4x4 Arazi Tipi Motokaravan Tercihi Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,461
Ynt: 4x4 Arazi Tipi Motokaravan Tercihi Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

bu bahsi geçen aracı geçen yıl telekomda çalışırken incelemiştim arka kabide mekanik devasa bir viç vardı ana kabloları çekmekte kullanılıyordu hatta şoförüyle sohpet etmiştim aracın durumu fena görünmüyürdu.Ama araç ve kabin küçük sürücü mahaline ben sığmadım o derece o zaman benmde aklımdan geçmişti karavan ama küçüklüğü vaz geçirdi.

[attachment=1]

zell0002.jpg

Bu tip araclar dogada yasamak icin son derece iideal bununla ipek yolunu yeniden gezmeye ve arastimaya deger yaLNIZ BIR EKIP I isi ornegi n 4 ceker bie arazi aracini bu sekle sokmak mumkun benisvicrede bunlardan gordum bizim ulkemizde boyle bir araci ucuza mal etmek mumkun cok buyuk paralar tutacagini sanmiyorum. bir l200 yada nissan pikap toyota gibi araclarin maliyeti turkiye sartlarinda 60-veya 70bin yt ye yaptirmak mumkunolur sanirim arac dabunun icinde ikiser veya ucer kisilik bir ekiple iki arac 6 ayda bir ipek yolu seyahati yapabilir maliyetine gelince yakit parasi arastirmaya ayda bin dolar civarinda gider olur ben sahsen boyle bir yasm dusunuyorum ama yalniz degil kafama uygun bir ekip olursa neden olmasin ilgi duyanlar bana yazabili e pst secim.cakmak@gmx.ch yada secimcakmak55@hotmail.com

Unimog asfalt yolda başarılı bir araç değildir. Arazide eline su dökmek tabiki çok zor. Karavan hem düz yolda hemde aşırı olmamak şartıyla arazide iş görmeli. Ben asfalt+ arazi+ karvanı land 110 ambulans kasasında birleştirdim. Bir ara satmayı düşündüm fakat şuan kış sezonunun tadını çıkarmayı düşünüyorum. Kulanım alanı 2 kişiye çok rahat yetiyor. Land 110 u tavsiye ederim.

ambulans land çok yerinde bir karar olmuş her açıdan elverişli bi araç yatak sayısı çeşitli tasarımlarla 3 kişide olabilir
göz önünde bulunması gereken bir seçenek

saly karavan sayfasındaki çift kabin 4 çekerler için demonte olabilen üretimine baktınız mı ? en azından bir fikir verebilir diye düşünüyorum.

sayın vosdost, 'unimog asfaltta başarılı değildir' derken neyi kastettiğinizi pek anlayamadım.
pek süratli değildir denebilir ama, tam 11 yıldır ünimog sahibiyim, asfaltta sürati haricinde olumsuz bir yönünü ben görmedim. aydınlatırsanız sevinirim.

Asfaltta başarı ara hızlanmalar ve surattir. Bildiğim kadarıyla unimogların son suratleri 70-80 km. yanılıyor olabilirim fakat ara hızlanmalardada zayıf olduğunu biliyorum. 110 ambulans benzinli aracım bile ara hızlanmalarda yeteri kadar zevk vermemektedir. Benim için 90-100 km uzun yolda yeterlidir. Fakat ara hızlanma sürüş için önemlidir.

Vosdost Merhaba
Size rica etsem Ambulans kasali Defender'in
1- Taban en x boy
2- İç Yukseklik
3- Kapının eni yüksekliği
4- Bu aracin muayenesini yaptirmakta zorluk cikarmi? Ozellikle TUV-TURK olayi beni cok korkutuyor. Bu konuda yorumunuz nedir?
5- Esasinda normal uzun defenderlerin bazilari da 10 kisilik geciyor. Arkada bagaj kisminda karsilikli 2 sira 4 kisi oturma yeri vardir. Acaba o oturma yerleri TUV-TURK'den sorun cikartirmi bunu da merak ediyorum bilenler yanitlarsa...
Sorularimi yanitlarsaniz cok aydinlanmis olurum.

En yakın zamanda dediğiniz ölçüleri yazacağım. Yeni sistemi bilmiyorum. Fakat eski sistemde Karavan projesinin TSE onaylarker çok sorun yaşadım. Şuan ruhsatta karvan yazıyor. Bundan sonraki vizelerde ne karşıma çıkacak gerçekten bilmiyorum. Aracı TSE onayladıktan sonra hiç değiştirmedim. Eğer yeni sistem vize sorun yaşatırsa TSE onayını ortaya koyacağım. Tuv-Turk te araçların motor şase numarasını bile bulmakta zorlanıp yetkili servisten belge istiyorlar. Bir yıl sonra ak mı kara mı ortaya çıkacak. TSE ne dediyse ben onu yaptım. Gerisi tefarrut diye düşünüyorum. :smiley:))

Umarim sorun yasamazsiniz. Olculer icin cevabinizi bekliyorum .
Sevgiler
Bulent

ya bir site gördüm ural diye arazi kamyon üzerine karavan yapmışlar cok güzel olmuş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR