KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
bu arada LR firması defender ve disco 1 ,den sonra bir daha ,problemsiz arazi taşıtı bence yapmadı ,veya ticari olarak yapmıyor, aynı şekilde toyotada vx 80 den sonra ,gittikçe çizgiden uzaklaşmaya başlamış aynı LR gibi
Yaw Kerim ne muzur adamsın, ;D ;DYavuzun emekleri , resim, video gibi görsellerle LR ve defender prestij açısından tavan yapmışken ben bile teriosu vereyimde kaç model olursa olsun bir defender alayım derken bu yapılırmı.O resmi koyup yazan adam ajan provakatör olmasın. ;D ;D ;D
Komutanım ben ne kadar defender hayranı biri olsamda defenderi herkeze tavsiye etmem defender bir işmakinasıdır süspansiyonu birçok arazi aracından iyi olsa bile sürüş ve oturma pozisyonu itibariyle rahat bir araç değildir almayı düşündüğünüz defender 20li yaşlarda olacagından tekrardan elden geçmesi en ufak vidasına kadar doğru yapıldığından emin olunması gerekir yoksa Umut çeliker gibi yana yana defendere küfredersin (0 km defender diyorsanız o başka )
işin aslı 2,5 dizel defender 65 hp güç çok az gelmekte limitlerini bilmek ve videslerini ona göre kullanmak gerekir hee (190hp v8 diyorsan o başka yada 130hp puma dadından yenmez
kısacası eveliyatında teriosa bine birine ben defender tavsiye etmem
bu arada LR firması defender ve disco 1 ,den sonra bir daha ,problemsiz arazi taşıtı bence yapmadı ,veya ticari olarak yapmıyor, aynı şekilde toyotada vx 80 den sonra ,gittikçe çizgiden uzaklaşmaya başlamış aynı LR gibi
Öyle deme cihan abi şimdi eliyüzü düzgün arazi görmemiş bir disco 2 olsa sadece yol şeysi olarak kullansam o raca ne olurki
ben2,5 sene önce 0 km aldığım gölcuk yapımı ford connecti bu güne kadar sadece 2 defa bakımını yaptım (kendim yaptım) 1 defada sileceklerini değiştim 30 bin km de daha tık yok
şimdi onu diyorum ben bu şekilde bu connecti 300 bin km giderim varsın discoda 250 bin gitsin tam yetmezmi
Öyle deme cihan abi şimdi eliyüzü düzgün arazi görmemiş bir disco 2 olsa sadece yol şeysi olarak kullansam o raca ne olurki
ben2,5 sene önce 0 km aldığım gölcuk yapımı ford connecti bu güne kadar sadece 2 defa bakımını yaptım (kendim yaptım) 1 defada sileceklerini değiştim 30 bin km de daha tık yok
şimdi onu diyorum ben bu şekilde bu connecti 300 bin km giderim varsın discoda 250 bin gitsin tam yetmezmi
yunus inan bana ben discomu 79 000 km almıştım ,arkadaşımın eşinin aracıydı ,bırak araziyi toprağa basmamıştır ,bende öyle aman aman çok sıkmadım ,motoru için diyeceğim hiç bir şey yok ,ama elektronik ve süspansiyon arızası ile başa çıkmak valla bela ,durduğu yerde lambalar ,yanar ,yıkamacıdan çıkarsın yanar, hele o körükler yokmu aman diyorum ,tabi sen mekanik bilgin ile bir takım şeyleri çözersin ama ben çözemem valla
yunus inan bana ben discomu 79 000 km almıştım ,arkadaşımın eşinin aracıydı ,bırak araziyi toprağa basmamıştır ,bende öyle aman aman çok sıkmadım ,motoru için diyeceğim hiç bir şey yok ,ama elektronik ve süspansiyon arızası ile başa çıkmak valla bela ,durduğu yerde lambalar ,yanar ,yıkamacıdan çıkarsın yanar, hele o körükler yokmu aman diyorum ,tabi sen mekanik bilgin ile bir takım şeyleri çözersin ama ben çözemem valla
abi valla billa daha yazmadığım bir sürü var utanıyorum artık hepsini yazsaydım o zamanlar ,lr ciler beni döverlerdi ,siteden atarlardı , yalan desinler ispatlayayım hemde hemen ,belgeleriyle , ama diyemezler çünki kendileride hepsini yaşıyorlar bir bir ,duyuyorum ,üzülüyorum , valla billa günah başka da bir şey demiyorum , disco 2 tamamen balon bir araçtır ,td5 olanı ,v8 bilmiyorum
Her markada hatalı ürün olur, sen de Td5 ile kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ama tüm Disco II'ler hele Td5 olanları kötüdür diye bir genelleme ne derece doğru? Zira etrafımda ciddi sayıda Disco II kullanıcısı var (hem V8 hem de Td5) ve hemen her hafta arazideler, gayet de memnunlar. En büyük dertleri arka tamponları, ilk seferde kırıyorlar
Her markada hatalı ürün olur, sen de Td5 ile kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ama tüm Disco II'ler hele Td5 olanları kötüdür diye bir genelleme ne derece doğru? Zira etrafımda ciddi sayıda Disco II kullanıcısı var (hem V8 hem de Td5) ve hemen her hafta arazideler, gayet de memnunlar. En büyük dertleri arka tamponları, ilk seferde kırıyorlar
Bende uzun zamandır bunu merak ediyordum. Herkes bir sürü olumsuz fikir beyan ediyor Disco II hakkında. Buraya yazdıklarına göre bu adamların bir bildiği olması lazım. Yoksa niye yazsın. Ancak bir yandan da gezi fotoğraflarına bakıyorum bir sürü Disco II arazi şeysi modunda geziyor ortalıkta ve ayrıca son dönemde hazırlanan bir sürü Disco II var.
İnsanlar hazırlamak için bu aracı tercih ettiklerine göre onlarında bir bildikleri olmalı. Benim bu işten anladığım, bu aracın özellikle süspansiyon konusunda sorunları olduğu ve alanlarında sistemi iptal ederek bu sorunu çözdükleri. Bir de aynı yaştaki diğer marka araçlarına göre uygun fiyat eklenince sanırım cazip hale geliyor Disco II
EVET araçların hantal ve ağır olduğunu birkez daha test ettik. Araçlar bitti,0 mt ler ile ilk offroad denemesinde sınıfta kaldı .Resimler ve videoları yakın zamanda yüklerim. İstanbul ormanlı kum sahilinde çöktü. motor yetmedi. Çamurda battı.
Sayın yunus bey de 20.02 de yaylaya (yuvacık) çıkamamış. 30cm karda yürüyememişler 0 lastiklerle. Bizim grup aynı zamanda acelle yaylasında kamp yapıyordu. 60cm karın içinde lada larla.
ALLAH tan hemen bir seveni çıktıda bugün arabadan kurtulduk. ALANA ALLAH SABIR VERSİN. Bu arada araç on numara yakışıklı oldu hakkını yemeyelim. Ama bizim gezi amacımıza uygun değildiler vedalaştık.
Resimlerde görülen 10 derece yi geçmeyen çimlik arazide kaldı. Yürümedi,hararet yaptı. Kumda kaldı. Daha hart offroad a sokmadık. Belgrat ormanı, camel parkuru.?
2 ton 68 beygir ama, low range'de uygun lastikle "yapmıyor" dediği şeyleri yapar Defemder, hantal değil demiyoruz.
10 derece eğimi çıkamamış. Islakçim çok ilginçtir, modern TC sistemleri harici çok agresif desenli lastik yoksa her aracın işi zor.
Geçen hafta Ormanlı'da düz dizel kumda MT lastikleriyle gayet rahat gitti. Ama low range'de !!!