409 Shoptan Telsiz Getirtme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakan075 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,780

hakan075

Ana Kamp
Yer
izmir
arkadaşlar 409 shoptan aşağıdaki linkteki telsizi getirticem fakat bu telsiz için lisans isteniyormu bi de gümrüğe takılırmı.

link: http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=107645

sorularıma cevap verirseniz sevinirim :smiley:

Ynt: 409 Shoptan Telsiz Getirtme

Bu fiyata turkiyede de var gumruge takilmaz ayrica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

profesyonel telsiz diye bir sınıf varmı.amatör için lisans gerekir benim bildiğim.uhf bu telsizin frekansı.433 pmr olsa idi gerekmeyebilirdi.oda 0.5 watt çıkış olursa olmalı.CB için de gerekmiyor oda 27.5 mhz olması lazım.scanner bile sorun oluyor diye biliyorum gümrüğe beyanda

Murat bey profosyonel telsizcilik varmi bilmiyorum da amator telsizcilik diye bisey var.bizim araclara taksigimiz telsizlere gerekmedigi gibi bu tarz telsizlere de gerekmiyor.birde ehliyet ile kullanilabilen telsizler var sizin profosyonel dediginiz de o olsa gerek ; )

Sent from my iPhone using Tapatalk

benim bildiğim sizin araçlara taktığınız telsizler Cb citizen band 27.5 mhz
amatör telsizler lisans gerektirir.marin vhf uhf sw gibi.burda amatörden kasıt mesleki amaçla kullanmama olabilirmi bilemiyorum.90 lara kadar takip ettiğim TRAC Türkiye radyo amatörleri cemiyeti ehliyet adı altında bir kullanım lisansı olayından haberdar ederdi. bu lisansı alabilen marine uhf telsiz alabilir çevrim yapabilirdi.
bizim kullandığımız telsizler pmr dır.433 mhz bandında 0.5 watt tır lisan gerektirmez.gücü kısıtlanmamış 2w vs cihazlar tgm tarafından tespit edilirse alıkonulabilir diye biliyorum.ama dediğim gibi amatör bile değilim.basit pmr kullanıcısıyım.çok çok eskiden cb kullanmışlığım var 4watt.
ben scanner almak getirtmek istedim.dünya radyosu diye getirtiliyor.polis ve air band dinleyebildiği için tgm için o bile sakıncalı.400 mhz mutlaka devletin bir kurumu için tahsis edilm,iş frekans olmalı.bize açık frekans 433 ve binde birli küsuratları diye biliyorum.

Evet, bu telsizi almak için amatör telsiz belgesi gerekir. Profesyonel telsiz var mı? soruna gelince ,büyük inşaatlarda, fabrikalarda iletişimi sağlamak için firmalar devletten profesyonel(ticari) telsiz frekansı kiralar ve bu frekans üzerinden telsizle konuşurlardı artık cep telefonları olduğu için pek gerek duyulmuyor. Amatör telsizciler ise hiçbir kar amacı gütmeden sadece merak, ilgi ve sevgi nedeniyle yaparlar,özellikle afet zamanı iletişimi sağlamak için kullanılır.

arkadaşlar bu telsiz bizim arkadaşlarla 6 km içinde haberleşmek için lazım amatör telsiz sınavına girmeyi düşünüyorum.

bi de türkiyede bu telsiz lissansız diye satılıyor tam anlamadım.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :smiley:

bu gün şiparişi veriyorum bi de amatör telsiz sınavı ne zaman olacak bi bilginiz var mı acaba

baofeng uv 5r gümrüğe takılırmı acaba 409 shoptan getirtcem fiyatı 38.50 usd türk lirasına çevirince 83.50 tl yapıyor yardımcı olurmusunuz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR