4. Taraklı Karavan Festivali

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,847
Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Universite egitimini 22 yil once Sakarya da tamsmlamis son 3yildir da Sakarya da yasayan biri olarak nibeten diger pek cok sehre gore daha muhafazakar ve milliyetci bir yapinin oldugunu yasam pratgime bagli olarak soyleyebilirim ancak dogrudan yasam tarzina mudahale veya baski soz konusu degil.Tarakli ile ilgili elestiriler bolgenin sosyal yadam tarzi uzerinden degil de hakim olan siyasi iradenin sistematigi uzerinden yapmak daha saglikli olur kanaatindeyim.Bolge hakkinda hicbir fikrim olmamakla birlikte belediyenin samimi cabalariyla uygun bir alanin olusturulabilecegini dusunuyorum.cok zamsn gecmeden belediye yetkililerinin organizasyonu canlandiracak onlemler almasini dilerim
Kalin saglicakla
 

Etiketler
Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Mustafa bey,

Yazılanların yorumu bence yanlış yapılıyor. Bizler geçtiğimiz yıllarda İçanadolu gezisi yaptık. Bir çok il ve ilçede karavanının önünde bira veya bir kadeh şarap bulunduran arkadaşlarımıza dışarıdan uyarılar yapıldı, bölgelerinde alkol alınamayacağı söylendi. Konu içinde adı geçen bölgelerinde bu tarz yerler olabileceğı iması ile bir istekde bulunuldu. Bunu başka anlamlara çekmeye gerek yok. İma edilen uygulamalar ne yazık ki ülkemizin pek çok yerinde yapılıyor ve bunlara bizzat şahit olduk.

Bu tip yaşantı tarzı olan arkdaşlarımız bu özgürlüklerini yaşabilecekleri bir yerleri tercih ettiklerini belirttiler, konu sadece bundan ibarettir.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Sevgili Erdal bey,
Taraklı buluşmasına iki kez katılımış bir karavancı arkadaşınız olarak bahsedilen olumsuzluklara bizzat şahit olmadım.
Gezenbilir forumuna üye olduğum yaklaşık beş yıldan beri Akyazı Kuzuluk bölgesinde böyle hoş olmayan bir müdahale paylaşımı da okumadım.
Karavancı arkadaşlarımızın en popüler buluşma mekanı Poyrazlar kamplarında isteyen arkadaşların istediklerini keyiflerince içtiklerine bizzat katılanlar şahittir.
İç anadolu bölgesinde karşılaşılan hoşgörüsüzlük ile Akyazı bölgesinin ilgisini anlayamadım.Kamp dışı konaklar iken karavanın önüne konulan masa da keyif için alınan bir kaç kadeh içkiye müdahele olmayacağına ege akdeniz bölgesinde garanti verebilirmiyiz.
Böyle bir mevzuya dahil olmam tarzım değil.Bu bölgenin bir çocuğu olarak yanlış anlaşılmaya imkan vermemek içindir.Kişilerin hayat tarzlarına müdahalenin yıllardır mağduru olan bir arkadaşınız olarak bunun tam tersinin bir başka hayat tarzına müdaheleye dönüşmesine ilk önce karşı geleceklerden biriyim.
Yurt dışı gezilerinde eloğlunun geldiği gelişmişlik seviyesini görünce biz neler ile oyalanıp duruyoruz demek geliyor içimden.Bu konuyu fazla uzatıp esas gündemimiz olan karavancılığa zarar vermek istemiyorum.Son söz olarak Sakarya bölgesinin her türlü hayat tarzına hoş görülü olan benim gibi Bulgaristan göçmeni macır,çerkez,abaza,gürcü,laz,boşnak,arnavut,kürt,manav ların kaynaştığı bir vilayet olduğunu hatırlatmak isterim.Bu kadar çeşit topluluğun bir arada yaşadığı bir bölgede hoş görüsüzlük hakim olamaz.Herkese selamlar sevgiler.
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Karavan seven dostlar art niyetsiz olarak paylaştığım Poyrazlar ve Akyazı bölgeleri için tartışmanın buralara geleceğini hiç düşünmedim.Sakarya Pamukova (Akhisar) ilçesinden manav kökenli bir aile bireyiyim.Sakarya il olarak çok güzel bir mozaiktir.O mozaik yaşam konusunda bazı iller gibi kısıtlayıcı değildir.O nedenle organizasyonlarda kimse çevresini rahatsız etmediği sürece organizasyonlara da müdahil olunamaz.Sapanca da Karasuda Hendekte veya Akyazı da hangi ilçe de olursa olsun önemli olan organizasyona ev sahipliği yapacak bir ev sahibinin olması.
Sayın karagözlerin de o cümleleri kasıtlı olarak söylediğini sanmıyorum.
Mustafa Yetim kardeşime katılıyorum.Önemli olan ev sahibi. Sakarya ev sahibine saygı kültürünü almış güzel illerimizden biridir.
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Yazdıklarımın arkasındayım. Yanlış da yok Sakarya yöresinde sayılan yerlerde kaç tane içkili lokanta var. Ama her yerde burada içki içilmesi yasaktır tabelalari bol miktarda var. Mustafa bey avrupada gezmiş bir arkadaş oralarda bu tip tabela gördünüz mü acaba?
Örnek verilen sporcuların da uluslararasında nasıl spor dışı yaşantılarının olduğunu sağır sultan bile bilir.
 



Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Süreyya bey Sakarya da yaşamayan o bölgeyi sadece anlatır.Taraklı da daha özgür olunduğu için mi toplanılıyordu yoksa Ferhat beyinde dediği gibi ismi karavan festivali olduğu için mi onu düşünmek lazım.O bölgede yapılan toplantılarda da bir olumsuzluğa rastladım diyemem.Çünkü ev sahibi vardı. Siz tek başınıza gittiğinizde belki o bölgede de olumsuzluklar olabilirdi.Bunu genelleştirmek yanlış.Neyse bu tür organizasyonda da Gönul ne bar ister nede meyhane gönül muhabbet ister icip içmemek bahane. Sizin deyiminizle daha özgür ortamları aramaya devam edelim acaba nereye kadar...
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

karagozlers' Alıntı:
Yazdıklarımın arkasındayım. Yanlış da yok Sakarya yöresinde sayılan yerlerde kaç tane içkili lokanta var. Ama her yerde burada içki içilmesi yasaktır tabelalari bol miktarda var. Mustafa bey avrupada gezmiş bir arkadaş oralarda bu tip tabela gördünüz mü acaba?
Örnek verilen sporcuların da uluslararasında nasıl spor dışı yaşantılarının olduğunu sağır sultan bile bilir.

Süreyya bey,
Konuyu tadında bırakmak için cevap vermek istemiyorum.Yazılanlar kayda geçti,taktir okuyanlarındır.
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Biz bütün Taraklı buluşmalarına katıldık. Bütün katılımlarda karavancılar son derece iyi ağırlandılar. Bunun için emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

Bu kadar geniş bir topluluğu ağırlamak için gereken her şey yapıldı. Çevre gezileri için otobüs tahsis edildi, şenlikler düzenlendi, katılımcılara taraklıyı anlatan hediyeler verildi. Hiç kimsenin Taraklı'yı ziyaretinden memnun olmadığını düşünmüyorum.

Hatta bir defasında festival zamanı filan da değildi, Taraklı Karagöl yaylasındaydık. Yakınımızda 2 araç durdu ve yanımıza geldi. Hoşgeldiniz dedi ve istediğimiz bir şey var mı diye sordu. Kendini de tanıttı. Taraklı Belediye Başkanıymış giderken bize kartını vermişti. :smiley:

Bu seneki festivalin iptal edilmesinin özgürlüklerle veya karavancılıkla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum. Daha sonraki senelerde uygun bir yer bulunduğunda festival yine eskisi gibi devam edecektir.
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Sayın arkadaşlar;Antalya konyaaltı ,Kemer,Çamyuva,phasliss arasında geçirdiğim yaşantımı aşırı yağışlar nedeni ile bir süredir Kütahya Yoncalı kaplıcalarında geçiriyorum (Bir Alman motokaravancı ile).Bu yıl yapılamayan Taraklı festivali için bu alan düşünülebilir mi? (sizlerin taktiridir tabiki).Kaplıcanın hemen 50 metre yanı onlarca futbol sahası büyüklüğünde çim ve ağaçlarla kaplı piknik alanı .İster bu piknik alanının hemen yanında çok az araç geçen yol kenarında sıra halinde yada onlarca karavanın aynı anda konaklayacağı ücretsiz otoparklarda kalınılabilir.Çim alan masalar birleştirilerek uzun sofralar kurmaya çok uygun umumi wc ler var su bol .Ayrıca çardaklar var.İkiyüz metrelik yürüme mesafesinde pideciler ,küçük kebapçılar , sulu yemek yapan işletmeler ,ister manav isterseniz market isterseniz kasap ihtiyacınızı karşılayacak işletmeler,ekmek fırını vede unlu mamüller satan işletmeler,gazete bayileri ve kahvehaneler mevcut.Benim gün boyu faydalandığım OsmanlıTermal Tesislerinin giriş ücreti kişi başı 5 lira.İçeride çok temiz yıkanma alanı var .Göbek taşı ve kurnalar mevcut bu alandan 1 kapı ile termal kapalı havuza girebiliyorsunuz yine isterseniz 1 kapıdanda üzeri açık yarı olimpik ölçülerde Boy 50 en 25 metre olan sıcak havuzda gün boyu yüzebiliyorsunuz derinlik hem termal kapalıcada hem açıkta 1. 45 mt her iki suda çok temiz ve can yakmayan sıcaklıkta .Havuz kenarında güneşlenmeniz için yatar şezlonglar ücretsiz hizmetinizde istersenizde havuz kenarında masa ve sandalyelerde çay,kahve ihtiyacınızı karşılar üşüdükçe her iki havuza girerek anlatılması kelimelere sığmayacak keyf yaşarsınız.İşletmede Hanımların gireceği alanla erkeklerin gireceği alan doğal olarak ayrı ama aynı tesisi içinde .Park alanında çok sayıda işletme var elektrik sorun olmaz dediler cüzi bir miktar ile elektrikte alınabilir düşüncesindeyim 10-15 metre uzatma yeterli olur.Gece en ufak ses yok .Kaplıca saatleri sabah 05 00 ile 24 00 arası.Sabahın ilk ışıklarından öğlene kadar içeride benden başka kimse oluyor bunun keyfinide bambaşka tüm tesis sizin. Tabi bu alanda toplanıp toplanmamak Sayın Başkanımızın ve siz karavansever arkadaşlarımın takdiridir.Kaplıcanın hem İstanbula hemde Ankaraya mesafesi tam 330 km dir.Arzu ettiğiniz takdirde daha geniş bilgi vermeyede hazırım .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim ..Sağlıkla....
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Biraz "empati" yapmak lazım
Normal , karavanın ne olduğunu bilmeyen o kadar çok insan var ki?
O vatandaşın gözünde, karavancı "bir seyyar satıcı" veya " zengin , başıboş" olarak görünür.

Anadolu insanı misafirperverdir, gönlü boldur ,tamam ama, farklı düşünende elbette çıkar.


Taraklı Belediye Başkanı çok iyi bir insan olabilir ama, tek başına karar veremez. Bunun gibi organizasyon kararları, belediye meclisince alınır. O mecliste de kimbilir hangi düşüncede insan vardır.

Ancak, şu bir gerçek ki, "mahalle baskısı" denen olgu, her geçen gün etrafımızı sarıyor.

Bu konu çok derin , tartışılacak yönü çok olan bir konu,
Sonuç olarak ben Sn. Başkanının böyle bir mahalle baskısına maruz kalabileceğini düşünüyorum
 



Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

arkadaşlar ..sn.Metin Türe'nin teklifine şahsen sıcak bakıyorum,hele ki, bu ilkbaharda antalyalı karavancıların daha orta bir nokta neden seçilmiyor serzenişlerine şahit olunca...paylaşacağınız düşünceler yol gösterici olacaktır.Bağcıyı bırakıp,üzüme bakalım...(gerçi şimdilerde Kiraz zamanı)
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Güzel bir fikir mutabakat sağlanır da organizasyon gerçekleştirilir ve yerel yöneticilerden destek alınabilirse bölgenin termel kaynakları gözönünde bulundurulduğunda Sonbahar 'da dahi toplanılabilinir...
Kalın sağlıcakla
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Metin bey,

Sözünü ettiğiniz Yoncalı Kaplıca tesisileri ile ilgili yetkili bir arkadaşın (Belediye veya Tesis sorumlusu) telefon ve isimlerini temin edebilirseniz kendileri ile görüşmek isterim.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 

Ynt: 4. Taraklı Karavan Festivali

Bu gün devriye gezen jandarma komutanına sordum bu yörenin sorumluluğu kime ait diye Kütahya belediyesi dediler tel:0274 223 60 12 .Alışveriş yaptığım birkaç esnafın ifadeside Temmuz ayına kadar İl özel idaresine bağlı Temmuz sonrası Belediyeye devir olacak ifadesi kullandılar.İl özel idaresi tel:Genel sekreter 0274 2262161-0274 2236333 .İl özel idaresi santral 0274 2236331 Bu telefonlar aranıp ilgili biri istenilebilir.Toplu gezilerde o yörenin ilgililerinden ne gibi yardım talep edilir bilemiyorum ancak serbest otoparklarda kimseye bir şey sormadan konaklanılıyor.Çok sayıda karavan otoparkta rahatça hiç kimseye bir şey sormadanda istediğiniz kadar konaklama yapabilir.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,778
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst