7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,427,871
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

bu arada LR firması defender ve disco 1 ,den sonra bir daha ,problemsiz arazi taşıtı bence yapmadı ,veya ticari olarak yapmıyor, aynı şekilde toyotada vx 80 den sonra ,gittikçe çizgiden uzaklaşmaya başlamış aynı LR gibi :D

Etiketler

aslankurt72' Alıntı:
Yaw Kerim ne muzur adamsın, ;D ;DYavuzun emekleri , resim, video gibi görsellerle LR ve defender prestij açısından tavan yapmışken ben bile teriosu vereyimde kaç model olursa olsun bir defender alayım derken bu yapılırmı.O resmi koyup yazan adam ajan provakatör olmasın. ;D ;D ;D
Komutanım ben ne kadar defender hayranı biri olsamda defenderi herkeze tavsiye etmem defender bir işmakinasıdır süspansiyonu birçok arazi aracından iyi olsa bile sürüş ve oturma pozisyonu itibariyle rahat bir araç değildir almayı düşündüğünüz defender 20li yaşlarda olacagından tekrardan elden geçmesi en ufak vidasına kadar doğru yapıldığından emin olunması gerekir yoksa Umut çeliker gibi yana yana defendere küfredersin :smiley: (0 km defender diyorsanız o başka )
işin aslı 2,5 dizel defender 65 hp güç çok az gelmekte limitlerini bilmek ve videslerini ona göre kullanmak gerekir hee (190hp v8 diyorsan o başka :smiley: yada 130hp puma dadından yenmez :smiley:

kısacası eveliyatında teriosa bine birine ben defender tavsiye etmem :smiley:

cihanülker' Alıntı:
bu arada LR firması defender ve disco 1 ,den sonra bir daha ,problemsiz arazi taşıtı bence yapmadı ,veya ticari olarak yapmıyor, aynı şekilde toyotada vx 80 den sonra ,gittikçe çizgiden uzaklaşmaya başlamış aynı LR gibi :D
Öyle deme cihan abi şimdi eliyüzü düzgün arazi görmemiş bir disco 2 olsa sadece yol şeysi olarak kullansam o raca ne olurki
ben2,5 sene önce 0 km aldığım gölcuk yapımı ford connecti bu güne kadar sadece 2 defa bakımını yaptım (kendim yaptım) 1 defada sileceklerini değiştim 30 bin km de daha tık yok
şimdi onu diyorum ben bu şekilde bu connecti 300 bin km giderim varsın discoda 250 bin gitsin tam yetmezmi

yunus bager' Alıntı:
Öyle deme cihan abi şimdi eliyüzü düzgün arazi görmemiş bir disco 2 olsa sadece yol şeysi olarak kullansam o raca ne olurki
ben2,5 sene önce 0 km aldığım gölcuk yapımı ford connecti bu güne kadar sadece 2 defa bakımını yaptım (kendim yaptım) 1 defada sileceklerini değiştim 30 bin km de daha tık yok
şimdi onu diyorum ben bu şekilde bu connecti 300 bin km giderim varsın discoda 250 bin gitsin tam yetmezmi

yunus inan bana ben discomu 79 000 km almıştım ,arkadaşımın eşinin aracıydı ,bırak araziyi toprağa basmamıştır ,bende öyle aman aman çok sıkmadım ,motoru için diyeceğim hiç bir şey yok ,ama elektronik ve süspansiyon arızası ile başa çıkmak valla bela ,durduğu yerde lambalar ,yanar ,yıkamacıdan çıkarsın yanar, hele o körükler yokmu aman diyorum ,tabi sen mekanik bilgin ile bir takım şeyleri çözersin ama ben çözemem valla

cihanülker' Alıntı:
yunus inan bana ben discomu 79 000 km almıştım ,arkadaşımın eşinin aracıydı ,bırak araziyi toprağa basmamıştır ,bende öyle aman aman çok sıkmadım ,motoru için diyeceğim hiç bir şey yok ,ama elektronik ve süspansiyon arızası ile başa çıkmak valla bela ,durduğu yerde lambalar ,yanar ,yıkamacıdan çıkarsın yanar, hele o körükler yokmu aman diyorum ,tabi sen mekanik bilgin ile bir takım şeyleri çözersin ama ben çözemem valla
Yok abi zate bu kırız böyle giderse bizim disco 2 hayalden öte gitmez sen bide böyle diyorsun beni aşar :smiley:

ben gene defender hayali kurmaya devam :smiley:Yav hanımdan korkmasam yapacam böyle bişey ama ;D ;D ;D

