7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,366,500
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

yunus abi bir arkadaş bugün arazi aracınıza ne yaptınız kısmında spacer aradığını yazmış ben sana yönlendirmiştim halen yapıyo musun bilmiyorum ama bir ara bakarsın olmazsa

Etiketler

altug onaran' Alıntı:
yunus abi bir arkadaş bugün arazi aracınıza ne yaptınız kısmında spacer aradığını yazmış ben sana yönlendirmiştim halen yapıyo musun bilmiyorum ama bir ara bakarsın olmazsa

;) ;)

yunus bager' Alıntı:
Onurcum yanlış kelime kullandı ama boş bulunduğuna kanaat getirdim o bakımdan bu kelimeyi tamamen şaka olarak kabul ediyorum ;)
yoksa ingilizler dünyada en son örnek alacağım toplumdur :smiley:

yunus hocam senin iş kolu nedir? :smiley:

Tempus' Alıntı:
yunus bey spacer soran bendim sorunsuz imalat mumkunmu denedinizmi?

ek iş olsun diye imal ediyorum
LR buluşmasında Yavuz abideki spacer ler benim imalatımdı ama onlar 55mm sorun olsa söylerdi
ama disco 2 biraz daha farklı olduğu için elimde ölçüleri ve ölçü alabileceğim bir disco yok

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24763.msg255634#msg255634

fastjunkie' Alıntı:
:smiley:) onlar yok edilecek heralde... bizim bu kahvelerde de günde 10 15 sayfa rahat açılıyor aktif zamanlarda, temizlenmesi bence mantıklı. ama tabi paylaşılan ve bilgi içeren mesajlar da var. bilemiyorum onları ayıklayabilirler mi. kolay gelsin moderasyona ne diyeyim :smiley:

Arkadaşlar her fırsatta lütfen diyerek yazıyoruz; Muhabbet bölümlerinde bilgi içerikli konuları paylaşmayalım, bir başlık altında birçok konuyu tartışmak yerine her bir konu için ayrı ayrı başlık açalım... Sizin 400 sayfaya gelmiş muhabbet konusu içinde bilgi içerikli mesajlarınızı bırakın başkalarının bulmasını, yarın 800 sayfa olduğunda siz nasıl bulacaksınız? Erişelemeyen bilgi, bilgi midir? Bu ricalarımızı kendimiz için değil, sizler ve sizlerden sonra gelecek olan üyelerimiz için istiyoruz. Eğer önemli olduğunu düşündüğünüz mesajlar varsa bana linkini verirseniz ayrı ayrı konular şeklinde açmaya çalışırım. Ama lütfen rica ediyorum bundan sonra bilgilerinizi böyle heba etmeyin :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Günaydın.

Bu "temizlik" konusunda gerekçenin server, kapasite, hız gibi teknik sebeplere bağlanması bence doğru değil. Buraya yazılan bir text mesaj 100 byte civarı alan kaplar. Siteye yüklenen en küçük resimler bile 250 KB'ye kadar izin veriliyor. Yani 1 resim = 2.500 mesaj kadar yer kaplıyor. Kapasite gerekçe olmamalı.
Bilgi aramaya engel olma konusu da basit bir şekilde çözülebilir. Arama motorlarının serbest muhabbet kısmında arama yapmaması için bu başlıklardaki "tag"ler atılırsa sorun hallolur.

Tüm bunlara rağmen bu bölümlerdeki veri trafiği sunucuya yük getiriyor tabii ki, eğer bu yükün bedelini bu bölümlere mesaj yazmak isteyen üyelere ödemeleri gerektiği söylense ve mesaj başına birkaç krş gibi bir ücretlendirme ile bu konu da çözülemezmiydi?

Demokrasilerde çareler tükenmez....

Ben de Yunus beye bu bilgiyi kim verdi diyordum :smiley: Nejat bey, Board Oyunu veya Alttaki Üyenin Nesini Beğendin gibi konularda esnek davranmaya gerek yok ama bu konu sizler için bu kadar önemliyse içi temizlenecekler listesinden çıkarılır ve dokunulmaz. Bu kadar basit. Eğer içindeki bilgi içerikli mesajları ayıklayabilirsek ve sizin için çok çok önemli değilse ben içinin boşaltılmasını isterim. Olaya tamamen teknik nedenlerden yaklaşıyorum. Geçmişte yazdığınız muhabbet mesajlarının sizler için önemli olup olmadığını iyi düşünün ve kararı sizler verin :smiley:

yol' Alıntı:
Ben de Yunus beye bu bilgiyi kim verdi diyordum :smiley: Nejat bey, Board Oyunu veya Alttaki Üyenin Nesini Beğendin gibi konularda esnek davranmaya gerek yok ama bu konu sizler için bu kadar önemliyse içi temizlenecekler listesinden çıkarılır ve dokunulmaz. Bu kadar basit. Eğer içindeki bilgi içerikli mesajları ayıklayabilirsek ve sizin için çok çok önemli değilse ben içinin boşaltılmasını isterim. Olaya tamamen teknik nedenlerden yaklaşıyorum. Geçmişte yazdığınız muhabbet mesajlarının sizler için önemli olup olmadığını iyi düşünün ve kararı sizler verin :smiley:

Sohbet mesajlarının saklanmasının bence de önemi ve gereği yok. Ancak bu serbest muhabbet bölümündeki başlıkların teknik önemi olmamakla beraber sosyal bir faydası var. Benim fikrimi soracak olursanız, konu başlığının kalmasını ancak belirli bir tarihten önceki mesayların periyodik olarak silinmesini önerebilirim.

yunus bager' Alıntı:
ek iş olsun diye imal ediyorum
LR buluşmasında Yavuz abideki spacer ler benim imalatımdı ama onlar 55mm sorun olsa söylerdi
ama disco 2 biraz daha farklı olduğu için elimde ölçüleri ve ölçü alabileceğim bir disco yok

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24763.msg255634#msg255634

Yunus, Defender için spacer yaptın mı hiç?

nkurtkaya' Alıntı:
Yunus, Defender için spacer yaptın mı hiç?

Nejat Yavuz abinin spacer ve yükseltmelerini kim yaptı zannediyorsun ;) ;) :smiley:
He defender içinmi disco 1 ile aynı ölçüleri defendere ğöre almiştım

nkurtkaya' Alıntı:
Sohbet mesajlarının saklanmasının bence de önemi ve gereği yok. Ancak bu serbest muhabbet bölümündeki başlıkların teknik önemi olmamakla beraber sosyal bir faydası var. Benim fikrimi soracak olursanız, konu başlığının kalmasını ancak belirli bir tarihten önceki mesayların periyodik olarak silinmesini önerebilirim.

Farklı düşünmüyoruz. Konu hakkındaki mesajımı okursanız daha da iyi anlayacaksınız zaten;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36102.msg359715#msg359715

Ayrıca konuların içi temizlenirken son birkaç günlük mesajlara dokunulmayacak, yoksa var olan muhabbeti ortadan bölmüş oluruz :smiley:

Selamlar Ufuk bey, kandiliniz mübarek olsun,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR