7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,433,465
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

discovery-V8' Alıntı:
Hocam bu cevap Ufuğun "konsantre" cevapları gibi olmuş ;D

Yavuz sabaha kadar yazmamak için kendimi zor tutuyorum. İş biraz politikaya kaçtığı için Ş....ler hakkında herşeyi yazamıyorum.(işin kötüsü konunun muhatabı sadece bu hükümette değil)

Etiketler

Bana kalırsa da Yavuz haklı.Ayrı bir sayfada bu yaşanan rezilliklerin teşhiri iyi olur. Burası da bir nevi sivil platform; tepkimizi koyalım derim...

discovery-V8' Alıntı:
Susup oturacakmıyız dedim kimseden ses çıkmadı isyana teşvikten beni alacaklar sonunda içeri ;D

Benim tuzum kuru yakıtımı şirket ödüyor bana , onuda vergiden düşüyor ben niye kaşınıyorsam artık, V16 mı bulsam naapsam ;D ;D ;D
Abi bağar küfret nereye kadar dün mazotu, bugün sigarayıda zamlı aldım yapabileceğimiz bişey varsa yapalım yada hiç sesimizi çıkarmadan sandığın başında tepkimizi belirtelim ama ne desen boş bu millet gene bunları başımıza getirir hiç şüpem yok

Koyalım ben varım ,ama anlayan çıkacakmı,
şu poposuna benzin pompa hortumu kaçmış adam figürü vardı biraralar ;D ;D ;D

altug onaran' Alıntı:
abi sanayide benzerini 25 tl ye buldum hatta bu fiyata olanlarda anahtarın üzerinde silikon kılıf olanlar vardı :smiley:

ama elektrikçim düğmeli olanları önermiyo dışarıda kullanımında çabuk bozuluyormuş.

Altuğ, 25 TL'ye bulduğun çalışma lambasının marka, model bilgisi var mı? resmi falan? İşe yarar birşeyse bana bir tane ayarlar mısın.

acemi80' Alıntı:
Yavuz sabaha kadar yazmamak için kendimi zor tutuyorum. İş biraz politikaya kaçtığı için Ş....ler hakkında herşeyi yazamıyorum.(işin kötüsü konunun muhatabı sadece bu hükümette değil)

Hocam iş hükümet , parti meselesi değil, her partinin programında adil vergi istemini getirmek var ama "namert vergisi" denen bu sistem kolay olduğu için hiçbiri elni taşın altına koymuyor, bunlarda 7 yıldır koymadı , anlaşılan o ki koymayacaklar.

millet vekillerinin çıkarları sözkonusu olduğunda hepsi birleşiyor , kendilerini garantiye almışlar gelecek kaygıları yok, ettikleri yeminin farkında değiller.

Kim yönetirse yönetsin vatandaş olarak "biz koyun değiliz", biz "yoluncak kaz değiliz" deme hakkımız yokmu?

Buyrun size bir kaç rakam , imakanınız varsa dünyanın en ballı mesleği için çaba harcayın ;D

Ülke Norveç:

Kişi başı milli geliri: 98.000 $.
Milletvekili maaşı: 7.500 $.
Yan ödeme: Yok.
Emeklilik: 65’ten sonra.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.6.

Ülke İsviçre:

Kişi başı milli geliri: 65.000 $.
Milletvekili maaşı: 4.200 $.
Emeklilik: Yok.
Maaşın milli gelire oranı: % 6.4.

Ülke Danimarka:

Kişi başı milli geliri: 64.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.000 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.8.

Ülke Finlandiya:

Kişi başı milli geliri: 52.000 $.
Milletvekili maaşı: 4.000 $.

Emeklilik: Memur gibi.
Maaşın milli gelire oranı: % 7.6.

Ülke Hollanda:

Kişi başı milli geliri: 52.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.660 $.
Yan ödeme: 150 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 10.8.

Ülke Avusturya:

Kişi başı milli geliri: 50.500 $.
Milletvekili maaşı: 8.100 $.
Yan Ödeme: Yok.
Maaşın milli gelire oranı: % 16.

Ülke Belçika:

Kişi başı milli geliri: 47.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.064 $.
Yan ödeme: 1.423 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 10.6.

Ülke İngiltere:

Kişi başı milli geliri: 46.500 $.
Milletvekili maaşı: 6.200 $.
Yan ödeme: Londra kenti
9 gidiş-geliş bileti.
Maaşın milli gelire oranı: % 13.3.

Ülke Fransa:

Kişi başı milli geliri: 46.000 $.
Milletvekili maaşı: 4.648 $.
Emeklilik: 55 yaş sonrası.
Maaşın milli gelire oranı: % 10.

Ülke İtalya:

Kişi başı milli geliri: 40.000 $.
Milletvekili maaşı: 9.150 $.

Maaşın milli gelire oranı: % 22,8.

Ülke İspanya:

Kişi başı milli geliri: 37.000 $.
Milletvekili maaşı: 2.312 $.
Yan ödeme: 1.500 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 4.

Ülke Çek Cumhuriyeti:

Kişi başı milli geliri: 21.000 $.
Milletvekili maaşı: 1.900 $.
Yan Ödeme: Yok.
Maaşın milli gelire oranı: % 9.

Ülke Litvanya:

Kişi başı milli geliri: 15.000 $.
Milletvekili maaşı: 820 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 5.4.

Ülke Polonya:

Kişi başı milli geliri: 14.000 $.
Milletvekili maaşı: 1.893 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 13.5.

Ülke Ermenistan:

Kişi başı milli geliri: 4.000 $.

Milletvekili maaşı: 200 $.
Maaşın milli gelire oranı: % 5.

Ve ÜLKE TÜRKİYE.

Kişi başı milli geliri: 10.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.600 $.
Yan ödeme: Harcırahlı.
Emeklilik: Yaş sınırı yok.
Çifte emekli geliri var.
Maaşın milli gelire oranı: % 56.

discovery-V8' Alıntı:
810 kuruşluk benzine 3,66 lira ödüyoruz, kotayı dolduramayıp satamayınca yutdışına yine 0,810 den satıyorlar kazık hep TC vatandaşına .

Sadece bu işlense bile halk'a çok şey anlatılmış olur. Halk neye ne kadar vergi verdiğini bile bilmiyor. En azından sürekli arazide dolaşan insanların platformu olarak bu konu bir başlık altında tartışmaya açılabilir.

Buldum,günün anlam ve önemini iyi yansıtıyor ;D
boombenzinwr1x.jpg

discovery-V8' Alıntı:
imakanınız varsa dünyanın en ballı mesleği için çaba harcayın ;D

Bütün söylediklerine katılıyorum ilave olarak şunuda söyleyebilirim. Gerek Millet vekilliği gerekse Osmaniye belediye başkanlığı için hemen hemen her seçimde teklifler aldım ama hiçbirine evet demedim. Çünkü ferdi olarak hizmet yürütülebileceğine inanmıyorum kollektif çalışma şansında yok. Millet vekili olsam herhalde en uzun dayanacağım süre 6 ay olur birilerine küfredip sinei millete dönerim.

acemi80' Alıntı:
...Gerek Millet vekilliği gerekse Osmaniye belediye başkanlığı için hemen hemen her seçimde teklifler aldım ama hiçbirine evet demedim...Platonun "siyaset ile ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı

Hocam keşke kebul etseydiniz :(

Biliyorum temiz siyaset diye bir şey yok ama elimizi kirletmeden yaşama çabamız basiretsiz yöneticileri kabul etmemiz anlamına geliyor...

"Siyaset ile ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır" Platon bu cümleyi asırlar önce sarfetmiş ve cümle hala güncelliğini koruyor.

Ellerimiz hala temiz ve hala şikayet ediyoruz :-\

emrahmarti' Alıntı:
Herkese iyi geceler,

Bu zamlardan sonra depoları doldurmak daha da bir zor olacak.

Sen de Onur gibi yaparsan zor olmaz o zaman ;D ;D

O hep 50 TL tutarında alıyormuş, onun için bişe farketmiyormuş :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR