7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,453,294
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

discovery-V8' Alıntı:
Cumartesi yanasipteydik aşağı yukarı buna yakın temizlikte 2,5 benzin vardı, fiyat aynı 18 000 istiyorlar, 17.000 e bırakıyorlardı galiba , ihalelerden ucuz araç çıkmıyor artık, minimum çıkış 14000 askeriye hurdaları haiç defender bulmak imkansız olacak yakında.

Olur mu hiç yaa. Askeriyeden 300Tdi'lar çıkacak daha. Telekom'un elinde sürüyle Defender var, artık telekom araç almıyor, kiralıyor. Ekonomik ömrü dolan tüm araçlarını da satıyor. İlerki yıllarda 300Tdi'lar satılmaya başlayacak.

Etiketler

O kamuflaj renkli Defender 110 Benzinli ve üzerinde LPG var (kamudayken takılmış) 2 ay önceki alış fiyatı 9,500 TL, ki bence normal.

Bir arkadaşım 87 model 2.5 benzinli Defender'ini satıyor (elinde 300Tdi Disco I'i tutacak) istediği fiyat 14 bin, ki araç temiz bakımlı.

Ankara'dakiler kör alıcı bekliyorlar ;D

110" lerin 2010 modellirinde koltuk sitemini ne kadar güzel yapmışlar

eskileri bu hale getirmenin maliyeti ne olur acep?

All_PV_L316_INT_LHD_Arial_2_seats_up-850x425.jpg

All_PV_L316_INT_LHD_Arial_5_seats_up-850x425.jpg

All_PV_L316_INT_LHD_Arial_7_seats_up-850x425.jpg

fastjunkie' Alıntı:
Vay angut vay. Durun okul bitsin akşama gömecem bunu da.

Sakın bunu yapma :smiley:

O da bunu istiyor zaten ;)

Bu tiplerden biri kuyuya bir taş atıyor, biz de tuzağa düşüp buna laf anlatmak için kendimizi yırtıyoruz.
Aslında doğrusunu bildiği bir şeyi sırf sansasyon yaratmak için farklı bir şekilde sunuyor, biz de yiyoruz.
Bunun gibilerin kopardığı yaygaralar yüzünden yakında hiçbiryere giremeyeceğiz :(

nkurtkaya' Alıntı:
Olur mu hiç yaa. Askeriyeden 300Tdi'lar çıkacak daha. Telekom'un elinde sürüyle Defender var, artık telekom araç almıyor, kiralıyor. Ekonomik ömrü dolan tüm araçlarını da satıyor. İlerki yıllarda 300Tdi'lar satılmaya başlayacak.

Abicim ben kime sorduysam ihalaye katılan kişi sayısı çok fazla ister istemez fiyatlar yukarı çıkıyor, 2 ay öncesiye şimdiki farklı , 300 tdi ların ihalden 25 binden aşağı alınabileceğine aklım hiç yatmıyor onları bekliyorsan bence hiç umutlanma.

100 bin km altında hiç bir defender 2,5 benzin dahil 15-16 dan aşağı satılmaz, ihaleye kendin girersende yedirmez çakal sürüsü. Bence ucuz defender dönemi kapandı. İvedik dolu 3500 tl ye defender 2 senedir kimse almıyor, çünkü alıncak gibi değiller.

discovery-V8' Alıntı:
Abicim ben kime sorduysam ihalaye katılan kişi sayısı çok fazla ister istemez fiyatlar yukarı çıkıyor, 2 ay öncesiye şimdiki farklı , 300 tdi ların ihalden 25 binden aşağı alınabileceğine aklım hiç yatmıyor onları bekliyorsan bence hiç umutlanma....

İşte can alıcı nokta da burada. Bu ihalelere insanlar daha fazla ilgi gösterip "son kullanıcı" ihalelere direk iştirak etmeye başladıkça ve arttıkça aracılar ve onların koydukları kar marjları ortadan kalkacak. Son kullanıcı işin ticaretini yapmadığı için alacağı arabanın ihalesine girecek ve araç aldığında süreç tamamlanacak. Ama bugün hala bu ihalelere iştirtak eden ve ihaleleri alanların büyük çoğunluğu işin ticaretini yapanlar olduğu için fiyatlar yüksek ve istedikleri marj ile satıyorlar. Yani kamudan çıkan araç pazarında hakim konumdalar. Şartları onlar belirliyor.

nkurtkaya' Alıntı:
İşte can alıcı nokta da burada. Bu ihalelere insanlar daha fazla ilgi gösterip "son kullanıcı" ihalelere direk iştirak etmeye başladıkça ve arttıkça aracılar ve onların koydukları kar marjları ortadan kalkacak. Son kullanıcı işin ticaretini yapmadığı için alacağı arabanın ihalesine girecek ve araç aldığında süreç tamamlanacak. Ama bugün hala bu ihalelere iştirtak eden ve ihaleleri alanların büyük çoğunluğu işin ticaretini yapanlar olduğu için fiyatlar yüksek ve istedikleri marj ile satıyorlar. Yani kamudan çıkan araç pazarında hakim konumdalar. Şartları onlar belirliyor.

İyide abicim adamlar bunu kendine iş bellemiş, 26 tane aracın herbirine 22 000 tl fiyat verip tümünü birden alabilecek mali güce sahip, bunlarla nasıl başedeceksin nasıl daha ucuza alacaksın? Hüsemen bile ihalelere girmiyor baksana, vandaki ihaleye 56 kişi katılmış adambaşı 100 lira arttırsalar çıkacak fiyat sen hesapla.

discovery-V8' Alıntı:
İyide abicim adamlar bunu kendine iş bellemiş, 26 tane aracın herbirine 22 000 tl fiyat verip tümünü birden alabilecek mali güce sahip, bunlarla nasıl başedeceksin nasıl daha ucuza alacaksın? Hüsemen bile ihalelere girmiyor baksana, vandaki ihaleye 56 kişi katılmış adambaşı 100 lira arttırsalar çıkacak fiyat sen hesapla.

aynen yavuz sen doğru söylüyorsun ihaleden araba almak hayal mahsülü artık adamlar dakika dakika takipteler ve aralarından mümkün değil kaptırmazlar araba filan ve kendi aralarında bile ,masus artırıyorlar fiyatları ben alamadım sanada ders olsun diye kafayı yemişler

cihanülker' Alıntı:
ya nejat al şu 15 binik discoyu vala sonra çok üzülürsün demedi deme valla billa bedava o araba o paraya ;) ;) ;) ;)

katılıyorum, kupayı söker tamir ettirirsin, 3-4 bine malolur. bencede kaçırma düz vites ve orjinal deri döşemeli disco zor bulunuyor.

discovery-V8' Alıntı:

Tamam ne güzel katılımcı sayısının fazla olması. İnşallah "son kullanıcı"lardan dolayı kalabalıktır. Başlarda çok kişi olması normal zamanla azalacak dengeye ulaşacaktır. 26 aracı 22 bni'den alıp aylarca yıllarca bekletsinler de görürüm ben onları. Ne vakite ve kaça satmayı planlıyorlar. Alıcının gücü belli, Defender olmazsa piyasa 15 bin TL'ye ZJ kaynıyor, onlara kaçar insanlar. Böyle bir finans mantığı var mı? Ah keşke alsalar 26'sını 22 binden de bekleyip görsek... İcralar gelince 22 bine aldıklarıaraçlar yarı fiyatına satılır ;)

Hüseyin'in tarzı ihaleden araç alıp yalap şalap fıs fıs boyayla makyajlayıp piyasaya sürmek değil. Bu farklı bir iş.

SDC' Alıntı:
Sakın bunu yapma :smiley:

O da bunu istiyor zaten ;)

Bu tiplerden biri kuyuya bir taş atıyor, biz de tuzağa düşüp buna laf anlatmak için kendimizi yırtıyoruz.
Aslında doğrusunu bildiği bir şeyi sırf sansasyon yaratmak için farklı bir şekilde sunuyor, biz de yiyoruz.
Bunun gibilerin kopardığı yaygaralar yüzünden yakında hiçbiryere giremeyeceğiz :(

cihanülker' Alıntı:
aynen onurcum sevtap doğru söylüyor ,sakın cevap bile verme onun istediği bu zaten bırak kendi çamurunda boğulsun ayı oğlu ayı ,

Haklısınız evet. Ama sinir oluyorum böyle her işini doğru yapıyormuş da sıkıntıdan düzeltecek adam aramaya başlamış tiplere. Hertürlü pislik bu doğrucu takılan, başkalarına ne yapmaları gerektiğini söyleyen heriflerden çıkmıyor mu sonra. :mad: :mad:

discovery-V8' Alıntı:
katılıyorum, kupayı söker tamir ettirirsin, 3-4 bine malolur. bencede kaçırma düz vites ve orjinal deri döşemeli disco zor bulunuyor.

Düz vites değil ki o. Kaportada da 3-4 den fazla masrafı var. Disco alacaksam "ailece" binilebilecek kondüsyonda olmasını tercih ederim.

nkurtkaya' Alıntı:
Tamam ne güzel katılımcı sayısının fazla olması. İnşallah "son kullanıcı"lardan dolayı kalabalıktır. Başlarda çok kişi olması normal zamanla azalacak dengeye ulaşacaktır. 26 aracı 22 bni'den alıp aylarca yıllarca bekletsinler de görürüm ben onları. Ne vakite ve kaça satmayı planlıyorlar. Alıcının gücü belli, Defender olmazsa piyasa 15 bin TL'ye ZJ kaynıyor, onlara kaçar insanlar. Böyle bir finans mantığı var mı? Ah keşke alsalar 26'sını 22 binden de bekleyip görsek... İcralar gelince 22 bine aldıklarıaraçlar yarı fiyatına satılır ;)

Hüseyin'in tarzı ihaleden araç alıp yalap şalap fıs fıs boyayla makyajlayıp piyasaya sürmek değil. Bu farklı bir iş.

Abicim satmış hepsini 26 adetten geriye 3 adet kalmıştı cumartesi uğradığımızda. Ben aynı şeyi 4 senedir söylüyorum bu defa ellerinde patlayacak diye , yok hepsi satılıyor, Mercedes G leri sattılar, Toyotları sattılar, Defenderleri satıyorlar. Bende anlamıyorum ama durum bu işte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,833
Kaydolan Son Üyemiz
Yaylalı.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR