6x6 Camper ve Camper Olabilecek Araçlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,087
Ynt: 6x6 Camper ve Camper Olabilecek Araçlar

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

RV 00084 Toyota Hilux_6x6.jpg

RV 00085 Toyota lc 6x6 p.jpg

RV 00081 Toyota 6x6x_troopy.jpg

RV 00082 Toyota 1984 3.5 v8 pick-up.jpg

RV 00083 Toyota fjp_6x6.jpg

Etiketler

Arka dingillerinde de manevra kabileyeti olan Hummer muhteşem.
Bu nasıl bir arşivdir hocam böyle?
Tebrikler,kutlarım.

dalyan' Alıntı:
Arka dingillerinde de manevra kabileyeti olan Hummer muhteşem.
Bu nasıl bir arşivdir hocam böyle?
Tebrikler,kutlarım.

Teşekkür ederim .... :smiley:
Ricanız üzerine ,alel acele muhtelif markalardan örnek olsun diye birkaç foto bulup hemen yükledim .
Araştırırken dikkatimi çeken bazı fotolar zamanla birikti , dağa taşa sığmıyor ... :D
Aradığım fotoları bulamıaz hale geldim ,şimdi yavaş yavaş ,arşivi kodlamaya başladım ,
paylaşım olursa ben de bulduğum fotoları aktarmaya devam edicem ... :smiley:

Maalesef ben arşiv konusunda size yardım edemiyeceğim ama izlemesi çok güzel,
Benimki biraz,armut piş,ağzıma düş misali :smiley:
Yinede ricamı kırmama inceliğiniz için müteşekkirim.

Hocam muthis bir arsiv. Bende arka tekerdende mavevra kabiliyeti olan hummer a bittim. Onunla gidilmiyecek yer yapilmayacak bir manevra yoltur heralde. Ayirca bu uzunlukta araclari park etmekte cok zor olacagi icin arka tekerlerin donmesi parkida cok kolaylastirir. Ayrica karavan haline getirilmis defenderler de muhtesem. Yanliz ben arkasi uzatilip 6 ceker haline getirilmis discolara pek bir anlam veremedim. Yani oturacak insan sayisini arttirmak disinda pek bir faydasi yok bence.

melihbozkurt' Alıntı:
Hocam muthis bir arsiv. Bende arka tekerdende mavevra kabiliyeti olan hummer a bittim. Onunla gidilmiyecek yer yapilmayacak bir manevra yoltur heralde. Ayirca bu uzunlukta araclari park etmekte cok zor olacagi icin arka tekerlerin donmesi parkida cok kolaylastirir. Ayrica karavan haline getirilmis defenderler de muhtesem. Yanliz ben arkasi uzatilip 6 ceker haline getirilmis discolara pek bir anlam veremedim. Yani oturacak insan sayisini arttirmak disinda pek bir faydasi yok bence.

Zaten onları örnek olarak verdim , TUV izin verirse biz de uzatıp ,yükseltir camper yaparız ... :D

Bu arada arsiv icin ACD see yada irfan viewer kullanmak faydali olabilir. Eger bu programlari benim gibi sevmiyorsaniz, benim yaptigim gibi bir kac gununuzu ayirip tek tek kendi arsivinizi olusturacaksiniz sonrasi daha kolay kaydederken duzgun yere kaydetmek yeterli.

Bu arada Tuv uzatilmamislarini kamper yapmak icin bile bir ton sorun yaratiyor ki uzatilma yapilmasina izin vereceklerini sanmiyorum.

paylaşım için teşekkürler sayenizde bu araçların farkına vardık,
düşünüyorumda insanların elinde imkanların olması çok güzel, biz bir camper yapmaya kalktık malzeme ararken anamız ağladı, adamlar işi gücü bırakmış zevklerine 6x6 yapmışlar şaselerini uzatmışlar ve kullanabiliyorlar biz bu araçtan yapsak TÜV'den nasıl geçiririz bilemiyorum

Paylaşım için teşekkürler.

Büyük kamyon türü hard off-road ya da askeri amaçlı araçlarda anlayabiliyorum ama küçük araçlarda 6x6 tatminsizlik değil de nedir? Dört çeker neyinize yetmiyor, sormak isterim? :smiley:

Cem mehmet bey bvu basligi acmadan bir diger baslikta bir 6x6 paylasmisti ve bunun devami olarak bu basligi acmaya karar verdi. Orada 6x6 defender 130D nin uzatilmis ve 6x6 versiyonu vardi. Orada mehmet bey bunu su sekilde aciklamisti; sasenin uzunlugundan dolayi dunya turu, col asimi gibi turlarda tasinan asiri malzeme ve agirliktan dolayi 130 larin sasesini bukulme acisi bu kadar agirlik tasimaya musade etmiyormus. Bu yuzden 6x6 yapildigini izah etmisti okudugu sitelerden. Birde isin su kismi var ornek vermek gerekirse Ingiltere'de (kurallari bildigim icin bu ornegi veriyorum baska ulkelerdede vardir.) mesela arabanin rengini degisitirmek, uzatmak kisaltmak problem degil. Istedigin islemi yap sonrasinda elindeki belgelere yeni arac ozelliklerini yazarak DVLA(Driving and Vehicle licening Agency) ye gonder evraklari yeni ve duzeltilmis evraklarin posta ile bir iki haftada evinde. Ne bir ucret ne bir muayene var. Birde sigorta sirkerini arayarak onlarin bilgisayarindaki bilgileri duzelttiginde hic bir problem kalmiyor. yani bir mektup bir telefon is tamam.

Simdi boyle imkanlar olsa sende boyle aracinla oynamazmisin? Bence Turkiye'de isler gereginden fazla zor oldugundan hersey gozumuzde buyumeye baslamis.

Merhaba Cem Bey :smiley:

Melih Bozkurt arkadaşımızın dediği gibi ; daha önce '' Ah Şimdi Oralarda Olmak Vardı ''
isimli topicdeki konuşmalar üzerine bu topici açmış bulundum .
Sanırım ; fotolar teknik içeriklimi dir ,bilmiyorum ama ,topici taşıdığınıza göre ,konuyu yanlış yerde açmışım galiba ,
öncelik ile özür dilerim ...

Ertan Özer arkadaşımız da benzer bir soru sormuştu ,bunun üzerine ;
'' Dünya turuna çıkarken ,dışarıya fazla bağlı kalmamak için araçlarda bulundurulması ekipman ,hatta yedek parça
çok fazla ağırlık yapıyor , ayrıca LR D 130 larda burkulma direnci ,böyle bir gezi için müsait değil ( miş ) ! ''
diye cevap yazmıştım ...
Buna ilave olarak şöyle söyleyebilirim ; LR D 130 ların aks aralıkları 110 lara göre 20 inç ( yaklaşık 51 cm ) daha uzun
olduğundan yamru-yumru arazilerde ,ön ve arkasının çok çok farklı esnemesinden dolayı burkulma direnci zayıfladığından ,
üreticiler LR D 130 ları Van değil de Pick-up olarak üretiyorlarmış .
Zaten belirttiğiniz gibi ,büyük kamyon türü ve hard off-road araçlarında gayet normal olduğundan sadece SUV sınıfına giren
araçlardan örnek verdim .
Dünya turu yapan bazıları demek ki öyle extrem arazilere giriyorlar ,yanlarında bulundurdukları ihtiyaç malzemeleri ve ekipmanlar
öyle ağır ki 6x6 lara gereksinim duyuyorlar ,diye düşünüyorum . :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,127
Kayıtlı Üye Sayımız
167,026
Kaydolan Son Üyemiz
Log Outdoor

Çevrimiçi üyeler