79ffd66e53e2fd62fb3d1163a0f5c2c0.jpg

cihanülker' Alıntı:
abi valla billa daha yazmadığım bir sürü var utanıyorum artık hepsini yazsaydım o zamanlar ,lr ciler beni döverlerdi ,siteden atarlardı , yalan desinler ispatlayayım hemde hemen ,belgeleriyle :D, ama diyemezler çünki kendileride hepsini yaşıyorlar bir bir ,duyuyorum ,üzülüyorum , valla billa günah başka da bir şey demiyorum , disco 2 tamamen balon bir araçtır ,td5 olanı ,v8 bilmiyorum :D

Her markada hatalı ürün olur, sen de Td5 ile kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ama tüm Disco II'ler hele Td5 olanları kötüdür diye bir genelleme ne derece doğru? Zira etrafımda ciddi sayıda Disco II kullanıcısı var (hem V8 hem de Td5) ve hemen her hafta arazideler, gayet de memnunlar. En büyük dertleri arka tamponları, ilk seferde kırıyorlar :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Her markada hatalı ürün olur, sen de Td5 ile kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ama tüm Disco II'ler hele Td5 olanları kötüdür diye bir genelleme ne derece doğru? Zira etrafımda ciddi sayıda Disco II kullanıcısı var (hem V8 hem de Td5) ve hemen her hafta arazideler, gayet de memnunlar. En büyük dertleri arka tamponları, ilk seferde kırıyorlar :smiley:

Bende uzun zamandır bunu merak ediyordum. Herkes bir sürü olumsuz fikir beyan ediyor Disco II hakkında. Buraya yazdıklarına göre bu adamların bir bildiği olması lazım. Yoksa niye yazsın. Ancak bir yandan da gezi fotoğraflarına bakıyorum bir sürü Disco II arazi şeysi modunda geziyor ortalıkta ve ayrıca son dönemde hazırlanan bir sürü Disco II var.

İnsanlar hazırlamak için bu aracı tercih ettiklerine göre onlarında bir bildikleri olmalı. Benim bu işten anladığım, bu aracın özellikle süspansiyon konusunda sorunları olduğu ve alanlarında sistemi iptal ederek bu sorunu çözdükleri. Bir de aynı yaştaki diğer marka araçlarına göre uygun fiyat eklenince sanırım cazip hale geliyor Disco II

Birde vergi ve yakıt avantajı eklenince
Örneğin 2001 model araçlar için

vergi (yıllık) yakıt (kuruş/km)
Disco II TD5 1221 TL 25-35 kuruş
VX100 (Otogaz) 4567 TL 40-50 kuruş

yazargezeryolçizer' Alıntı:
EVET araçların hantal ve ağır olduğunu birkez daha test ettik. Araçlar bitti,0 mt ler ile ilk offroad denemesinde sınıfta kaldı .Resimler ve videoları yakın zamanda yüklerim. İstanbul ormanlı kum sahilinde çöktü. motor yetmedi. Çamurda battı.
Sayın yunus bey de 20.02 de yaylaya (yuvacık) çıkamamış. 30cm karda yürüyememişler 0 lastiklerle. Bizim grup aynı zamanda acelle yaylasında kamp yapıyordu. 60cm karın içinde lada larla.
ALLAH tan hemen bir seveni çıktıda bugün arabadan kurtulduk. ALANA ALLAH SABIR VERSİN. Bu arada araç on numara yakışıklı oldu hakkını yemeyelim. Ama bizim gezi amacımıza uygun değildiler vedalaştık.

Resimlerde görülen 10 derece yi geçmeyen çimlik arazide kaldı. Yürümedi,hararet yaptı. Kumda kaldı. Daha hart offroad a sokmadık. Belgrat ormanı, camel parkuru.?

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Adam doğruarı yazmış, kızmayın adamceyize ;D ;D ;D

2 ton arabaya 65 beygirlik motoru koyunca gelen ilk görüş "hantal" olur doğal olarak, öyle değil demenin manası yok. ;D ;D

Günaydın Çiftlik ağası :smiley:

2 ton 68 beygir ama, low range'de uygun lastikle "yapmıyor" dediği şeyleri yapar Defemder, hantal değil demiyoruz.
10 derece eğimi çıkamamış. Islakçim çok ilginçtir, modern TC sistemleri harici çok agresif desenli lastik yoksa her aracın işi zor.

Geçen hafta Ormanlı'da düz dizel kumda MT lastikleriyle gayet rahat gitti. Ama low range'de !!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR