4*2 aracları elektırıklı 4*4 yapmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DR.ÖZHAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,262

DR.ÖZHAN

Özhan Gülseven
4*2 arkadan cekışli aracların öntekerlerı sökülererek şu akulü motor aracların motorlarını( tabi aracın agırlıgı ve cekiş güçü göz önünde bulunarak ) aracın jantına monte edilip araca takıp iki elektirik soketini bagajdakı aku bağlantısına vererek seyehay halinde iken istersek benzin mazotlu motoru boşa alarak elektirkli ön tekerler ile yol gitmek
hem yakıt tasarrufu yaparsınız hemde aracız eko arac olur
hemde aracınız iki sistemde calıştıgında 4 ceker olur
olmazmı nasıl fikir

yapan olursa telıf hakkımı alırım. ;) ;)

Etiketler

Ynt: 4*2 aracları elektırıklı 4*4 yapmak

sistem yanı elektırıklı motorlar jantın içinde dıştan jant olarak günecek zaten arac benzinde giderkende kendi akülerini sajr edercek ;)

üstad vizeye giderken bujonları sök kendi jant ve lastiğini tak git

yada makine mühendislerinden tse alınarak ruhsata işletilşir bukadar yapılan bi sistemi görmezden delip kabul enmiyoruz yasal degil diyemezler gibi geliyor

şimdi zaten bu tür işler destek alıyor.Bir ara reno kongoo, pejo partner gibi araçların arka tekerine böyle birşeyler yapılsa güzel olur diye takmıştık kafaya benim biraderle.bu tür motor , sürücü, vs. işleriyle uğraşan profesyonel firma var bir tane bildiğim.Ancak adaptasyonla uğraşmazlar.

bende bikaç sene önce çok kafa yormuştum bu işe ama o zamanlar bunu projeye dökecek maddi gücüm ve yaşadığım yerde bu işle uğaraşacak biri olmadığı için silinip gitmişti.. birkaç ay önce gördüm, biraz daha geliştirip yapmışlar ama akıbeti ne oldu bilmiyorum, buyrun bu da haber http://www.sivashaber.com/sivasli-mucitten-dunyayi-degistirecek-icat-16056.html

buna benzer bir sistemi kango aracıma bende yapmayı pilanlıyorum ama ben elektirik motoro kullanmak yerine yağ motoru kullanmayı planlıyorum biri yaparsa bizde birşeyler çalarız balki :smiley:

abileirm affınıza sığınarak başlığı görünce içimden geçen cümleyi ekliyorum
"aha benim gibi bi manyak daha çıktı"
bir konusunda yanılmışım,
kesinlikle geleceği olan bi düşünce, çin de fuard da tanııtmları flaan yapılmış, gidip göremedik o ayrı,
bu sistemin normal araçlara da entegresinin kolay olduğunu söylemişlerdi, extra akü isityor özellikle, tabi yeni nesil elektronik araçlarda bi elektronik istem de isteyecektir,
yoksa göstergedeki bütün ikaz ışıkları yanar gibi geliyo bana :smiley:

biyerden duyup bildigim bi konu degildi aslında bir hurda bır atv alıp kesip biçip degişik şeyeler yapmayı düşünürken geldi alklıma demekki yapanlar düşünenler varmiş

tornado57' Alıntı:
abileirm affınıza sığınarak başlığı görünce içimden geçen cümleyi ekliyorum
"aha benim gibi bi manyak daha çıktı"
bir konusunda yanılmışım,
kesinlikle geleceği olan bi düşünce
:D :D

Merhaba arkadaşlar,
bu yazıyı görünce 2010 yılında okuduğum bir haber geldi aklıma, arayıp buldum ve hemen sizinle paylaşmak istedim.

LASTİK devi Fransız Michelin, otomotiv sektöründe devrim yaratacak bir buluşa imza attı. Ar-Ge'ye yılda 600 milyon euro harcayan şirket, geleceğin teknolojisi olan elektrikli araçların motorunu lastiğin içine yerleştirdi.

YENİ sistemle, 120 beygir güce ulaşılabiliyor. Araç bu motorla 300 km yol katediyor. Yakıt kullanımı 6'da 1'e iniyor. Michelin CEO'su Rollier, 2 yıl içinde Active Wheel adı verilen teknolojinin seri üretimine başlayacaklarını açıkladı.

Dünyanın ikinci büyük lastik üreticisi Fransız Michelin, otomotiv sektöründe devrim yapacak bir buluş yaptı. Şirket, otomobil motorunu lastiğin içine yerleştirmeyi başardı. Michelin, bu yeni icadı sayesinde sektörde yepyeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Artık araçların tasarımından iç hacmine kadar herşey baştan yazılacak. Yeni dönemde çift bagaja sahip araçlar ortaya çıkmış olacak.

2020'de her 5 araçtan birinin elektrikli ve hibrid olacağını öngören Michelin, 2008'de start verdiği Active Wheel projesini, Brezilya'da düzenlenen Michelin Challenge Bibendum organizasyonunda ilk kez tanıttı. Etkinlikte Peugeot'nun BB1 ve Heuliez'in Will konsept araçlarında kullanılan Active Wheel, kaputun altındaki elektrikli motorun tekerleğe entegre edilmesiyle ortaya çıktı. Sistem basit işliyor... Active Wheel'de tüm önemli birleşenler tekerleğe monte edildi ve ön ya da arka kaporta altındaki motor, süspansiyon, şanzıman, debriyaj ihtiyacını ortadan kaldırdı.

Michelin: Devrim yaptık

Michelin tarafından yaratılan bu tekerlek, otomotiv üreticilerinin isteğine göre 2 ya da 4 tekerleğe birden uygulanabiliyor. Bu da araçların iki veya dört çekişli olmasını sağlıyor. Active Wheel, lityum iyon pille çalışan elektrikli araçlarda kullanılabiliyor.

Örneğin Peugeot BB1'da 15 kW (20 beygir) gücünde 2 adet Active Wheel lastik bulunuyor. Araç sadece 3 saniyede 0'dan 30 km'ye çıkıyor. BB1, full şarjla 120 km yol katediyor. Fransız Heuliez'in Will konseptinde ise 20 kW'lık (30 bg) Active Wheel sistemi yer alıyor. Maksimum 140 km hız yapabilen elektrikli oto 300 km gidiyor. Yakıt kullanımı ise 6'da 1'e düşüyor.

Michelin CEO'su Michel Rollier, Active Wheel'in bir devrim olduğunu belirterek "Biz alternatif yakıtlarla çalışan çevreci araçlar için lastik üretmeye hazırız. Şu anda otomotiv şirketlerinin harekete geçmesini bekliyoruz. 2 yıl içinde bu sistemin seri üretimine geçileceğini düşünüyorum" dedi.

Peugeot BB1 gibi elektrikli modelleri geleceğin şehiriçi araçları olacağını söyleyen Rollier, Active Wheel teknolojisinin otomotiv tasarımlarını da değiştireceğini, bu sayede araçlarda daha fazla alan yaratma şansı olacağını kaydetti. Rollier, "2020'de elektrikli araçların pazardaki payı yüzde 5 olacak. Hibrid ve diğer alternatif enerjili araçlarla birlikte bu oran yüzde 20'ye çıkacak" diye konuştu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,055
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler