5.9 ya da 5.2 ZJ Alma Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,402

Etiketler
Ynt: 5.9 ya da 5.2 ZJ Alma Planı

4.0 ı inceledim ve incelettim, pazarlık tuttuk haberini bekliyorum. oldukça az masrafı olan bir araç. haber gelmez ise bakmaya devam edeceğim. bir başka 5.2 var bakmak istediğim. ancak 1993 model. onların iç mekanı çok demode göründü bana ama pek fazla seçenek te yok gibi.

997799' Alıntı:
aman hocam ne yapıyon sen yaw...
5,2---5,9 alınırmı?
çok yakar
parçası çok pahalıdır
bozuldu mu ocağına incir ağacı diker
koca araba off-road falan yapamaz
tamirci falan bulamazsın
vergisi algısı dünya paradır..

alınırmı bunlar sakın haaa......
aman diyim...

o zaman binek ve görece yeni modelli küçük arabaya binmek gerekir zaten.

Levent kardes kinaye yapmis ama haklilik yanlari da var... XJ dururken ZJ alinir mi? :smiley:

KLL' Alıntı:
4.0 ı inceledim ve incelettim, pazarlık tuttuk haberini bekliyorum. oldukça az masrafı olan bir araç. haber gelmez ise bakmaya devam edeceğim. bir başka 5.2 var bakmak istediğim. ancak 1993 model. onların iç mekanı çok demode göründü bana ama pek fazla seçenek te yok gibi.

Eger hizli araba kullanmayi seviyorsan .. XJ icin biraz daha dusun derim... Yolda sana hitap etmeyebilir. Cok keyifli aractir. 93 modelin icini demode olarak degil nostaljik olarak gorursen buyuk keyif alirsin.. Demode dedigin aracta Cruize Kontrol bile var sonucta..

avlika' Alıntı:
Eger hizli araba kullanmayi seviyorsan .. XJ icin biraz daha dusun derim... Yolda sana hitap etmeyebilir. Cok keyifli aractir. 93 modelin icini demode olarak degil nostaljik olarak gorursen buyuk keyif alirsin.. Demode dedigin aracta Cruize Kontrol bile var sonucta..

Opps yanlis alarm... :smiley: ZJ den bahsediyorduk... Yukarida soylediklerim XJ icindir.

XJ almam çünkü konforu az ve benim aracı modifiye etmek, dağ taş tepeye çıkmak gibi aşırı bir merakım yok. tarla yolları yeterli. ZJ daha konforlu. Ne ilginçtirki aynı motorlu XJ 4 5 bin tl pahalı. Bu bile beni sınırlıyor çünkü zaten arabam var ve bu araç eşime ait olacak.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

5,2---5,9 alınırmı?
çok yakar doğru çok yakar hem şoför mahali hem 2,5 kuruş
parçası çok pahalıdır altın kaplama yapmadıktan sonra problem olmaz
bozuldu mu ocağına incir ağacı diker forumda ocagına incir ağacı dikilmiş kaç zj sahibi var gören duyan söylesin diğer markaları bilmem
koca araba off-road falan yapamaz bak bu dogru hard off road yapar kaya tımanışı yapar
tamirci falan bulamazsın bakınız forum tamir ihtiyacı olupta tamirci bulamayanlar el kaldırsın
vergisi algısı dünya paradır.. sanki diğerleri vergiden muaf

alınırmı bunlar sakın haaa......
aman diyim... en doğrusu bu hiç bir şey alma hiç para harcamazsın hatta zj yi aldın diyelim off road tan sonra sen çamurunu gösterdikten sonra yıkamacıya gidersin
diğerleri tamirhaneye yıkama parası bile vermezsin

tabii arada fark var jeep ve kendini jeep diye lanse eden diğerleri ;D
amacım tartışma çıkarmak diğer markalara çamur ! atmak degil en iyi araç girdiği etabı tamamlayan araçtır ve olay etap tamamlanınca biter. dostluk baki kalır.
Diğer yandan otomatik aracı vites e takınca özellikle geri vitese takıldğında, geç dolduruyorsa şanzıman problemli olabilir dikkatli olmak lazım.

saygılar.

Ahmet hocam ne yaptın ya biraz korkutalım dedik...
aynen konu özetlenmiştir
size etrafınızdan bu araca hiç binmemiş, hiç sahibi olmamış, alakasız arabalarının tamirine servet ödemiş, arazide bir zj ile karşılaşamamış (zaten karşılaşsaydı iş kafadan değişirdi), teknik hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlar tarafından söylenecek sözleri yazdım...
bunların hepsinin aksini tam olarak ispatlarım...
yani neyi neyle kıyasladığın da çok önemli...
kimden nasıl aldığın çok önemli..
mesela ben bağlantılarımla;
yetkili servisten;
8 lt otomatik sanzuman yağı (dextron 4)
3 lt arazi şanzuman yağı
6 litre motor yağı
ön defran siyel yağı
ön defransiyel yağ katkısı
arka defransiyel yağı
arka defransiyel katkısı
8 tane buji
hava filtresi
yağ filtrei
otomatik şanzuman filtre seti
yağ filtresi
benzin filtresi
ve 1-2 ufak şeye
750 tl ye yaptırabiliyorum...

gidin bir binek araç servisine herhangi bir avrupa otomobile bunları yaptırın bakalım kaç lira ödeyeceksiniz...

sahibinden e girin cherokee yazın ilan detayları kısmını da tıklayıp genel bir parça arayın fiyatları kendiniz görün..

arazide güzel aplikasyonlarla peşinden gelecek pek araç yoktur...

xj önerisine gelince ben de hoşlanıyorum ama hiçbir avantajı yok zj nin yanında yakıt da dahil bu güne kadar zj den daha az yakan bir xj ye rastlamadım hatta bi çoğunun daha çok yaktığını da gözlerimle gördüm...
xj şu şekilde alınabilirdi aynı modelde örneğin 97 model de zj 18 iken 15 se alınabilir, ama tr de daha önceki vergi farkından dolayı ve offroad da modifiye edilmiş birkaç arkadaşımızn sayesinde epey prim yaptılar ama o da geçti artık.,,,,zj ciler ve zj ler çok daha ön planda artık..
ayrıca bir aracın daha düşük bir versiyonuna daha fazla para ödeme saçmalıktan başka birşey değil bence..bu olay bir de corsa-vectra da var başka yok...

benim bildiğim kadarıyla KLL Coşku beyde zaten bir tani WK mevcut zaten Jeep sahibi

bu yukarıda dediklerinizi zaten çok önceleri duymuştum pathfinder aldığımda. hiçte öyle olmadı, yanlız o arabada beni üzen şey parça sıkıntısı çekmem olmuştu. özellik far vs gibi şeyler bulması dertti. ZJ de sıkıntı yaşamam göründüğü kadarı ile. bakalım, ZJ alınca haberdar ederim buradan.

@ilkakdeniz

WH yani avrupa işi WK ailemizde mevcut ancak bana ait değil. Tatile onunla gittik, parasına göre çok ama çok iyi bir araç olduğuna bir kere daha karar verdim. Yol tutuş yeterli, performans harika ve tüketim de performans ve ağırlığa göre gayet makul. Ancak iç kalite keşke daha iyi olsaymış dedim. Girdiğim ince patika yollarda nispeten fazla olan genişliği bitkilerin ve dalların takılmasına ve gövdenin çizilmesine neden oldu. Emanet olunca daha da üzülüyor insan. Neyseki toparladık güzel cilalar sayesinde.

yedek parça konusunda sıkıntı yaşamayacağınız kesin.

ama ben hala 5.9'da ısrarlıyım ;D

4.0 laredo yu aldık. 1997 model siyah renkli. gri tamponlu. lastikleri orijinalinden büyük 30x9.5x15 bfgoodrich TA, lastikler çok yeni. aracın sol arka hoparlörü bozuk. egzos manifold contasında bence ufak bir kaçak var ancak kritik değil. defransiyel ile akslar arasındaki bilyelerde bir ses var çok az. servis görmesi gerekiyor. araçta brc marka sıralı sistem lpg var, çok başarılı bir uygulama yapmışlar. motor kontrol ışığının yanmasına sebep olmuyor performansıda gayet yeterli. iç mekan çok iyi korunmuş. dış mekanda ise gri tamponlarda çizikler var onların boyanması gerekecek geri renge. eşim binebilsin diye yan basamak lazım, herhalde rock slider tarzı birşey olacak. araç süspansiyon sistemi olarakta yüksek duruyor. neden bilemedim.

bence güzel bir araç. ihtiyaç duydukça buradan sorularımı soracağım. aracın 3 versiyonunun da servis kitaplarını buldum internetten.

e artık ZJ ciler kaç kişi konusunda bizide eklersiniz :smiley:

ilk modifikasyonum 9004 ampul yerine 9007 ampul takmak olacak. odak noktaları aynı ışık gücü fazla ve sadece 5 er watt fazla yük yaratıyorlar

Selamlar

Hayırlı uğurlu kazasız belasız olsun

Aks bilyelerini kontrol ettirin bu arada manifold kacagıda elden geçirilir hazır bunlar olmuşken yürüyen ve 4 teker bakım yaptırılıp motor şanzıman diff yağlarıda değiştirilebilir antifirizi unutmamak lazım.

Ben hala en alınmıycak ;D zj nin 5,9 peşindeyim

2.ci araba olması büyük avantaj aracın yag su gibi basit bakımlarını yaparsanız devamlı eliniz üstünde olmaz.

saygılar.

teşekkür ederim. bugün akşam üzeri kayıp kedimizi ararken biraz dolaştık. ilginç bir otomobilmi ZJ. pathfinderden çok farklı karakteri var. çok yumuşak bir süspansiyonu var kıyaslayınca, ancak yol tutuşu kötü değil frenleri daha iyi ve 4.0 motorun nispeten yüksek gücü ve kasanın daha düşük ağırlığı ile lpg de bile daha atik bir araba. park ederken görüşü müthiş derecede sorunsuz ancak daha dar bir iç mekanı var.

otomatik kitlenen kapıları iptal etmenin yolu varmı? ben istersem içerden kitlerim zaten...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri