4*4 L-200 araçlarda vinç uygulaması proje gerektiriyormu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anadolu60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,626

anadolu60

Ana Kamp
Web
www.anadolu-reklam.com
4*4 L-200 araçlarda vinç uygulaması proje gerektiriyormu
bu konuda bilgilerinizden faydalanmak istiyorum

l 200 koruma.jpg

Etiketler
Ynt: 4*4 L-200 araçlarda vinç uygulaması proje gerektiriyormu

Araç üzerine yaptığınız her tadilat proje gerektiyor.vinç,çeki demiri,roll bar lar ön arka tampon uygulamaları.

Ancak ben yaptırmadım.Muayene de hafif kusur olarak geçiyor.

Yanlız şunu belirtmek isterim ki kesinlikle projelendirmek gerekiyor.Sebep olduğunuz kazalarda projesiz ruhsatta görünmeyen eklentiler karşıda veya araçta hasarı neden olur veya mevcut hasarın artmasına sebep olursa, mevcut kasko poliçeniz hasar ödeme durumunda size yardımcı olmayabiliyor.

evet her seferinde araç tan söktürmek bir yöntemçancak ben sokturmeden giriyorum hafif kusur geçiyor.

projeyi makina mühendisleri odasına kayıtlı faal bir makina mühendisine çizdirmeniz gerekiyor sanırım.

kolay gelsin.

İşletmeden her yerde geçer ama işi sağlama almak istiyorsanız gerekenleri yapın derim.

Bu proje denilen şey nasıl bişey? Bi örneğini buraya ekleyebilir misiniz?

içerisnde teknik bilgiler olan vinç,çeki demiri,vs. nin araca nasıl monte edileceğini anlatan teknik bir döküman.

tek bir sayfa değil 4-5 sayfadan oluşuyor.

Böyle bir belge için makina mühendisine baş vurman gerekiyor.

nitroces' Alıntı:
içerisnde teknik bilgiler olan vinç,çeki demiri,vs. nin araca nasıl monte edileceğini anlatan teknik bir döküman.

tek bir sayfa değil 4-5 sayfadan oluşuyor.

Böyle bir belge için makina mühendisine baş vurman gerekiyor.

Tam anlamadım, yani anladımda pratik hayatta nasıl olacak diye oturmadı kafama...

Yani şimdi vinç alsam, ayağını alsam yada yaptırsam projeyi çizecek mühendisin vincin teknik şemasına mı ihtiyacı var?...
Ve benim tampon arkasında kalan vinç ayağı yapılırken felan ona göstermem mi gerekecek veya iş bitince tamponu söküp felan mı göstericem proje çizsin diye...

Bu işin Oluru nasıl olur? ;) ;D

Bu iş ya önce ona proje çizdireceksin ona göre malzemelerle yapılacak.yani mimarların bina yapmadan önce apartman projesiniz çizmeleri ve yapım aşamasında buvata kadar o projeye sadık kalmaları.Bence bu yol zor olanı.
2. yol ise her şey bitecek biten tampon vinç artık her ne ise ona uygun proje hazırlanacak.GEnelde bu şekilde yapıyorlar.
Tamponu söküp gitmene gerek yok.Aracına monteli halde muhendisin bürosu önüne gidersin, o da bakar.Evet çok uygun bir şekilde yapılmış araç güvenliğini bozmayacak vincin çalışma prensiplerine uygun bir montaş ise ona uygun bir proje hazırlayacak.Şimdide şu ihtiyacın oldu vinci uygun bir şekilde mekanik vede teknik açıdan araca monte edebilecek yetenekli bir ustaya....Sen önce böyle bir usta bul osana geri kalan kısım için yol gösterecektir.
Amacın şu olmalı: bilgili vede yetenekli bir usta bulmak.Bundan sonrası evrak işleri para ve zaman gerektiriyor.Projeyi hazırlatacğın mühendise para ödeyeceksin ruhsat değişimi için para ödeyeceksin TUV e para ödeyeceksin.
Kolay gelsin.

nitroces' Alıntı:
Bu iş ya önce ona proje çizdireceksin ona göre malzemelerle yapılacak.yani mimarların bina yapmadan önce apartman projesiniz çizmeleri ve yapım aşamasında buvata kadar o projeye sadık kalmaları.Bence bu yol zor olanı.
2. yol ise her şey bitecek biten tampon vinç artık her ne ise ona uygun proje hazırlanacak.GEnelde bu şekilde yapıyorlar.
Tamponu söküp gitmene gerek yok.Aracına monteli halde muhendisin bürosu önüne gidersin, o da bakar.Evet çok uygun bir şekilde yapılmış araç güvenliğini bozmayacak vincin çalışma prensiplerine uygun bir montaş ise ona uygun bir proje hazırlayacak.Şimdide şu ihtiyacın oldu vinci uygun bir şekilde mekanik vede teknik açıdan araca monte edebilecek yetenekli bir ustaya....Sen önce böyle bir usta bul osana geri kalan kısım için yol gösterecektir.
Amacın şu olmalı: bilgili vede yetenekli bir usta bulmak.Bundan sonrası evrak işleri para ve zaman gerektiriyor.Projeyi hazırlatacğın mühendise para ödeyeceksin ruhsat değişimi için para ödeyeceksin TUV e para ödeyeceksin.
Kolay gelsin.

Teşekkürler...
Para konusuna elbetki razıyım...
Usta da tamam, proje içinde yardımcı olacaktır eminim...

Ama ben genede bişiyin nasıl yapıldığını bilmeden işe girişmeyenlerdim. Yani bilgi vinç kadr önemli benim için.
Balık yemekten değil, o balığın oltaya nasıl geldiği ağzına nasıl kanca geçtiği, hangi balığa neden farklı kanca kullanıldığı v.s. beni peşine düşüren şeyler. Sonuçta balık tutmayı öğrenemesemde bu bilgiye sahip olmak beni sevindirir. Onun gibi birşey.

Her bişi bittikten sonra gidilebilir demişsiniz. Şimdi bu projede benim şase bağlantılarının, vinç ayağının ölçüleri, ayak nereye bağlandı, ne kaç cm v.s. olmayacakmı. Mühendis dışardan bakıp tamponu, tampondan çıkan vinci v.s. mi çizecek projeye.

O yüzden bi proje örneği görsem kafamdaki soruların çoğuna cevap alacağım...

Yeniden teşekkürler...

ankarada vinç projesiz geçmiyor,ağır kusur veriyorlar.Fakat istanbulda geçtiği söyleniyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR