7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,436,480
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

discovery-V8' Alıntı:
Bu arada unutmadan son kamp sonrası oluşan arızaları kaça ve nekadar zamanda hallettim onu paylaşayım sizlere ;D Capon olsa bitmiştim.

Tüm işlem 15 dakika , maliyet 0 TL ;D ;D ,jet taşıyla eksozu kesip attım ona ihtiyacım yokmuş zaten iş yapmıyormuş, içi boşalmış ;D ;D

şaft takozunun eskisi yedek duruyordu onu inceleyince aslında pekde eski olmadığını farkettim, havalı cırcırla söküp yenisini takması 10 dakika sürmedi , tüm işlemler çimlerin üzerine yayılıp bahçede kahvemi içerken cereyan etti ;D

abi yola çıkmadan söyleseydin şaft ıstavrozu vardı arabada hemide 2 tane sıfır ;D ;D ;D rahat rahat giderdin

biraz geç oldu galiba ;D

Etiketler

cihanülker' Alıntı:
yavuz sen arabadan anlamasan ne olurdu bir onu yaz kardeş, yani farzetki hüseyin ustaya gittik maslak oto sanaiye anlat bakalım ??? ???

şaft takozu 65 TL işçilik 50 TL , Eksoz tahmini işçilik dahil 50-100 TL, toplam = 215 TL max gibi olurdu.

altug onaran' Alıntı:
abi yola çıkmadan söyleseydin şaft ıstavrozu vardı arabada hemide 2 tane sıfır ;D ;D ;D rahat rahat giderdin

biraz geç oldu galiba ;D

;D ;D ;D Bende yadek şaft bile vardı tepedeki sandıkta ama istavrozlarım dağılmıyor artık onları shortland larınkiyle değiştirdim, parçalanan şey lastik bir takoz , ankaradan çıkmadan baktığımda yırtılmış olduğunu görmüştüm ama üzerimi kirletmemek için değiştirmeye üşendim , takozunda 2 adet yedeği varmış zaten biri arabada biri evde birtanesi çok iyi durumda.

Bir demir testeresi taşımak lazım arazide en zayıf parçlardan biri eksoz çarpmalara dayanamıyor acil durumda kesip atmak için birtane sandığa atıcam yarın.

discovery-V8' Alıntı:
şaft takozu 65 TL işçilik 50 TL , Eksoz tahmini işçilik dahil 50-100 TL, toplam = 215 TL max gibi olurdu.

yavuz inan bana sen o paralara maslağa bile gidemessin kardeş ,o sadce benzin parası , tabi parça fiyatlarıda senin bildiğin gibi değil ,onlar sana satacaklar ,üstünede koyacaklar ,unutma ,ama özetle senin arabanı 3 yaşındayken offroada sokarmıydın okadar sert onu demek istemiştim erkeğim ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D Bende yadek şaft bile vardı tepedeki sandıkta ama istavrozlarım dağılmıyor artık onları shortland larınkiyle değiştirdim, parçalanan şey lastik bir takoz , ankaradan çıkmadan baktığımda yırtılmış olduğunu görmüştüm ama üzerimi kirletmemek için değiştirmeye üşendim , takozunda 2 adet yedeği varmış zaten biri arabada biri evde birtanesi çok iyi durumda.

Bir demir testeresi taşımak lazım arazide en zayıf parçlardan biri eksoz çarpmalara dayanamıyor acil durumda kesip atmak için birtane sandığa atıcam yarın.

abi sorun zaten sandıktan çıkarmak sen ona üşeniyosun ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
...tüm işlemler çimlerin üzerine yayılıp bahçede kahvemi içerken cereyan etti ;D...

discovery-V8' Alıntı:

çimlere yayılıp kahve içerken aracın yapılması : paha biçilemez ;D ;D ;D

anlatma yahu caponlar kekelemeye başlar şimdi :D :D

altug onaran' Alıntı:
ben yükseltme olayını otoparkta mı yapsam acaba ;D ;D ;D

Uzun demir levyelere ve aracı şasi üzerinde tutup kolları aşağı sarkıtmak için çok yüksek (50 cm gibi) sehpalara ihtiyaç var en az 3 kişide gerekli, helezonları içeri sokmak zor iş en kolay liftte yapılıyor, bence sen yapma ama tarif et yapana. önleri arkalara takmasınlar ;D

Hadi hayırlısı bakalım merakla bekliyoruz işlemleri.

discovery-V8' Alıntı:
Uzun demir levyelere ve aracı şasi üzerinde tutup kolları aşağı sarkıtmak için çok yüksek (50 cm gibi) sehpalara ihtiyaç var en az 3 kişide gerekli, helezonları içeri sokmak zor iş en kolay liftte yapılıyor, bence sen yapma ama tarif et yapana. önleri arkalara takmasınlar ;D

Hadi hayırlısı bakalım merakla bekliyoruz işlemleri.

abi ben yayları sıkıştırıp ayarlı yay kancalarını takıp sonra yerine takmayı düşünüştüm levyelerler uğraşmak yerine

fastjunkie' Alıntı:
Servis fiyatımı bunlar ?

Delimisin abicim benim araba servisin tavanına sığmıyor diye almıyorlar ;D ;D , şaft takozunu sordum bugün fiyat güncel, GKN Alman malı kauçuk takoz, takması 6 cıvatadan ibaret, eksoz fiyatı , geçen ay orta susturucuyu değişirdim ferhat ın hatrına işçilik dahil 50 tl aldılar, son susturucu daha küçük bişey en fazla 50 tl eder, hadi yabancı yapsa 100 alır o bakımdan şeyettim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR