cok iyi oldgunu biliyorum ama 3-5 saatlik bi uzun yolda ve otobanda o kadar iyi deil yani? bi aile aracı olamaz mı ?

he bu arada ben yüksek model xj düşünüyorum 97 98 00 01 falan

xj ve zj arasındaki farklar ile ilgili epey muhabbet var sitede...
cherokee---grand cherokee şöyle düşnelim şahin-doğan slx
xj ler arazide tuttu diye birde vergiden avantajından dolayı piyasası biraz yükseldi...97 xj nin temizini 20-25 arası alabilirsiniz ama xj nin üst versiyonu ve abisi grand cherokee ye ise 18-22 arasınada binebileceksiniz....hem de daha lüx bir aracınız olacak....arazi de de xj yi falan aratmaz....

97 ve üstü xj modelleri uzun yolda konforlu deil yani öyle mi? bide zj hangileri oluyo bilmiyorum da ?

VALLA BEN XJ CİYİM VE ÇOK MEMNUNUM AMA BENİM ARACIM BİRAZ RAHATSIZ ODA ARAZİYE DAHA YATKIN OLDUGU İÇİN BİRDE MANUEL VİTES OFF ROAD İÇİN DAHA MANTIKLI BILDUGUMDAN MANUEL ALDIM OTOMATİK VE YÜKSELTMESİZ BİR XJ İŞİNİZİ GÖRÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM :smiley:

fth39 arkadaşım forumu gözden geçirme zahmetine girdin mi hiç?
senin bu sorduğun sorular daha önce milyon kez soruldu ve konusuldu,
hani biraz okumak daha iyi olur gibi geliyor?

vallahi baktım var evet öyle konular ama tam olarak istedigim konu ve cevap yok ondan soruyorum bende :-\ ,benim hosuma giden araç bu XJ ama hiç binmedim kullanmadım,aracı daha cok şehir içinde binek olarak veya şehirlerarası yolda kullanmayı düşünüyorum,araziye nadiren cıkıyorum oda hafif arazi yani off road gibi bi amacım yok.şimdi yüksek model 98 99 2000 2001 model gibi bi xj bana uyar mı ???? ???

baktım derken havadan baktın galiba öylesine...
neyse kolay gelsin

ilkakdeniz' Alıntı:
fth39 arkadaşım forumu gözden geçirme zahmetine girdin mi hiç?
senin bu sorduğun sorular daha önce milyon kez soruldu ve konusuldu,
hani biraz okumak daha iyi olur gibi geliyor?

aynı fikirdeyim...
tamam yardım edelim de sizde armut piş ağzıma düş yapmayın birazcık....
mesela xj mi zj mi diye bile en az 5-6 başlık var...

evet var okudum ,çoğunda zj nin asfaltta daha iyi oldgunu söylemişler yani xj asfaltta o kadar iyi ve konforlu değil demişler ama bu kıyaslama zj ile xj arasında ben ikisinide binmedim bilmiyorum.ama almak istedigim xj yüksek model(98 99 00 01) olacak ,yüksek modellerdemi sadece arazide iş görür.

fth39' Alıntı:
evet var okudum ,çoğunda zj nin asfaltta daha iyi oldgunu söylemişler yani xj asfaltta o kadar iyi ve konforlu değil demişler ama bu kıyaslama zj ile xj arasında ben ikisinide binmedim bilmiyorum.ama almak istedigim xj yüksek model(98 99 00 01) olacak ,yüksek modellerdemi sadece arazide iş görür.

ya xj o kötü bir araç demiyoruz zj ve xj yi kıyaslıyoruz artı-eksilerini yazıyoruz...ben zj den nefret eden xj ye aşık bir adamdım...zj kadar beni rahatsız eden bir araç yoktu...ama ben hayata matematik tarzında bakan biriyim gittim aldım bir zj...anam bu ne be dedim...arazide de yol da da mükemmel...
xj yi istediğiniz fiyat bandında bulabilirseniz (mantıklıysa) alın....ama daha iyisini aynı paraya alabiliyorsunuz o kadar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR