7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,439,250
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

cihanülker' Alıntı:
altuğcum serviste taktır ,istersen bak bakalım kaça takıyorlar land rover servisinde, :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Abicim land servisi ne anlar lift kitten ;D ;D onlar bizimkilere bakmıyor, RR, Disco III falan parası bol müşteri lazım onlara, makinaya bağla arızalı parçayı bu onu değiştir 1 e al 5 e sat, saati 100 eurodan servis yap, servis dediğin bu.

İşi bilen usta tüm poly bush ve lift kiti max 2 saatte takar. anlamayan usta 5-6 saat uğraşır, önce şasiyi kaldırmadan deneyecekler bir türlü olmayacak ;D ;D ;D

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
aynı biraz ondan pahalı, yan sanayisi yok, takım halinde kasnağı borusu bidonu, pompası, kutusu kayışı vs vs 1500 tl, ben sana hepsini 1000 tlye alırım ;D Sıfır ambalajında. ;D
Yavuz abi bu dediğin ne zamana kadar geçerli 1000 tl iyiymiş yavvv sadece direksiyon kutusu 1350 tl

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Cihan gelemiyorum diye düşün ,
Herhangi bir değişiklik olursa sana ulaşırım,
Yada cumartesi Umuta kaynak olurum.

ahhaaaa ,7/24 için valla boşuna kelebekler vadisi dememişler ,hepiniz cortladınız ulennnnn nerde kaldı dayanışma ruhuuu ulennnn , dur bakalım yunusta birazdan cortlar galiba yarış var filan ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

fastjunkie' Alıntı:
Siz hearlde, toyotacıların muhabbet köşelerine bakmıyorsunuz hiç. Adamlar birbirlerini giriyor, sizi orada gömerler gömerler..

;D

Ben orayı okuya okuya TYT dan soğudum zaten ;D ;D hep laf icraat yok, Antalyanın videoları olmasa halıda geziyorlar sanıyordum ;D ;D

Nedir bu yaaa? tutturmuşsunuz bir parça servis işçilik gidiyor...

Ben nasıl yaptım?

Önce okudum öğrendim. Her tip araç için kullanıcı fikirlerine baktım. Ama hepsinden önce bu iş tarz meselesi olduğu için belirli modeller üzerinde durdum.

Çoook eskilerden beri CJ hayranlığım vardı, hala da severim tip olarak, bana çok nostaljik geliyor. Ama benim yapmak istediklerim ve kullanış tarzım için uygun olmadığını anladım.
Sonra Vitara'ya ciddi ciddi baktım, neredeyse alıyordum da bir tane.
Ama herşeye rağmen Defender 110'da karar kıldım. Ben, eğer fırsat olursa, hafta sonundan hafta sonuna kullanıyorum Defender'i. Yani yılda maksimum 52 gün geçebiliyorum direksiyonuna. Dolayısı ile konfor vs geçtim, bu iii zevk için yapacaksam, kırıldı döküldü pek düşünmeyeceğim için buna en uygun araç Defender olarak çıktı karşıma.

Marka modelde karar kıldıktan sonra bu işi hangi servis/usta ile yapacağıma karar verdim. Arkadaş tavsiyesi ve diğer referanslar beni Hüseyin'e yönlendirdi. Gittim tanıştım, konuştuk, ara ara uğradım. Sonra bana araç bulmasını istedim, o da benim için uygun bir Defender buldu.

Sonrasında yaptırdıklarımı listeleyeyim, tüm bu işlere parça + işçilik siz bir tahminde bulunun, isterseniz diğer markalarda bunlar kaça yaptırılır ona da bakın, sonra da ben ne masraf ettiğimi söyleyeyim. (bu arada ben alime tornavida alıp bir vidasını bile sökmüş değilim)

Snorkel Otokar
* Far rolesi Yan sanayi
Diff kilit Detroit
Diff koruma, on Bearmach
Diff koruma, arka Bearmach
Ön alt koruma Özel imalat
Ön Tampon Özel imalat
Direksiyon simidi, 3 kollu, deri Yan sanayi
Ön emniyet Kemerleri Yan sanayi
Vinç Halatı, çelik Çıkma
Vinç roller Çıkma

Port bagaj sökümü
Yan basamak sökümü
Arka yan koltuklar sökümü
Stepne kılıfı iptal
Paçalıkların sökümü

Depo kapağı
* 2 adet arka fren balatası
* El freni ayarı
* Fren pedalı ayarı
Ön far sökümü, temizliği
* Ön far ampul değişimi

Başında (*) olanlar bozulan kırılan değişen parçalar, diğerleri tipik LR kaşıntısından ibarettir :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Nedir bu yaaa? tutturmuşsunuz bir parça servis işçilik gidiyor...

Ben nasıl yaptım?

Önce okudum öğrendim. Her tip araç için kullanıcı fikirlerine baktım. Ama hepsinden önce bu iş tarz meselesi olduğu için belirli modeller üzerinde durdum.

Çoook eskilerden beri CJ hayranlığım vardı, hala da severim tip olarak, bana çok nostaljik geliyor. Ama benim yapmak istediklerim ve kullanış tarzım için uygun olmadığını anladım.
Sonra Vitara'ya ciddi ciddi baktım, neredeyse alıyordum da bir tane.
Ama herşeye rağmen Defender 110'da karar kıldım. Ben, eğer fırsat olursa, hafta sonundan hafta sonuna kullanıyorum Defender'i. Yani yılda maksimum 52 gün geçebiliyorum direksiyonuna. Dolayısı ile konfor vs geçtim, bu iii zevk için yapacaksam, kırıldı döküldü pek düşünmeyeceğim için buna en uygun araç Defender olarak çıktı karşıma.

Marka modelde karar kıldıktan sonra bu işi hangi servis/usta ile yapacağıma karar verdim. Arkadaş tavsiyesi ve diğer referanslar beni Hüseyin'e yönlendirdi. Gittim tanıştım, konuştuk, ara ara uğradım. Sonra bana araç bulmasını istedim, o da benim için uygun bir Defender buldu.

Sonrasında yaptırdıklarımı listeleyeyim, tüm bu işlere parça + işçilik siz bir tahminde bulunun, isterseniz diğer markalarda bunlar kaça yaptırılır ona da bakın, sonra da ben ne masraf ettiğimi söyleyeyim. (bu arada ben alime tornavida alıp bir vidasını bile sökmüş değilim)

Snorkel Otokar
* Far rolesi Yan sanayi
Diff kilit Detroit
Diff koruma, on Bearmach
Diff koruma, arka Bearmach
Ön alt koruma Özel imalat
Ön Tampon Özel imalat
Direksiyon simidi, 3 kollu, deri Yan sanayi
Ön emniyet Kemerleri Yan sanayi
Vinç Halatı, çelik Çıkma
Vinç roller Çıkma

Port bagaj sökümü
Yan basamak sökümü
Arka yan koltuklar sökümü
Stepne kılıfı iptal
Paçalıkların sökümü

Depo kapağı
* 2 adet arka fren balatası
* El freni ayarı
* Fren pedalı ayarı
Ön far sökümü, temizliği
* Ön far ampul değişimi

Başında (*) olanlar bozulan kırılan değişen parçalar, diğerleri tipik LR kaşıntısından ibarettir :smiley:

nejat anlatmak istediğim buydu işte kardeşim ,yılda 52 gün için bomba bir araç ,bak sen hedefini doğru seçmişsin bende bunu diyordum işte ohh bee

Nejat sonuçta araştırma ,iyi parçayı ucuza temin etme ,doğru uygulama vs.vs.
Araç markası önemli değil illaki yürütülüyor,
Caponlarda tek sorun parçaya anında ulaşmak zor,yada pajero için konuşayım.
Ama benim gibi aracın orasını burasını sökmekten zevk alan biri , XJ den sonra boşluğa düşüyor ;D ;D ;D

altug onaran' Alıntı:
ben yükseltme olayını otoparkta mı yapsam acaba ;D ;D ;D
Ne yani elin okadar anahtar tutmuyormu böyle basıt şeylerede para harcanmazki arazi aracı kullanıyorsak eğer alin anhtar tutacak ben onu bilir onu söylerim :smiley:

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Nejat sonuçta araştırma ,iyi parçayı ucuza temin etme ,doğru uygulama vs.vs.
Araç markası önemli değil illaki yürütülüyor,
Caponlarda tek sorun parçaya anında ulaşmak zor,yada pajero için konuşayım.
Ama benim gibi aracın orasını burasını sökmekten zevk alan biri , XJ den sonra boşluğa düşüyor ;D ;D ;D

Kerim abi seni Defender paklar bu saatten sonra :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Abicim land servisi ne anlar lift kitten ;D ;D onlar bizimkilere bakmıyor, RR, Disco III falan parası bol müşteri lazım onlara, makinaya bağla arızalı parçayı bu onu değiştir 1 e al 5 e sat, saati 100 eurodan servis yap, servis dediğin bu.

İşi bilen usta tüm poly bush ve lift kiti max 2 saatte takar. anlamayan usta 5-6 saat uğraşır, önce şasiyi kaldırmadan deneyecekler bir türlü olmayacak ;D ;D ;D

aynen doğrudur ,onun için diyorumya gel senle bir land servisi açalım ;D ;D ;D ;D

cihanülker' Alıntı:
nejat anlatmak istediğim buydu işte kardeşim ,yılda 52 gün için bomba bir araç ,bak sen hedefini doğru seçmişsin bende bunu diyordum işte ohh bee

Valla yıllar geçtikte hedefler de değişecek, şimdiden LC'yi öğrenmek lazım. Bundan on sene sonra hala çamura batayım, derede kalayım, uçayım, yüzeyim demeyeceğimize göre daha ekspedize bir arabaya geçerim herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR