KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Onur,
Arabayı satmışsın hayırlı olsun.Bu kadar ince eleyip sık dokuduktan sonra yakında bombayı patlatacaksın sanırım.Canavarı alıncaya kadar sana Teriosu emanet verebilirim.Bana hafta sonları gerek oluyor.Arabasız kalma.
Onur,
Arabayı satmışsın hayırlı olsun.Bu kadar ince eleyip sık dokuduktan sonra yakında bombayı patlatacaksın sanırım.Canavarı alıncaya kadar sana Teriosu emanet verebilirim.Bana hafta sonları gerek oluyor.Arabasız kalma.
Onur,
Komutanım sağolun. Umarım patlatacağım
Tamam Terios 'u aklımda bulunduruyorum şu an teşekkür ederim , ama önce bi Umut abiyle konuşayım ciddiymiş sanırım ;D ;D
umutcelikel' Alıntı:
)))))))
Ben hafta sonu da dahil Landcruiser'ı al dedim ama sarmadı herhalde))))))
TEKNİK BİLGİ İHTİYACI:
Arkadaşlar evde genç bulunmaması nedeniyle teknolojiden kopmamaya çalışmama rağmen takip edemiyorum.Yeri burası değil ama bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
1.Treking lerde kullanmak üzere üzerinde topoğrafik haritalar yüklü GPS cihazı almak istiyorum.Bu cihaz aynı zamanda büyük şehirlerde navigasyon cihazı olarak kullanılırsa tercih sebebidir.
2.Evde sadece sabit bilgisayar var diz üstü bilgisayarım yok.
3.Ipohone cihazı alırsam GPS+navigasyon cihazı+mobil bilgisayar işlevini görürmü? evet se;
a. hangi marka model ve fiyatı
b.aylık masrafları ne kadar tutar
4.Maliyetlerine ve fonksiyonerliğine göre karar vereceğim.teşekkürler.
TEKNİK BİLGİ İHTİYACI:
Arkadaşlar evde genç bulunmaması nedeniyle teknolojiden kopmamaya çalışmama rağmen takip edemiyorum.Yeri burası değil ama bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
1.Treking lerde kullanmak üzere üzerinde topoğrafik haritalar yüklü GPS cihazı almak istiyorum.Bu cihaz aynı zamanda büyük şehirlerde navigasyon cihazı olarak kullanılırsa tercih sebebidir.
2.Evde sadece sabit bilgisayar var diz üstü bilgisayarım yok.
3.Ipohone cihazı alırsam GPS+navigasyon cihazı+mobil bilgisayar işlevini görürmü? evet se;
a. hangi marka model ve fiyatı
b.aylık masrafları ne kadar tutar
4.Maliyetlerine ve fonksiyonerliğine göre karar vereceğim.teşekkürler.
mutlaka garmin veya magellanı tercih edin. ben uzun yıllardır magellan sportrak pro kullanıyorum gayet memnunum ama navigasyon için kullanıcaksanız geniş ekran araçlarda kullanılan yeni sistemleri tercih edin navigasyonlu modeller yüksek pil tükeminden dolayı doğa sporlarında pek tercih edilmiyor.dokunmatik ekranda doğada sıkıntı yaratıyor.
sadece doğada kullanıcaksanız topoğrafik haritalar gayet başarılı
Komutanım Selamlar,
İlk çıkan iphone lardaki GPS sistemi ,uyduyla bağlantı kuramayan,
sadece telefon rölelerini kullanan bir sistemdi.
galiba adı da AGPS,
yeni modellerinde kullanılmaya başlandımı bilmiyorum bir araştırayım.
Nokia modellerinde N95-N97 vs. uydu antenleri var ve bir GPS gibi çalışıyorlar.
Garmin yazılımlarını çalıştırabiliyorlar.
Garminin telefonlar için ,ve GPS cihazları için Türkiye topoğrafik haritaları mevcut .
yürüyüş için GPS cihazı bence daha kullanışlı ,çünki telefonları doğa şartlarından korumak için dikkatli olmak gerekiyor.
GPS cihazları nı suya düşürseniz bile sorun olmuyor.
Garmin Nüvi kullanıyoruım 2007'den beri. Şehir içi ve şehirler arası navigasyon+sesli yönlendirme de en başarılı cihazlar bu tip 3,5" veya daha büyük ekranlı modeller. İz kaydı, rota kaydı, rota'dan geri dönme, ve d,ğer GPS özelliklerinde ise Outdoor tipler daha iyi. Geçende Garmin 60Csx aldım. sesli yönlendirme hariç navigasyon özelliği de var. Ben beğendim.
Garmin Nüvi kullanıyoruım 2007'den beri. Şehir içi ve şehirler arası navigasyon+sesli yönlendirme de en başarılı cihazlar bu tip 3,5" veya daha büyük ekranlı modeller. İz kaydı, rota kaydı, rota'dan geri dönme, ve d,ğer GPS özelliklerinde ise Outdoor tipler daha iyi. Geçende Garmin 60Csx aldım. sesli yönlendirme hariç navigasyon özelliği de var. Ben beğendim.