5k grand lastik ebat konusunda yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,022

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
Araç : Grand Vitara 2004 otm. 5k

Aldığımda üzerindeki Lastik: michelin synchrone 4x4 yaz lastiği (michelin kendi sitesinden buldum ama eski tarihli şu an yok)

Ebatları: 235 / 65 / R16

Benim istediğim lastik: Bf goodrich all terrain

Sormak istediklerim:
-üzerindeki lastiğin ebatı acaba aracın orjinal lastik ebatı mı ?
-yukardaki ebatlarda bf yok acaba hangi ebatta almalıyım ?

aracımı şimdilik çok ağır şartlarda kullanmıyorum, hafta sonları standart araçların giremiyeceği meralara dalış yapmaya gidiyorum genelde yani % 25 arazideyim o da hafif,
benim için asfalt şartlarıda önemli sıksık izmire gitmek durumundayım, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

karşılaştırma.jpg

michelin synchrone yaz lastiği 235 60 R16 soru.jpg

Etiketler
Ynt: 5k grand lastik ebat konusunda yardım

2. resimi yanlışlıkla eklemişim moderatör arkadaşlar kaldırırsa sevinirim teşekkürler.

225/70/R16 Bf rahatlıkla kullanabilirsin... :smiley:
Hatta temiz bir takımda linkte var...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58713.0

Aracınızın orjinal lastik ebadı 215 65R16 dır.Bahsettiğiniz BF Goodrıch A/T nin 215 70R16 ebadı vardır ve yükseltmesiz rahatlıkla takabileceğiniz, hem yolda hem de yoldışında optimum performans sağlayan kaliteli bir lastiktir.

2004 5K GV aynı araca sahibim. Fabrika çıkışı 235/60 16 (27,1 inch) lastik takılı idi. Bu kışa girmeden BF 225/70 16 kullandım (28,4 inch). Arazide ani zıplamalarda arka lastikler çamurluk içine sürtme yaptı. Aracı yaylardan takozla 3 cm yükselttikten sonra sorun çözüldü. İdeal ölçü 215/70 16 olmalı. Daha önceki 1,6 JLX 5K aracımda YOKOHAMA GEOLANDER AT/S lastik kullandım %25 Arazi % 75 asfalt kullanacak iseniz tercih edilebilir. Her iki lastiğide denemiş biri olarak BF All terrain % 50 arazi % 50 asfalt için daha doğru tercih. BF Yokohamaya göre, çamurda ve karda daha başarılı ancak daha sesli bir lastik.

merhaba bende 2004 5k gv var ben aracımda 235/60/16 a/t lastık kullanyorum memnunum ayrıca belırtmelıyım ses de fazla yok markasıda telaffuz yanlıs olabılır ama brıdgestone at 694 olması lazım hafif arazi sartlarında hiç sorunsuz kullana bilirsiniz sizin araç 5k mı bilmiyorum ama 5 kapılıların fabrika çıkış ölçüsü bu saygılarımla

horse' Alıntı:
Aracınızın orjinal lastik ebadı 215 65R16 dır.Bahsettiğiniz BF Goodrıch A/T nin 215 70R16 ebadı vardır ve yükseltmesiz rahatlıkla takabileceğiniz, hem yolda hem de yoldışında optimum performans sağlayan kaliteli bir lastiktir.

yeni kasaların 5 kapısı 235/65/16 geliyor olmalı, 3 kapısı da kesin olarak 215/65/16 lastiklerle geliyor.

sizin için 225/70/16 veya 235/70/16 uygundur.

ben de 8 aydır kullanmakta olduğum ve 3 kapı Grand Vitaradan çıkardığım 235/70/16 BFG AT lastiklerimi satıyorum, Grand Cherokee'ye küçük geliyor. Şehir içinde çok sürtme yapmaması lazım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64071.msg758878#msg758878

forumu okudum
sonuç olarak %50-60 asfalt, %30-40 arazide kullanılabilecek lastik AT serisi
2004 2,0 5 kapı vitaralar için ideal AT lastik boyutu nedir?orjinal fabrika çıkışı 235/60/16 mı yoksa 235/65/16 mı?(bunun bilinmesi lastik büyütmesi konusunda fikir verir diye düşünüyorum)
kesinlikle yükseltme yapılmayacak. ama lastikle yükseltme tercik edilir? bu yükseklik aracın kullanımına zarar veriri mi?
215/70/16, 225/70/16, 215/65/16, 225/65/16, 235/65/16, 225/60/16, 235/60/16 ???? hangi en makul olanı? veya başka tercih?
215/70/16, 225/70/16, 235/65/16 tercihlerden biri olabilecek galiba?(en ideali ilk ikisi gibi ama, 225'de sürtünme oluyor mu?)
kafam çok karışık, firmalar bu olur diyorlar ama biliyorsunuz Türkiye'de ticarette herşey oluyor...:smiley:)
marka olarak bf-goodrich? cooper tires AT veya ST?
cevaplarınız için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR