69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyin43 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,094

Etiketler
Ynt: 69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

huseyin43' Alıntı:
çok haklı bi tezde bulundun abi çok doğru Satılık cj5 kütahya diye açtıgım araç ilanında ki araçla bizzat ben kendim murat biyle istişare ettik tüvdekiler o cj5'i geçirmemek için ellerinden geleni yaptılar sonunda iş kavgaya döküldü muayeneyi yapan işçiyi tartakladık sonrada oranın müdürü çıktı geldi sorun Saşi numarasını okuyamıyormuş biz okuyup söylüyoruz ama o ne hikmetse okuyamıormuş sonunda müdür o işçi hakkında soruşturma başlatışdıgını söyledi ne kadar doğru nekadar yalan onu bilemem sonuç o ki sizin söyledikleriniz tamamen gerçek sayin seyit abi. bizim araca gelecek olursak şaside hiç bir ne etiket nede kazılı ve ya çakılı bi şasi no göremedik sadece elimizde gögüs etiketi var ve ruhsattaki şasi numarasının sadece son 5 rakamı tutuyor öndekilerin ne anlama geliğini bilen yok :-\

nedir ne olacak hiç bilmiyorum. tüv'e girmeden oradaki yetkili kişiyle bi istişare yapıp öyle sokalım diyorum ben bakalım ne olacak.

Hüseyin bey,son bölümde senin Willys ile ilgili olarak sorduğun soruların cevabını yada aracın şasesinde numara bulamamış olman konusuna açıklık getirecek bir yazıyı diğer bir bölümde yazdığım " Jeep lerde Şase Numarası Bilinmeyeni" başlıklı yazımın aslında yine şahnıza cevaben yazmış olduğum kısımdan okuyabilirsiniz.
Sanırım sonradan verdiğim cevabı okumamışsınız.
Kolay gelsin.

Teşşekkür ederim seyit abi. Konuyu inceledim araştırmalara devam ediyorum şuan için gögüs etiketinden başka bişey yok elimde saygılar...

İyi günler
Sy Çöğür
Aracınızı güle güle iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
Saygılar
Batuhan

huseyin43' Alıntı:

nereden nereye ;D ;D

2007 yılında Tokat Erbaa da çalışırken 67 tuzlayı satıp 80 cj-6 dan kesme cj-5 almıştım. CJ merakımı erbaa da bilmeyen yoktu. Günün birinde bir haber geldi ve Niksar Belediyesinin hurdalığında yıllardır yatan 2 tane jeep olduğu ve yarın satış ihalesi yapılacağını söylediler. Hemen atladım gittim baktım. 2 tane cj, biri ruhsatsız yedek parça olarak 74 cj-5 diğeri ise bu araçtı. Hemen teminatı yatırdım. Ertesi gün gittim ihalesine girdim. 1500 TL muammen bedeli vardı. İhaleye benden başka gelen olmamıştı. Zaten o satışta 3. defa oluyormuş. 1550 TL teklif verdim. Jeepler bende kaldı ;D
İki çekici ile ertesi gün teslim aldım erbaa sanayisine indirdim. CJ-5 i hemen yaptırıp diğer cj ile birlikte offroad a arkadaş olarak gezilere başladık. Dizel olan ise yani bu cj nin motoru dönmüyordu, mecburen açtık. isuzu gemini motor dediler. 6 silindir cj-5 dururken bu araç çok cazip gelmemişti. Motor yapıldı hemen lastikleri taktım. İlk suya girdiğimde biyel kolunu eğdi. Tekrar motoru söktük. Filan filan.. Sonra Turhal dan iş alınca satış ilanından Kütahya da bir adama sattım. İçine çok zor sığmıştım. Her bindiğimde bir tarafımı çarpıp yaralıyordum.

Şimdiki halini gördüm de içim gitti.. Çok başarılı bir çalışma yapmışsınız tebrik etmek istiyorum.. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama 69 modellerde arazi şanzımanı tek levye idi. Benden sonra şanzıman değişmiş gibi.. İç fotoğraflarını bulabilirsem bakarız artık oradan.. Tekrar tebrikler..

Niksar Belediyesi hurdalığındaki halleri..

Resimek-0025.jpg

Resimek-0006.jpg

Erbaa ya gidiyor..

Resimek-0010.jpg

Temizlenmiş halleri.. O dönemde millet kene den ölüp gidiyor. Çorum Tokat arazide aşağıya inmeye korkuyoruz. cj lerin lastikleri kene doluydu ;D
Resimek-0024.jpg

3.jpg

12.jpg

13.jpg

15.jpg

16.jpg

Motor tamiri yapılırken.. Bu arada bende olduğu zaman da 3 levye varmış. Demek ki belediyede değiştirmişler..

33.jpg

34.jpg

11.jpg

16.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

30.jpg

32.jpg

offroad yaparken ki hallerinide bulabilirim sanıyorum..

bende size teşşekkür ederim ilgi ve alakanız için araçta çok emek verdik tabiki emek ve zaman ayırınca değil 69 19 model olsa bile bi şekle şemale giriyor.

şu anda kafamda turbo takmak var bakalım nasıl bi iş içine giricez :smiley:

göktug bey sizde daha eski fotoları varsa yani offroad yaparken yada gezilere çıktınıgınızdaki resimlerden varsa bu aracın buraya eklerseniz çok memnun kalırım saygılarımla

Yine bakayım ama bu aracla gezi pek yapmadık. akşam eve gidince tekrar araştıralım. sanki inşaat alanında biraz offroad yaptık diye hatırlıyorum. 4 sene geçmiş üzerinden. ama iyi ki de gidip satın almışım .

göktug bey çok çok teşekkür ederim bu resimleri paylaştıgınız için. iyikide almışsınız bu jeepleri :smiley:
bugun bizde kendi çapımızda biraz offroad yaptık dağ tepe gezdik iyi oldu ama bayabi yorulduk :smiley:
saygılar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,921
Kayıtlı Üye Sayımız
166,702
Kaydolan Son Üyemiz
axellus

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR