62 Model CJ5'te Radyatör Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan refikonuroral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,422

refikonuroral

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum var. Birincisi, aracımın motoru soğuk dahi olsa (1 günden fazla yatsa da) radyatör kapağını açınca su fışkırıyor. Aracımda su eksiltme sorunu vardı. Radyatörü değiştirdim gözlem yapmak için kontrol ediyorum. Fakat kapağı her açtığımda zaten kapağı tam sökene kadar bir hayli su eksilttiği için anlayamıyorum. Neden bu şekilde su atıyor kapağı açarken? İkincisi, radyatörün (karşımıza aldığımızda) sağ kısmında ki boru şiş. Bu normalmidir? Yoksa bir yerden hava mı alıyor? Çünkü borunun olduğu yerden zemine özellikle gaza bastığımda bir şey damlıyor. Fakat sanırım yağ çünkü siyah ve leke bırakıyor, ama gözle görülür derecede yağ eksiltmiyor araba. Üçüncüsü o damlayan maddeye benzer yada aynı maddeyi egzozdan atıyor. Bunu neden yapar? Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden alaka gösteren herkese teşekkürler.

Etiketler

:D :D :D selam sorun radyatörde değil sanırım sizin motorla ilgili bir probleminiz var kecelerinden radyatöre yağ karıştırıyor bunu sıkı takip edin bir sonrası motor elde oyunudur ikinci ve basit olanı müşür açmıyor olabilir termostadı sökün öyle kullanın eğer motor radyatör hortumu yine şişerse yaylalar yaylalar ama şişmezse 10-15 tl termostad iyi günler

Ynt: 62 Model CJ5'te Radyatör Sorunu

Şiş diye tabir ettiğiniz borunun fotosunu ekler misiniz.?

Görsel olarak daha iyi yorum yapabilecek arkadaşlarımız vardır mutlaka.

-XXXXX-' Alıntı:
:D :D :D selam sorun radyatörde değil sanırım sizin motorla ilgili bir probleminiz var kecelerinden radyatöre yağ karıştırıyor bunu sıkı takip edin bir sonrası motor elde oyunudur ikinci ve basit olanı müşür açmıyor olabilir termostadı sökün öyle kullanın eğer motor radyatör hortumu yine şişerse yaylalar yaylalar ama şişmezse 10-15 tl termostad iyi günler

Yağ kaçırıyor olsa yağda eksilme olması gerekmez mi?
Yaylalar yaylalar derken? Bu arada termostat sökülü zaten.

:D :D :D selam yağı suya suyu yağa verince eksikliği anlayamazsın termostat sökükse son bir ihtimal devirdaim kalıyor keçe değilse oda sağlamsa yaylalalr yaylalar (sıkıntı verici bir durumda söylenen bir terimdir burda) inşalah küçüktür sorun

Merhaba arkadaşlar fotoğraflar aşağıda,

7g7vs.jpg

7g7y8.jpg

7g80z.jpg

öncelikle aracın willys gibi geldi bana cj değilde ve motor yağına su karışırsa gayetde iyi anlarsın motor yağına su karıştığında sütlü nescafe gibi bir renk alır yani en anlatılır hali ile renki cok acık açaip bişe olur bu arada willyslerde hararet her daim başlı başına sorun olmuşdur öncelikle devirdaim termostat gibi yerlere bak ki sökülmüş diyosun termostat radyatör peteğin ne durumda onu kont et seneler içinde içindeki petekler tıkanmış iseki muhtemelen orjinalde değildir radyatörünü temizlet

yağ kaçağın resimden anlayabildiğim kadarı ile alt karterden başlayıp bir dünya yerden geliyor denilebilir onun için aracın motorunu alt üst yıkat nerden geldiğini tespit et derim kolay gelsin

Ya silindir kapak contanız yanık,yada motor bloğunda veya silindir kapağında(muhtemelen blokta) çatlak var.Biryandan silindirlere su kaçağı ve doğal sonucu sürekli su eksiltme söz konusu ve diğer yandan bu kaçak noktasından radyatör içerisine motor kompesörü basınç yapıyor.Umarım conta olsun.Motorunuz tamamen soğumadan açtırmamak kaydıyla silindir kapağını açtırıp contaya bakın.Şayet blokta çatlak varsa olası yeri blok üst yüzeyinde,2. ve 3. silindirler arası ard arda dizili olan su geçiş gözleri ve kapak saplama yuvaları olan kısımdadır,yani 2.ve3. silindirler arasında kalan kısımda.Çatlak durumuna göre çok becerikli bir usta dikiş atabilir,fakat " yaparım" diyen herkese yaptırmayın olmazsa ikinci bir şansınız kalmaz.

aslında seyit abi en doğrusunu en sonda demiş bende bircok yerde dediğim gibi arac sökülmeden incelenmeden ne denilirse denilsin boş iyi bir usta kontrol edecek bilerek ama gercekden usta olacak genel mantıkda şu olmalı BENCE diye belirteyim ekmek fırından alınır bilmem anlatabilirmi burda özellikle int ortamında insanlar sadece fikirlerini beyan ediyor illea budur illa şudur bak şunun dediği olmadı bunun dediği gibi yanlış anlamalar ve konuşmalar olmaması en güzeli bence İNT SADECE FİKİR BEYANIDIR SÖYLENENLER İLLA DOĞRU DİYE BİŞE YOKTUR BU NOKTAYI KACIRMAMAK LAZIM

Çok haklısın Ünal abi. Seyit abi ilgilendiğin için çok teşekkür ederim kafamda az çok netleşti. Aracımı bostancıda Başkan jeep Murat abiye götürüyorum genelde. Daha önceden ufak bir çatlak vardı blokta ilaç attım tuttu demişti. Demek ki tutmadı. Ben iyisimi tekrar götüreyim bir baksın contayada çatlağada. Tekrar ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.

Rica ederiz.

Kolaylıklar.

Paylaşımlarda bulunan arkadaşlara da teşekkürler.
Dağda tabanway off road yaparken sorununuz olursa bana müracaat edersiniz.
;D

Resimdeki üzeri çelik sargı kaplı hortum egsoz manifoltuna temas etmekte içinden geçen plastik hortum kesin yanmıştır manifoltta yüzlerce derece ısı var onu o aradan kurtarın manifolttan uzaklaştırın o hortumu yenilemeniz gerekebilir radyatörde basınç normalden fazla ise silindir kapak contası kompresyon kaçırıyor olabilir ya yanıktır yada silindir kapak saplamaları tam torkunda sıkılmamıştır motora yağ konan kapağı açtığınızda kapakta köpüğe benzer mayi bir oluşum varmı bu tür problemlerin ana nedeni aracın motor ve silindir kapak contalarıdır aracınızın kapağı döküm alüminyum değil lpg pek yaramıyor bu kapaklara çatlak olabilir aklıma gelen bunlar saygılar

7g7y8.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,802
Kaydolan Son Üyemiz
gandac35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR