7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,297,479

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

SDC' Alıntı:
Yok Yavuz değil, Ayhan İşler, toyota fanatiği ;D

Onurcum çok çalıştın sen sanırım, ne pembesi yahu, pembe bizi bozarr ;D ;D

Bu arada ikinizi birarada bulmuşken 1-2 ağustosta düzenleyeceğim gezi yattı :(

Haber vermek için biraz geç kaldım, özür dilerim ama iş yüzünden sinirlerim çok bozuk, o yüzden ilgilenemedim...

İnşallah yaz bitmeden yapalım ama şimdi olmadı, olamadı :-\

Ben de haber bekliyordum ondan.. olsun sorun değil eylül ekim gibi yaparız bişiler, tam kamp zamanı..
Pembe oldu buralar Yavuz abinin emriyle unuttunuz mu ;D

SDC' Alıntı:
Ama bu tür hareketleri her yaptığımda gezinin sonu sanayide bitti :D

Evet dingilsiz ;D

Sen kırılma metal yorgunluğundandır diyorsun yanlış anlamadıysam...

Makaslı Dicimon, herkes sağlam diyor ama ben mi aracı hor kullanıyorum bilmiyorum...

Arazide kim ne yapsa hemen ben de yapabilir miyim diye denemeye kalkıyorum, acaba aracın limitlerini mi bilmiyorum anlamadım ki :D
Bunun limitlerle çok alakası yok,
Şöyle söylersem daha iyi anlaşılır sanırım,
kullandığın pajero nun alt yapısı tamamen dakarda yarışan ve o yıllarda birincilikleri alan pajeroyla aynı,
yorgunluk,bakımsızlık ve talihsizlik üçlüsü birleşince böyle sonuçların çıkması doğal.

+ arazide her şey olabilir,
örneğin bende bir arazi dönüşü ,arazi vitesiyle ve kilitlerle ilgili ne kadar alarm varsa yandı yandı söndü.kadran noel ağacına dönmüştü.
Marka pajero olunca insan ister istemez korkuyor,
Sonuçta girmesi imkansız gözüken bir dal parçasının,o kadar korumayı geçip ,
anahtarların bile ulaşamadığı şanzımanın üstüne çıkıp arazi beyninden gelen bütün kabloları kopardığını gördük.

fastjunkie' Alıntı:
Ben de haber bekliyordum ondan.. olsun sorun değil eylül ekim gibi yaparız bişiler, tam kamp zamanı..
Pembe oldu buralar Yavuz abinin emriyle unuttunuz mu ;D

Anlayışınız için teşekkür ederim ama mutlaka yapalım o geziyi ;)

Pembe demişken haftasonu bir ablamızın kullandığı LR beni dehşete düşürdü, Ortaköy'de gördüm. Rengi toz pembeydi :eek:

O renk bir LR içimi acıttı valla, fotoğrafını çekecektim ama ben çantamda makinayı bulana kadar abla gitmişti ;D

Sen şimdi Yavuz pembe sever mi diyorsun ::smiley:

SDC' Alıntı:
Anlayışınız için teşekkür ederim ama mutlaka yapalım o geziyi ;)

Pembe demişken haftasonu bir ablamızın kullandığı LR beni dehşete düşürdü, Ortaköy'de gördüm. Rengi toz pembeydi :eek:

O renk bir LR içimi acıttı valla, fotoğrafını çekecektim ama ben çantamda makinayı bulana kadar abla gitmişti ;D

Sen şimdi Yavuz pembe sever mi diyorsun ::smiley:
En son mor tozlukları vardı ,onun için bir şey diyemiyeceğim.;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
...kullandığın pajero nun alt yapısı tamamen dakarda yarışan ve o yıllarda birincilikleri alan pajeroyla aynı, yorgunluk,bakımsızlık ve talihsizlik üçlüsü birleşince böyle sonuçların çıkması doğal....

Şimdi tüm zamanların en talihsiz ve en ilgisiz pajero kullanıcısı ben mi oluyorum yani :-\

Ayrıca burada değil diye arkadaşımın cevap hakkını kullanayım: o tozluklar mor değil çivit mavi idi ;D ;D

SDC' Alıntı:
Şimdi tüm zamanların en talihsiz ve en ilgisiz pajero kullanıcısı ben mi oluyorum yani :-\
markalar önemli olmakla beraber,araç yorgunluğu ve model eskiliği zor şartlarla birleşince araçlar normal olarak sorun çıkartıyor.
Yıllar plastik aksamın vasfını kaybetmesine neden oluyor,örneğin hortumların ne zaman patlıyacağı belli olmuyor,vs.vs.
uzun km ler gitmiş olan bir aracın metal yorgunluğundan tut,radyatör kanallarının daralmasına kadar bir çok parçası ilk günkü gibi verimli çalışmıyor.vs.vs.
araçın arazi geçmişi varsa ,normalden daha fazla zorlandığı için illaki bütün aksamları ciddi zorluklar görüyor ve parça yorgunluğu başlıyor.

onun için tam olarak en talihsiz ve en ilgisiz kullanıcı sen olmuyorsun, ;D
öyle olsaydı benimde en talihsiz ve en ilgisiz cherokee kullanıcısı olmam gerekirdi.

Yorgun araçlarda ,biraz da başa gelecek sorunları önceden kabul etmek gerekir,
yorgun bir aracı tamamen sıfırlamak ,baştan yaratmak ciddi bir bütçe ( özellikle japonlar da),ve işin doğru yapıldığını denetlemek için de zaman gerektirir.
O yüzden yorgun araçlarla uğraşanların çoğu,aracın gittiği kadar parça değiştirmemeye,parça elden çıkarsa yaptırmaya çalışır.
bu da her dakika başka bir sorunla uğraşmak anlamına gelir.
Bu gün x markası olan bir arkadaş dünya kadar arıza listesi yazdı,çok hatırlamıyorum ama galiba araziyede girmeyen bir araç .
markayı didiklenmemek için yazmıyorum ;D

neyse çok uzattım sonuç olarak bunlar hepimizin başına gelebilir,
eski savaş atları daha çok ilgi ve alaka bekler ve birazda nazlı olurlar.

İlgisizlik ve talihsizlikten ben, sorunlu araç olmaktan da Dicimon aklandı sanırım ;D

Tüm yazdıklarına katılıyorum ama artık biraz konfor da istiyorum sanırım çünkü tek aracım kaldı, yani onu çok seviyorum ama Dicimon illaki yolcu ;D ;D

İyi geceler Kerim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR