4x2&4x4 NİVA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NİVA69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,613
Ynt: 4x2&4x4 NİVA

Aslında lastikte önmeli ... Ankara yağmurluuydu bugün . Nivayı kullandım biraz . Üzerinde efsane ok144 var :smiley: Neyse ki 4x4 sürekli dedim kendi kendime . 4x2+ok144 nasıl olurdu bilemiyorum:D

Etiketler

Bizimkinde orjinal 4 mevsim fabrika lastikleri var... 4x2 ile beklediğimden iyi (hatta 4x4 ile gitsem gene aynı gidebilirdim gene 100'ü geçmezdim) yağmur sürüşü oldu bugün...

İnşallah birkaç güne İzmit-Ankara yolculuğu var... otobanda çok net bir şekilde "yakıt testi" de yapmayı planlıyorum...

Gerçi yakıt azalmasa bile sesin-titreşimin azaldığı çok net :smiley:

Bu arada OK'yı sürekli dağ-taş-çamur gezenler dışındakilere, özellikle de tek araç ve sık sık uzun yol yapanlara tavsiye etmem (bu durumda AT-4 mevsim en iyisi derim).

Ok144 gürüktülü ve ıslakta dikkat gerektiren bir lastik haklısınız . Ama sağlamlığına ve arazi performansına hayranım . lastiğim karakterine göre kullanılırsa yani ıslakta uygun süratle ve sakin kullanılırsa sorun yaratmıyor . Ancak kesinlikle bu limitler zorlanmamalı , ani hareketlerden kaçnılmalı yoksa ıslak asfaltta hızlıca kayma eğilimine giriyor .

4x2 sesi azaltacağını bende tahmin ediyorum . Uzun yol yakıt testinizi merakla bekliyorum .

Kolaylıklar dilerim ...

Merhabalar; Dursun abi boludan efe ben henüz tanışmıyorum ama ilk fırsatta sizi ziyaret etmek istiyorum.bu 4x2 sistemi nasıl uygulanıyor.nereye nasıl monteediliyor ağır seri gibi herhangi kollamı kumanda ediliyor eğer gördüyseniz biraz aydınlatırmısınız.birde bunu kullanmak için arazi difini kilitlimi tutuyoruz.bunu bi zararı olurmu.ben aracımın yakıtından yana cok büyük sıkıntı çekiyorum.km.basına 0.40krş gibi bi rakam yakıyor.lpg tankım 55tl ye doluyor tahminimce 30lt lik ancak 110 km. gidiyorum ağız tadıyla dolaşamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

sefa arkadaşım aracının okadar fazla yakması aracta bir yada birden fazla sorun olmasından kaynaklanıyor büyük ihtimalle bende de 2005 niva var lpg li fakat gaz çok yüksek ayarda olmasına rağmen bunu ben kendim açtırdım şehir içi + arazi 100 km 15 - 16 litre gaz yakmıyor bence aracınızı ilk fırsatta sizinde düşündüğünüz gibi dursun ustaya gösterin sürekli ağır devirde kullansanız bile okadar yakmaz diye tahmin ediyorum yani sürekli 4 çker olmasından kaynaklanan bir durum yok keza aracınızı modifikasyonla 4x2 yapsanız dahi en fazla 100 km 2-3 litre düşerki bu yine sizi tatmin etmez siz dursun ustaya aracınızı emanet edin bu sorunun cözümünü bulacaktır dursun ustayla tanışmak henüz kısmet olmasada yaptıkları güzellikleri hepimz görüyoruz ve garajına ziyaret eden her arkadaşımızın cok mutlu ayrıldığını burada okuyoruz siz aracınızı gösterin dursun ustamıza aracınızın problemini çözücektir

erkan abi mrb dursun ustamın bana derman olacağında şüphem yok bende bu işlerle içli dışlıyım tabi bi profosyonelliğim yok ustalığımda.Yetkili bi ağır vasıta servisinin yedek parça departmanındayım.Yaklaşık 7 yıldır otomotiv sektöründe faliyetteyim konulara yabancı değilim birkaç püf noktayla bu işin üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum saygılarımla

4x2 en kısa boylu vites kolundan (yani orta dif. kilidi) kontrol ediliyor...

Yani en kısa kol;

- en ilerideyken: 4x2
- ortadayken: kilitli 4x4
- en gerideyken: normal 4x4 oluyor.

Yakıt tüketimini ne kadar azalttığını henüz "sağlıklı" bir şekilde ölçemedim. Çünkü aynı yere aynı istasyondan alınmış yakıtla ve biraz uzun mesafe olmalı diye düşünüyorum...

Ama yağış, kar altında özellikle savrulma, güvensizlik oluyormu diye 4x2 ile uzun kilometreler yaptım "hiç" sorun, anormallik yaşamadım...

Lakin az bir çamur-su gördümü 4x2 yetmiyor, hemen 4x4 istiyor :smiley:

Bu kilit zaten yeni Nivalarda var 80 den sonra araci 4x2 konumuna otomatik getiriyor !SIZDE OYLE DEYILMI?

Hydr93' Alıntı:
Bu kilit zaten yeni Nivalarda var 80 den sonra araci 4x2 konumuna otomatik getiriyor !SIZDE OYLE DEYILMI?

Neyden, nasıl bir parçadan bahsediyorsunuz anlamadım... sanırım karışıklık, yanlış anlaşılma var...

Lakin Niva da bahsettiğiniz olayı ne duydum ne de gördüm...
Bu arada bizimki 2007 model. Ama 2010'lar da bile böyle bir özellik yok...

NİVA69' Alıntı:
Neyden, nasıl bir parçadan bahsediyorsunuz anlamadım... sanırım karışıklık, yanlış anlaşılma var...

Lakin Niva da bahsettiğiniz olayı ne duydum ne de gördüm...
Bu arada bizimki 2007 model. Ama 2010'lar da bile böyle bir özellik yok...
bizim 2006 ve chevy nivada boyleydi 1600cc lerde yok! Sanirim siz 4x2 de kullaniyorsunuz 100e cikip bi benzin yakmasini olcun ayni olacak sizde de olmali ben boyle biliyorum bizde her kez bilir!

arkadaşlar ben yaklaşık 7 senedir tofaş kuş serisi kullanıyorum.bilidiği gibi tofaş kuş serisinin tüm araçları arkadan itişlidir.eğer çok dengesiz bir haraket yapmadığınız zaman yolda savrulma arka kısımın yolda gezelemesi gibi durumlar söz konusu değil.dikkat edilmesi gereken şey aracınızdan beklentinin üstesinde bir görev beklememektir.benim niva'm var veya jeep'im var diye yolda yıldırım misali gitmek uçar gibi virajlara girmek bence çok yanlış(ben kuş serisi ile 90-100 ile virajlara dalardım bir ara ama kesinlikle tavsiye etmiyorum) sonuç olarak KUL yapısı bir araç kuıllanıyoruz.niva'ya eklenen bu parça sonucunda sürekli dört çekere alışmış bir sürücü biraz fark yaşayacaktır ama yolda birden bire FIR FIR dönmesi söz konusu olamaz bence.lastikleriniz kullanım yerine uygun olursa birazcık dikkat etmek koşulu ile herşey yolunda gidecektir.performans konusunda ne olur bilemem bunu da belirteyim.

Chevy Niva ülkemizde satılmıyor. Yakından hiç görmedim, incelemedim... sürücünün isteği dışında hızlanmayla 4x2 geçişi varsa bile! avantaj olduğunu düşünmüyorum.

Lakin bizim klasik Nivalar fabrikadan sürekli 4 çeker olarak çıkıyor. Sonradan isteyen Promolada (4x2-4x4) ekletiyor...

NİVA69' Alıntı:
Chevy Niva ülkemizde satılmıyor. Yakından hiç görmedim, incelemedim... sürücünün isteği dışında hızlanmayla 4x2 geçişi varsa bile! avantaj olduğunu düşünmüyorum.

Lakin bizim klasik Nivalar fabrikadan sürekli 4 çeker olarak çıkıyor. Sonradan isteyen Promolada (4x2-4x4) ekletiyor...
bizde her turlu nivadan var 4 kapili falan buzdolapli bile cikiyor arkasi var bizim ulkede! 4 kapili pek iyi degil iyi ki size gelmiyor! Ayrica ben AZERBEYCANDAN katiliyorum !

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR